Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 17. 7. 2018.

| Sport

Železničar protiv ekipe iz Luksemburga u EHF kupu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Sigurno u Luksemburg, možda u Belgiju; foto: JV/Vanja Keser

Na putu do grupne faze EHF kupa, Železničar će morati da prođe tri kola kvalifikacija: u prvom će se sastati sa timom Kaerjeng iz Luksemburga. Ukoliko iz ovog dvomeča niški rukometaši izađu kao pobednici srešće se sa starim znancem belgijskim timom Ahiles Boholt.

Prvo kolo na programu je prvog i drugog vikenda septembra, a drugo mesec dana kasnije. I u prvom i u eventualno drugom kolu Železničar će biti domaćin u prvom meču.

Prvi protivnik niškog tima Kaerjeng prvak je Luksemburga za prošlu godinu. Konstantno je u vrhu najjače lige ove zemlje, pa je i redovan učesnik međunarodnih takmičenja, ali u njima nije imao značajnije rezultate.

Ipak, nikako nije za potcenjivanje, s obzirom na to da je baš ova ekipa pretprošle sezone zaustavila Vojvodinu, pobedivši u dvomeču.

Ukoliko im pođe za rukom ono što “Voši” nije, “Željini” rukometaši igraće sa ekipom koja poslednje tri sezone u svojim vitrinama čuva pehar šampiona Belgije. Niški i belgijski tim već su jednom igrali, u sezoni 2014/2015, takođe u kvalifikacijama za EHF kup, a Železničar je tada tesno trijumfovao.

Pripreme za ove mečeve, ali i novu sezonu, u kojoj ih sem EHF kupa i Superlige očekuje i nadmetanje u SEHA ligi, Nišlije počinju već 19. jula, a tamo će ih predvoditi novi trener Veselin Vujović.

Teško je u ovom trenutku nešto konkretnije reći, s obzirom na to da nam je ekipa iz Luksemburga totalna nepoznanica. Ne smemo ih potceniti, ali mislim da jesmo favoriti u tom dvomeču. Potrudićemo se da nabavimo dovoljno video materijala, pa ćemo tada moći nešto konkretnije da kažemo. Već ekipa iz Belgije je znatno kvalitetnija, ali da prvo skočimo, pa onda kažemo "hop" - rekao je Vujović.

Ukoliko savladaju ove dve prepreke, od grupne faze EHF kupa deliće ih još smao jedno kolo, koje će se održati 17/18. i 24/25. novembra. Ko će im biti rival na poslednjem “stepeniku” Nišlije će saznati 16. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: