Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:52, 13. 2. 2019.

| Sport

Železničar sa novim kapitenom bolji od Dubočice u prijateljskom meču

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kocic-i-zelja,-nis,-13-februra-2019,-foto-vanja-keser-jv
Miroslav Kocić preuzeo kapitensku traku; foto: JV / Vanja Keser

Sa devet odbrana za prvih 15 minuta novi kapiten Železničara i najnovije pojačanje Miroslav Kocić predvodio je rukometaše niškog kluba do ubedljive pobede (43:23) nad leskovačkom Dubočicom, članom Super B lige.

vladimir-jevtic,-rk-zeleznicar,-nis,-13.-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser- Lako protiv Leskovčana: Vladimir Jevtić; foto: JV / Vanja Keser

Najiskusniji igrač i novi kapiten Železničara Miroslav Kocić je već u prvom meču u sali Osnovne škole "Dušan Radović" u Nišu pokazao da je pravo i dugo čekano pojačanje među stativama, što je pokazao sa devet odbrana i nekoliko kontri tokom prvih 15 minuta meča.

Lako je niški tim dolazio do pogodaka, čime je pokazao razliku u kvalitetu, pa je u trećem minutu vodio sa 4:1. Dubočica se približila na 6:5, ali je domaćin ponovo napravio razliku i pred odmor imao plus 8 (19:11 u 29. minutu).

rk-zeleznicar,-nis,-13.-februar-2019,-foto-jv-vanja-keser- Nova provera u petak protiv ekipe iz Skoplja; foto: JV / Vanja Keser

Trener "Želje" Veselin Vujović davao je šansu svim igračima, koji su to koristili i u 43. minutu vodili sa 29:15. Do kraja su uspeli da uvećaju vođstvo i na kraju ubedljivo da slave (43:23).

Šansu na meču su dobila i potencijalna pojačanja Matija Pižurica i Miloš Božović, bivši rukometaši Partizana i Mokre Gore.

Drugi prijateljski meč ove nedelje "Želja" će odigrati u petak, 15. februara od 18:30 u sali Osnovne škole "Dušan Radović", a protivnik je Butel iz Skoplja.

ŽELEZNIČAR - DUBOČICA 43:23 (20:12)

Niš, Sala OŠ „Dušan Radović“.

Gledalaca: 150.

Sudije: Jovan Cvetković i Luka Petrović (Niš).

Sedmerci: Železničar 8 (8), Dubočica 5 (4).

Isključenja: Železničar 6, Dubočica 4 minuta.

ŽELEZNIČAR: Kocić (9 odbrana, 1 sedmerac), Stošić (4 odbrane), Matović (5 odbrana), Kljajić 7(4), Milovanović 1, Pižurica, Vejin 1, Gorela 2, Sretenović 3, Spasić 7(4), Jevtić 3, Stanojević 3, Živković 6, Milosavljević 3, Božović, Pavlović 3, Babić 3.

DUBOČICA: Gašić (5 odbrana), Pešić, Cvetković, Pavlović 3, Nikolić 4, Marinković 2(1), Jocić, Atanasković 3, Filipović 2, Matović 5(2), Radivojević 2, Mitrović 1, Simić 1(1), Đurović, Zdravković.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: