Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 9. 5. 2013.

| Sport

Železničar spreman za utakmicu sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-rk-zeleznicar-klupa
Foto: rkzajecar.org.rs

Rukometaši Železničara iz Niša u subotu, 11. maja od 19h u hali Čair dočekuju Vojvodinu u poslednjem kolu Superlige u meču koji može da odluči prvaka države, ali i opstanak niškog tima.

490x370-slobodan-bimba-mladenovic

Sitno se broji do najvažnijeg dana ove godine za niški rukomet. Bili su važni i mečevi protiv Vrbasa, Zvezde, Rudara, Metaloplastike, Jugovića, ali ova ima epitet one spartanske “sa štitom ili na njemu”. Pobeda ili remi Železničaru donosi opstanak, Vojvodini samo pobeda donosi titulu. Mogu i drugi rezultati da donesu opstanak, ali u niškom timu gledaju samo sebe.

- Ostvarili smo jedan cilj, to je revitalizacija kluba. Spremni smo za ovu utakmicu, bez obzira što je Vojvodina veliki favorit. Daćemo sve od sebe, verujemo u igrače i mislimo da imamo potencijal - rekao je Siniša Prokić, potpredsednik Železničara.

 

Ulaz na utakmicu je besplatan, a klub će najvernijim navijačima i prijateljima Železničara podeliti propusnice za deo iza klupa.

- Nikoga se ne bojimo, jedva čekamo utakmicu i da pokažemo zašto smo “krvarili” ovih meseci. Ovo je meč “titula ili opstanak”, a mi kažemo opstanak Železničara i ne interesuju nas ni Partizan, ni Vojvodina, samo da damo maksimum - kaže Slobodan Milosavljević, direktor kluba.

 

Poslednje kolo odlučuje sve. Jeidni bez takmičarskog motiva su Vrbas koji je siguran na trećem mestu i Crvenka koja je definitivno poslednja. Partizan koji se bori za titulu dočekuje Metaloplastiku kojoj trebaju bodovi za evropsko takmičenje.

- Ovo je istorijski momenat za srpski rukomet. Tri ekipe se bore za opstanak, dve za titulu i još tri za Evropu. Uradili smo mnogo, vratili smo publiku u Čair jer Niš to zaslužuje. Ovo je treća meč-lopta i moramo da uspemo. Pripremio sam ekipu da odigra maksimalno - ističe Nedeljko Vučković, trener Železničara.

 

490x370-rk-zeleznicar-ekipa

Na dnu tabele je zanimljivije. Jugović ima 17 bodova i na pretposlednjem mestu je, slede Zvezda sa 18 i Železničar sa 19 bodova. Ove tri ekipe odlučuju koja će se pridružiti Crvenki. Jugović dočekuje Rudar koji se sa Metaloplatikom i Zaječarom bori za Evropu, a Zvezda gostuje PKB-u koji je siguran superligaš. Kalkulacije su brojne, Želja ima lošiji skor sa Jugovićem, a u trouglu sa Zvezdom i Kaćanima bi ispali rukometaši Jugovića.

Sada je ipak važnije da se pruži maksimalna podrška rukometašima Železničara koji su uspeli velikim radom i trudom da dođu od -2 do borbe za opstanak i statusa ekipe koje se mnogi plaše. Najavljen je dolazak gostujućih navijača, kao i brojnih važnih gostiju iz Novog Sada. Nišlijama treba puna hala, trebaju aplauzi, navijanje i huk sa tribine. Potrebno je da se pokaže koji grad zaslužuje da bude rukometni.

Grad daje podršku Železničaru

 

490x370-boban-zivkovic-zeleznicar-nis

Podrška klubu od Grada Niša nikada nije izostala, čak i kada su pojedini već videli niški klub u nižem rangu. Gost konferencije za medije Železničara bio je član Gradskog veća resorno zadužen za sport Milan Pešić, koji je redovan i na Željinim utakmicama.

- Grad je uvek davao podršku Železničaru jer ga je prepoznao kao brend Niša. Kada je odlučeno da se daju određena sredstva klubu, nailazili smo na prozivke, ali je ta odluka doneta zbog nagomilanih dugovanja. Železničar je uspeo da od -2 na polusezoni dođe do utakmice u kojoj se odlučuje o tituli i opstanku - rekao je Milan Pešić.

 

Poslednje kolo odlučuje o prvaku države, opstanku u Superligi, koje će ekipe igrati u evropskim takmičenjima. Veliki ulog, veliki i igrači.

- Pozvao bih sve građane Niša da dođu u halu jer je ova utakmica “biti ili ne biti” za Železničar. Jedino nismo zadovoljni što je sudijski par iz Vojvodine, ali verujem da neće biti problema jer su to iskusne sudije. U prvi plan mora da dođe kvalitet timova - dodao je Pešić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Real Sa Nisave

    10:34 // 10. 5. 2013.

    Napred Zelja i Vojvodina! Da nam Zelja ostane u ligi, Vosa uzme titulu, a Zvezda ispadne u inat ovim pokondirenim tikvama iz naseg grada koji i dalje navijaju za ona dva beogradska smeca.

  • Milica

    18:48 // 9. 5. 2013.

    Jer dolaze navijaci iz Novog Sada

    • Nenad Prastalo

      20:30 // 9. 5. 2013.

      Firma je najavila dolazak, sad dal ce se pojavi to ne znamo

  • Shone

    18:48 // 9. 5. 2013.

    Mnogo teska utakmica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: