Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 25. 4. 2018.

| Sport

Železničar savladao i Crvenu zvezdu u plej-ofu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Sledi derbi u sali u Duvaništu; foto: Vanja Keser

Nakon pobede nad Partizanom, rukometaši niškog Železničara savladali su Crvenu zvezdu (31:27) u drugom kolu plej-ofa i sa dva trijumfa čekaju pančevački Dinamo, ovogodišnjeg učesnika SEHA lige.

Zvezda nijednom nije vodila, samo je četiri puta, i to samo u prvom poluvremenu, stizala do izjednačenja. U 9. minutu "Želja" je vodio sa 4:2, ali u nastavku prvog dela igre nije uspeo da poveća prednost pošto je rival držao odstojanje na gol ili dva.

Poslednji put izjednačen rezultat je bio u 22. minutu (11:11), pa su Nišlije boljom igrom došle do plus tri (16:13), a na odmoru imale prednost od 17:15.

U nastavku meča Železničar je polako povećavao prednost, a u 39. minutu vodio sa 21:17. Četiri minuta kasnije gosti iz Niša imali su plus pet (23:18), ali je Zvezda uspela da stigne zaostatak i u finišu ima minus tri (23:26).

Do kraja meča "Želja", koji je osnovni deo Superlige završio na ubedljivom prvom mestu, nije dozvolio iznenađenje i treći put ove sezone savladao crveno-beli tim.

Bio sam dosta obazriv uoči meča. Zvezda je u Nišu odigrala 50 minuta odlično, nadigrala nas. Ta utakmica, kao i njihova protiv Vojvodine bila je pokazatelj da moramo da budemo ozbiljni. Ono što nas krasi jeste jaka odbrana i sve smo na tome bazirali. U napadu znam da imam dovoljan broj kvalitetnih individualaca. Danas levi bekovi nisu baš blistali, ali uz standardno dobar prednji red bilo je sve kako treba. Zvezdi želim da još nekoga iznenade - rekao je Josif Petković, trener "Želje".

Sledeći duel niški igrači igraju protiv pančevačkog Dinama u subotu, 28. aprila od 18:30 u sali Osnovnoj školi "Dušan Radović".

CRVENA ZVEZDA - ŽELEZNIČAR 27:31 (15:17)

Beograd, dvorana “Šumice”.

Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd).

Sedmerci: Crvena Zvezda 5 (4), Železničar 4 (4).

Isključenja: Crvena Zvezda 8, Železničar 6 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Ljubenović (2 odbrane), Pejčinović (7 odbrana), Šotić 4, Radisavljević, A. Babić 1, Ivanović 1, Pešić 1, Bugarinović 5, Milosavljević 1, Rajičević, Mandić 6 (4), D. Babić 2, Kljajić 2, Zejak 1, Đurković.

ŽELEZNIČAR: Lazić, Gemaljević, Zlatanović (10 odbrana, 1 sedmerac), Živković 1, Milovanović 1, Potkonjak, Sretenović 3, Mađar, Krsmančić 8, A. Stanojević 2, Petković, Spasić 3, Jevtić 4, Mirić 4 (4), Đukić 5, Vučković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    20:36 // 26. 4. 2018.

    Samo ljuljaj i ne popustaj !A,onda,da se napravi festa ,povodom duple krune,u centru,kako se to u svetu radi!
    Normalno,bez ovih nesposobnjakovica iz gradske vlasti,koji nisu zainreresovani,jer nemaju licnu fajdu!

  • Mare

    07:18 // 26. 4. 2018.

    Bravo majstori tako se dolazi do rezultata idemo dalje ,napred Zeleznicar

  • Marko

    01:32 // 26. 4. 2018.

    Bogami Zelja se ne sali. Da li je to na pomolu prva titula za niski sport u kolektivnim sportovima u muskoj konkurenciji?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: