Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 7. 3. 2013.

| Sport

Železničar u Beogradu na ispitu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
boban-zivkovic,-rk-zeleznicar.jpg
Boban Živković, kapiten Železničara; foto: Marko Pekić

Nakon eliminacije u Kupu Srbije rukometaši Železničara iz Niša gostuju Partizanu u subotu, 9. marta od 20h u 18. kolu Superlige.

Poraz od Metaloplastike u osmini finala Kupa Srbije dobro je došao igračima Železničara da "ne polete" prerano. Niz od 4 pobede u Superligi prekinut je porazom u Kupu, takmičenju koji nije bio prioritet Nišlijama.

Poraz od Šapčana boli, ali i uči niške igrače.

- Bio bih nepravedan kada bih rekao da nismo želeli pobedu, čak i da se igrau klikere ili kutiju šibica. Veliki je umor, a u prvom poluvremenu nismo imali dovoljno želje i mogućsnoti. Spoj mladosti i iskustva je rpesudilo u meču sa Radničkim, sada nije takav slučaj. Lepo bi bilo da smo prošli, ali igrači nisu mogli da daju maksimum - ističe Nedeljko Vučković, trener Železničara.

Ekipu Železničara sada očekuje meč sa Partizanom koji se bori da odbrani titulu prvaka države, a trenutno je na prvoj poziciji sa 32 boda.

- Ne bih da se osvrćem na meč sa Metaloplastikom. Taj poraz ne utiče na borbu za opstanak, samo nas je spustio na zemlju. Moramo da se borimo do kraja. Partizan je prvi, mi smo poslednji. Da je sada počelo prvenstvo, delili bismo prvo mesto. Partizan je favorit jer su na domaćem terenu. Verujem u moju ekipu, znam koliko možemo i da možemo da izvučemo povoljan rezultat - rekao je Boban Živković, kapiten Železničara.

Nakon Partizana Železničar gostuje Napretku, pa dočekuje PKB i zatim ide u goste Jugoviću.

- Sledi nam drugi ciklus, gde nas od 4 utakmice čekaju 3 gostovanja. Ovaj mesec je presudan, treba povratiti igrače. Borićemo se od prvog do zadnjeg minuta i imamo realne šanse za opstanak - kaže trener Vučković.

Partizan je veliki favorit u ovom meču, a toga su svesni i igrači Železničara. Oni ne prete, ali se ne plaše.

- U Zvezdi sam igrao sa slabijom ekipom protiv Partizana i prolazili smo uspešno. Imaju i mlade i iskusne igrače, sličnu igru kao mi. Daju dosta golova sa krila - dodao je Živković, levo krilo niškog tima.

Utakmica je u subotu, 9. marta od 20h u hali na Banjici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KIKI

    17:29 // 10. 3. 2013.

    Da li bi neko molim vas mogao da mi kaze sta Cobi radi u distribuciju,misli koje mu je radno mesto.Pitam cisto iz radoznalosti,od pumpera avanzovao u sefa pumpe pa reko da nije sad direktor nekog dela EPSA?

  • merak

    23:54 // 9. 3. 2013.

    Brrrr -15 u Beogradu. COBI I IGOR MARS IZ SPORTA

  • durlan

    20:36 // 8. 3. 2013.

    Zasto se ne pise o tome da je Kuze odbio da udje u igru jer mu se smucilo da ga lazu COBI I IGOR u vezi zaposlenja jer je IGOR morao da primi u EDB velikog maga COBIJA i 40 mladih socijalista

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: