Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 5. 5. 2018.

| Sport

Železničar protiv Vojvodine želi 14. pobedu u nizu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar nis foto vanja keser
U Novi Sad putuju u subotu, spremni za novu pobedu; foto: Vanja Keser

Lider tabele plej-ofa i jedna ekipa sa sve tri pobede niški Železničar u nedelju, 6. maja gostuje Vojvodini u četvrtom kolu doigravanja, a iskusni rukometaš "Želje" Boban Živković ističe da je ekipa spremna za drugu pobedu nad Novosađanima ove sezone.

Niški rukometaši imaju 13 pobeda u nizu, a ove sezone imaju odličnu statistiku - jedan remi i dva poraza na svim zvaničnim utakmicama. Železničar je ove sezone već pobedio Vojvodinu u Novom Sadu kada je u finalu Kupa slavio i osvojio trofej.

Za ovu utakmicu imamo i najviše vremena za pripremu jer sledi period kada ćemo igrati dva meča nedeljno. Spremni smo, znamo šta nas čeka, skoro smo igrali i Kup u Novom Sadu, to je ta ista ekipa, isti teren. Doveli su golmana Perovića koji pomaže svojim iskustvom. Znamo kako da igramo protiv njih. Naša prednost su mlađi bekovi, imamo ekipu koja je brža i spremnija - smatra Boban Živković.

Vojvodini se u prva tri kola plej-ofa sudilo najviše sedmeraca (18/17), dok su niški rukometaši 10 puta bili precizni sa sedmerca od 12 pokušaja. Statistika dosadašnjeg toka pokazuje da će se suočiti dve ekipe sa najviše isključenja i žutih kartona - rukometaši "Želje" su 11 puta "zaradili" dva minuta, a Novosađani deset puta. Vojvodina je sakupila 11 žutih kartona, što je dva više od niškog tima.

Imamo dosta samopouzdanja i ta pobeda bi nam mnogo značila jer bismo napravili veliki korak ka tituli. Za svaku utakmicu kažemo da je najbitnija, ali ova nam je sada najbitnija. Jedino mi imamo pobedu na strani, biće dosta neizvesno u nastavku šampionata. Idemo dan ranije, spremamo se ozbiljno, baš smo fokusirani na tu utakmicu i pobedu - kaže Živković.

Utakmica u Novom Sadu počinje u 18 sati, uz najavljeni prenos na RTS 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miks

    23:36 // 5. 5. 2018.

    Lagano do titule !!!
    Drugovi pre svega .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: