Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 13. 12. 2013.

| Sport

Železničar "se vadi" protiv PKB-a

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-boban-zivkovic-zeleznicar.jpg
Boban Živković; foto: Marko Pekić

Nakon dva poraza u ligi i jednog u finalnu regionalnog Kupa, Rukometni klub iz Niša dočekaće PKB u 14. kolu Superlige u subotu, 14. decembra od 20:30h u sali Osnovne škole "Mika Antić".

Rukometaši Železničara se nalaze u rezultatskoj krizi, a imaju idealnu priliku da prekinu negativan niz pošto im u goste dolazi poslednjeplasirani PKB koji ima samo jednu pobedu i jedan remi.

- Očigledno da smo posle Kostolca u određenoj krizi igre i rezultata. Nemamo mnogo izbora i želimo da ostanemo tu gde smo cele jeseni. Pobeda bi nam donela to sigurno. Moramo da uradimo na tome da se ekipa podigne iz ovog stanja u kom je. Uradićemo sve da u subotu izađemo spremni i dobijemo ekipu PKB-a - rekao je Vladimir Stanojević, trener Železničara.

Kako kaže Stanojević, svi u ekipi su spremni i zdravi osim golmana Nenada Damjanovića. Njega će zameniti Marko Milosavljević iz Radničkog kog je Železničar registorvao za ovu utakmicu.

- Sreća je što je poslednje kolo jer smo u padu forme i izgubili smo dosta samopouzdanja. Sreća što nam dolazi najslabija ekipa u državi, koja je na dnu tabele. Moramo da je dobijemo kako znamo i umemo, da damo sve od sebe. Sigurni smo da pobeda mora da ostane u Nišu. Imali smo u ovom delu prvenstva mnogo problema, sa povredama, odlaskom nekih igrača, terminima za trening. Držala nas kondicija koliko je mogla, ali smo ostali bez snage. Ostala je jedna postava, nemamo mnogo igrača u rotaciji - rekao je Boban Živković, kapiten "Želje".

Ekipu PKB-a rukometaši Železničara dobro poznaju, a na početku sezone niški tim je u Padinskoj Skeli slavio sa 32:23 (16:9).

- Biće u promenjenom sastavu, igraće bez nekoliko igrača koji su igrali na prvom našem gostovanju. Međutim, u kakvom god sastavu da dođu, to je najvažnija utakmica - dodao je Stanojević.

Železničar se trenutno nalazi na drugom mestu sa 18 bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda koja ima bolju gol-razliku.

Karantin

Važnost ove utakmice Uprava Železničara ozbiljno shvata pošto je odlučila da ekipu pred duel sa poslednjeplasiranim timom pošalje u karantin.

- Ekipu ćemo odvesti u karantin, da je izolujemo od svega. Jedino o čemu razmišljamo o pozitivnom ishodu. Bićemo svi zajedno u karantinu do utakmice - rekao je Slobodan Milosavljević, direktor Železničara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bellinzona

    21:28 // 13. 12. 2013.

    Vi ste za Toponicu,a ne za karantin.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: