Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 26. 12. 2011.

| Sport

Železničar protiv Zaječara u finalu Kupa regiona

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk naisus

Rukometaši Železničara igraju u Zaječaru u utorak, 27. decembra od 19h u finalu Kupa regiona. Pobednik će se plasirati u osminu finala Kupa Srbije.

Niški superligaš je na korak do plasmana u osminu finala Kupa Srbije, a do tog cilja mora da savlada jesenjeg prvaka Prve lige. Železničar je u polufinalu Kupa regiona bio bolji od gradskog rivala Radničkog. Ovogodišnje takmičenje u Superligi je završio na 11. mestu sa 10 bodova, a nastavak takmičenja u elitnom rangu ga čeka tek februara 2012. godine.

- Nismo trenirali kompletni. Petorica igrača iz prve postave nisu trenirali, pa idemo malo nespremni. Oni igraju kvalitetno, idemo tamo da pokušamo da pobedimo. Nema opravdanja unapred, najvažnije je da se ne obrukamo i da snagama koje imamo odigramo odlično - rekao je Aleksandar Živković, trener Železničara.

U finalu Kupa regiona istoka Železničar će se sastati sa ekipom koja jeove sezone zabeležila maksimalnih 14 pobeda i koja na polusezoni ima 7 bodova više od prvog pratioca pa je najozbiljniji kandidat za Superligu sledeće godine. U timu Zaječara je i Žarko Petković, koji je prolećni deo prošle sezone proveo u Naisusu, i koji dobro poznaje igrače Železničara.

- Očekujem lep meč. Videćemo, ko bude bolji, pobediće. Spremili smo se dobro za ovu utakmicu i daćemo svoj maksimum da prođemo u osminu finala Kupa Srbije. Gledao sam Železničar protiv Crevene zvezde i mislim da imamo velike šanse da ih pobedimo - rekao je Žarko Petković, igrač Zaječara.

Pobednik ovog finala će poslednji obezbediti plasman u osminu finala Kupa Srbije, dok su ostali učesnici poznati. Ekipe koje su prošle godine zauzele neko od 1. do 12. mesta u Superligi su obezbedile direktan plasman u osminu finala Kupa, a to su Partizan, Crvena zvezda, Kolubara, Radnički, Metaloplastika, PKB, Planinka Vojvodina, Jugović, Požarevac, Vranje i Crvenka. Pobednici kupova regiona su Rudar iz Kostolca (Zapad), Obilić (Beograd) i Spartak Vojput (Vojvodina).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: