Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 31. 1. 2020.

| Sport

Železničar u Aranđelovcu nastavlja sezonu, u Upravi kažu da je cilj već ostvaren

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Železničar Dubočica
Nišlije nastavljaju sezonu, foto: JV / Vanja Keser

Prvi meč u ovoj godini rukometaši niškog Železničara odigraće u subotu, 1. februara kada u 15. kolu ARKUS lige igraju protiv Šamota u Aranđelovcu, a trener Đorđe Teodorović kaže da njegova ekipa ide po dva boda. Pred nastavak sezone predsednik "Želje" Ljubomir Pavlović istakao je da cilj koji je bio na početku sezone i premašen jer "ne jure trofeje, već je osnovni zadatak stabilizacija kluba na svim nivoima".

Posle skoro mesec i po dana pauze, niški igrači vraćaju se takmičarskim utakmicama, a trenutno drugoplasiranoj ekipi ARKUS lige sledi igranje sa Šamotom, pretposlednjim timom na tabeli. Trener niškog tima Đorđe Teodorović kaže da su prve utakmice nakon duge pauze "mač sa dve oštrice".

Stvarno smo odlično radili tokom pauze. Naša fizička pripremljenost je odlična, naše raspoloženje na visokom nivou, pre svega zahvaljujući nizu koji smo napravili u finišu prvog dela sezone. Zdravstveni bilten je povoljan, svi smo u stroju, ali, opet ponavljam, nikada ne možete predvideti kako se takmičarska pauza odrazila na ekipu. Imamo izuzetan respekt prema ekipi Šamota, iskusan su tim, sa dugom tradicijom nastupa u elitnom rangu takmičenja. Posebno su opasni kod kuće, ali mi u Šumadiju putujemo sa ambicijom da osvojimo oba boda - kaže Teodorović.

Utakmica u dvorani "Šumadija“ igra se u subotu od 20 sati, a sudiće je Milosavljević i Trivković iz Beške.


Pavlović: "Cilj premašen"

ljuba pavlovic Ljuba Pavlović: Cilj je premašen; foto: RK Železničar

Šest meseci nakon što je izabran za predsednika Upravnog odbora Železničara Ljubomir Pavlović kaže da je klub "osnovni takmičarski cilj za ovu sezonu već ostvario".

Zbog teške finansijske situacije u kojoj smo zatekli klub prošlog leta, rekli smo da nam je prioritet opstanak u Superligi i mi smo to, maltene, već postigli. Čak se može reći da smo cilj i premašili, jer smo na dobrom putu da obezbedimo nastup u plej-ofu. Ove sezone ne jurimo trofeje, osnovni zadatak je bila stabilizacija kluba na svim nivoima. Na tom planu je urađeno mnogo, ali nas veliki posao tek čeka, jer je ostalo još dosta „repova“ iz prethodnih godina - kaže Pavlović.

Dato obećanje da neće izlaziti iz okvira osiguranog mesečnog budžeta od novca koji dobijaju od grada, i dalje je na snazi.

Ponašaćemo se domaćinski, maksimalno transparentno, i zato, kako stvari stoje, nećemo dovoditi igračka pojačanja ove zime. Podsećam da je klub još pod UPPR-om, što je neka vrsta kontrolisanog stečaja, tako da finansijsku konsolidaciju moramo da privedemo kraju - dodaje Pavlović.

Tokom prethodnih šest meseci, kaže Pavlović, prioritet je bilo obnavljanje škole rukometa.

Veliku pažnju poklanjamo stručnom radu sa našim drugim timom, omladinskim pogonom, uz sve probleme zbog zatečene selekcije. Načinili smo pun pogodak dovođenjem Đorđa Teodorovića, oforimili izuzetan stručni štab, postepeno menjali svest igrača o izvršavanju obaveza prema treningu, radu, klubu. Čvrsto smo povezali Železničar sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, mnogo toga u radu prvog tima bazirali na naučnim osnovama i kao posledica svega toga-jesenju polusezonu završili serijom od 8 prvenstvenih utakmica bez poraza, na drugom mestu tabele. Ponosan sam na to - kaže Pavlović.

Predsednik Železničara dodaje da će ekipa u svaku utakmicu do kraja sezone ući sa pobedničkim ambicijama, ali da nema nikakvu presiju rezultata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: