Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:19, 28. 11. 2019.

| Sport

Železničar rutinski savladao Kikindu, za 3. poziciju na tabeli

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
RK Železničar Partizan
Rutinska pobeda za mirniju zimu; foto: Vanja Keser

Pred oko 400 gledalaca u niškoj hali "Čair" rukometni klub Železničar ubedljivo je pobedio Kikindu, rezultatom 37:24. Tako je niški klub polusezonu završio na 3. poziciji ARKUS lige, s tim što ga do zimske pauze čeka još 3 meča, prvi već u ponedeljak.

Iako su "Želju" i Vojvođane pre ove utakmice razdvajala samo dva boda, Kikinda je u "Čairu" vodila samo jednom, u 1. minutu. Ipak, već u sledećem napadu su domaći rukometaši izjednačili, a onda vezali još 3 gola, za 4:1.Do kraja poluvremena su u još dva navrata Nišlije pravile mini serije od po 3:0 i na pauzu otišle sa 17:11.

Sredinom drugog dela rukometaši iz "Čaira" ugasili su svaku nadu u mogući preokret rivalima, pošto su serijom 7:0 otišli na velikih +13. U par navrata prednost im je dostizala i 14 golova, ali je pogodak kapitena gostiju Marka Kenjala u poslednjem minutu postavio konačnih 37:24.

Najefikasniji na utakmici bili su Milan Pavlov iz redova Kikinde i "Željin" Veljko Stanojević sa po 8 golova. Standardno dobri bili su iskusni Aleksandar Stojanović i Đorđe Spasić sa 7, odnosno 6 pogodaka.

Železničar je sada 3. na tabeli, sa bodom manje od Novog Pazara i isto toliko prednosti u odnosu na leskovačku Dubočicu. Upravo protiv ove dve ekipe odigraće poslednja dva kola ove kalendarske godine.

Ipak, pre dva derbija očekuje ga utakmica protiv osmoplasiranog Proletera iz Zrenjanina. Taj meč je na programu već u ponedeljak, 2. decembra, u sali Osnovne škole "Dušan Radović".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:49 // 29. 11. 2019.

    svaka vam čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: