Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:32, 18. 12. 2011.

| Sport

Železničar remizirao sa Crvenom zvezdom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk zelja, crvena zvezda

Rukometaši Železničara odigrali su nerešeno 34:34 sa Crvenom zvezdom u 13. kolu Superlige. Niški tim gubio i 6 razlike, ali u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat.

Velika šteta je što "Želja" nije mogao da dočeka Zvezdu u hali Čair jer bi tako svi koji bi hteli da vide ova dva kluba, imali priliku da uživaju u pravom rukometnom spektaklu. Sala Osnovne škole "Mika Antić" je bila mala da primi sve željne dobrog rukometa i navijača gostiju. Niški tim je u drugom poluvremenu pokazao da ima potencijala da se "nosi" sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Navijači beogradskog kluba došli su organizovano i nekoliko stotina njih neprekidno je navijalo za svoje ljubimce. Sliku su kvarili paljenje baklji i petardi, kao i ubacivanja petardi i flaša na teren, kao i gusti dim koji je napunio salu i bilo je teško odgledati, a kamoli odigrati utakmicu.

Na startu meča Železničar je znao kako da se nosi sa crveno-belima, ali to je potrajalo do 7. minuta kada su se Zvezdini rukometaši zagrejali i odvojili se na 3 razlike. Beogradski tim je minut pre kraja poluvremena vodio sa 17:11, ali je Bojan Brnjas u poslednjem minutu prvog dela smanjio zaostatak. Navijači Zvezde su pred kraj prvog poluvremena zapalili baklje i bacali petarde, ali sudije i delegat nisu hteli da zaustavljaju igru. Golman Železničara Milan Ćučuz je bio ispod Zvezdinih navijača i nije baš mogao potpuno da se posevti samo odbrani svog gola.

Zbog baklji sala u OŠ "Mika Antić" je bila puna dima i drugo poluvreme je kasnilo jer je bilo nemoguće igrati u takvim uslovima. Na stratu drugog poluvremena niški igrači su zaigrali mnogo organizovanije, bolje u odbrani i efikasnije u napadu. Od 32. do 36. minuta napravili su seriju od 5:0 i to golovima Veljkovića, Đurića i Anđelića. Veljković je imao napad za vođstvo Železničara, ali je pogodio stativu. Ipak, u 38. minutu je bio precizan i niški tim je vodio sa 20:19, a niška publika pokušavala da nadjača brojne navijače Zvezde. Usledila je tada još bolja partija niške ekipe, a dva odbranjena penala Ćućuza u 40. i 41. minutu su bili kao vetar u leđa domaćima. Železničar je potpuno preokrenuo rezultat, vodio i sa 4 gola razlike (28:24) u 47. minutu.

U 54. minutu sudije su prestrogo isključile kapitena Železničara Vladimira Đurića i Zvezda je napravila seriju od 3:0 i tako smanjila na 32:31. Tokom poslednja dva minuta domaći nisu uspeli da postignu gol, a Zvezda je preko Dokića izjednačila preko sedmerca u poslednjem minutu. 20 sekundi pre kraja Konstantin Vasiljević je šutirao pored gola i tako je ostao rezultat 34:34.

Železničar je osvojio važan bod protiv favorizovane Zvezde i time godinu završio sa 10 bodova na 11. mestu.

- Sjajna atmosfera je bila i od strane navijača Zvezde i od naših navijača. Prvo poluvreme smo odigrali dosta slabo, u drugom smo vodili i 4 razlike. Našim greškama Zvezda je stigla do izjednačenja. Čestitam saigračima na odličnoj borbi - rekao je Vladimir Đurić, kapiten Železničara.

Naredni meč Železničar će odigrati 1. februara 2012. godine kada gostuje Jugoviću.

Železničar: Pavlović Pr, Jovanović, Đurić 7, Vasiljević 3, Anđelić 2, Veljković 10 (5), Mađar, Milosavljević, Đukić, Pavlović Pa, Dolić, Basarić, Stanković 3, Brnjas 6, Stanić 2, Ćućuz 12 (2) odbrana.

Sedmerci: 5/6
Isključenja: 14 minuta

Crvena zvezda: Živković 4 (1), Milošević 1, Pucelj, Pantelić, Nadoveza, Šćepanović 1, Pavić 4, Kosanović 12 (1) odbrana, Pušica 1, Jeraj, Šljivančanin 3, Ćirić 3, Dokić 6 (2), Blečić 5, Anđelić, Sudžum 6.

Sedmerci: 3/5
Isključenja: 6 minuta
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tijani

    10:52 // 19. 12. 2011.

    LOPOVI! ZELJA JE ZASLUZIO 2 BODA!

  • BABANGIDA

    23:48 // 18. 12. 2011.

    Cestitam igracima na osvojenom bodu ali im i zameram sto nisu uzeli oba.Ekipa Crvene zvezde me je totalno razocarala.Toliko jednostranu igru u napadu i onako prozirnu odbanu ste morali momci bolje da iskoristite.Srpska SUPER LIGA POD HITNO MORA NA REMONT.Srecno u nastavku prvenstva.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: