Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 4. 3. 2021.

| Sport

Železničar se pobedom u Kaću plasirao u polufinale Kupa, čeka ga Metaloplastika

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
nikola antic rk zeleznicar nis
Pravac polufinale; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Pre nastavka Arkus lige i duela sa Radničkim u Kragujevcu, rukometaši Železničara rutinski su u četvrtfinalu Kupa "Branilsav Pokrajac" savladali ekipu Jugovića iz Kaća rezultatom 32:25 (17:11). Protivnik niškom timu u polufinalu biće tim šabačke Metaloplastike.

Uspeli su izabaranici Đorđa Teodorovića da se oporave od poraza u derbiju od Vojvodine i da se posle dve godine opet nađu u samoj završnici Kupa "Branisalav Pokrajac".

Rezultatski egal na utakmici dve ekipe sa velikom tradicijom viđen je samo u prvih deset minuta (5:5). Nakon toga Železničar je pokazao potpunu nadmoć na terenu. U 20. minutu zaostatak Jugovića bio je četiri gola (12:8), da bi do kraja prvog poluvremena taj zaostatak narastao na šest golova, pa se na pauzu otišlo rezultatom 17:11.

Nisu pustili gas rukometaši Železničara ni u drugom delu, nastavili su sa kvalitetnom igrom koju domaći koji se takmiče u Super B ligi nisu mogli da isprate. Na sredini drugog dela Nišlije su imale prednost i od 24:17, a do kraja utakmice mirno su privele meč kraju. Tako je poslednjih desetak minuta meča trener "Želje" iskoristio da pruži šansu igračima sa manjom minutažom ove sezone.

Igrač utakmice bio je Veljko Stanojević koji je bio nerešiva enigma za domaće igrače.

U polufinalnim duelima Kupa "Branislav Pokrajac" koji će se 10. aprila igrati u Smederevu u polufinalu će se sastati Železničar i Metaloplastika i Vojvodina i Radnički. Veliko finale na programu je dan kasnije, takođe u Smederevu.

Naredni meč niški tim igraće u subotu 6. marta, kada će gostovati ekipi Radničkog iz Kragujevca u okviru 3. kola plej-ofa Arkus lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: