Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:47, 1. 6. 2014.

| Sport

Železničar u finalu Kupa Srbije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
slavlje-zelje.jpg
Železničar u finalu Kupa, Vojvodina ide u Novi Sad; foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša pobedili su Vojvodinu rezultatom 30:29 (16:13) u polufinalu Kupa u hali Čair u Nišu i tako obezbedili plasman u finale ovog takmičenja posle 15 godina.

U sezoni gde su ispali iz Kupa, pa se vratili administartivnim putem, rukometaši Železničara došli su do koraka do trofeja. Pred oko 2.000 ljudi na tribinama hale Čair niški igrači izbacili su šampiona države u polufinalu Kupa.

DSC-5448 Foto: Vanja Keser

Dugo se sa punih tribina nije čulo "Željo, Željo", a tako je bilo večeras naročito u finišu meča kada je Železničar jurio zaostatak i preokrenuo.

U 55. minutu Vojvodina je imala gol prednosti (28:27), ali je Darko Đukić sa dva gola u svojoj sjajnoj partiji doneo preokret. U 57. minutu Miljan Pušica je zbog trećeg isključenja morao van terena, a Nišlije su vodile sa 29:28. Radoničić je tada šutirao direkt u Miroslava Kocića, golmana Vojvodine, ali se Želja odbranio i golom Nikole Miloševića došao do plus 2.

42 sekunde pre kraja Vojvodina je postigla gol preko Bojana Todorovića, dok je Davor Basarić dobio isključenje. Tada je trener Železničara Siniša Prokić uzeo tajm-aut. Nakon pauze Nikola Milošević je imao loptu, ali je šutirao u Kocića, a srećom po Nišlije golman Vojvodine je hteo da odigra brzu akciju, ali je lopta otišla u aut.

Niški rukometaši su sačuvali loptu poslednjih sekundi i slavlje je moglo da počne.

Železničar je poveo sa 3:1 u 5. minutu, ali je Vojvodina preokrenula na 4:3 u 8. minutu. Od 11. do 15. minuta Železničar je nakon serije od 4:0 poveo sa 8:5 nakon čega je trener Vojvodine uzeo tajm-aut. To nije mnogo pomoglo Novosađanima, pa je Železničar poveo sa 12:7 i u tom periodu najviše se isticao Gvozden Denić koji nije štedeo snagu u duelima sa odbranom Vojvodine.

DSC-5370 Foto: Vanja Keser

U 29. minutu "Želja" je imao najveću prednost +6 (16:10), ali do kraja poluvremena Novosađani su smanjili na 13:16.

U drugom poluvremenu Vojvodina se "probudila" i stigla do preokreta i vođstva od 17:16. Železničar sedam minuta nije dao gol, a post je prekinuo Stefan Radoničić u 36. minutu. Železničar je poveo sa 19:17, ali je novosadska ekipa povela sa 22:19, pa je preko Darka Đukića i Bobana Živkovića u 48. minutu niška ekipa stigla do izjednačenja 23:23.

Usledilo je tada igra gol za gol, do 55. minuta kada je Vojvodina poslednji put vodila na meču.


U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa sastaju se kragujevački Radnički i Crvena zvezda od 20:30h u hali Čair.

Finale je na programu u ponedeljak, 2. juna od 18h u hali Čair.

Ulaznica za finale košta 100 dinara, a prodaja je organizovana na biletarnici hale Čair.

VOJVODINA - ŽELEZNIČAR 29:30 (13:16)

Hala Čair, Niš

Sudije: Boban Blagojević i Branislav Đokić iz Jagodine

VOJVODINA: Stevan Popov, Uroš Elezović 6 (1), Vladislav Veselinov, Milan Mirković 2, Bojan Perović 4 odbrane, Miljan Pušica 3, Bojan Todorović 4, Zoran Nikolić 1, Nikola Arsenić 6, Mladen Ivanović, Stefan Babić, Strahinja Stanković 7, Miroslav Kocić 8 odbrana.

Sedmerci: 1/2
Isključenja: 8 minuta, Miljan Pušica crveni karton u 57. minut
 

ŽELEZNIČAR: Mitar Stojanović, Dejan Zlatanović 6 (1 sedmerac), Boban Živković 7 (4), Mihajlo Mitić, Gvozden Denić 5, Ivan Veljković, Andrija Mađar, Stefan Radoničić 1, Sava Tašković, Todor Prokić, Nikola Milošević 3, Davor Basarić 4, Aleksandar Pavlović, Darko Đukić 9, Miralem Bećirović 1, Marko Pernar.

Sedmerci: 4/4
Isključenja: 6 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Logika

    10:27 // 2. 6. 2014.

    Primer kad se igra za zvoj klub za svoj grad,sa izuzetno malim budzetom,Naisa jos manji a pitanje za gradske oce dali taj Radnicki to isto radi ili samo odradjuju ugovore od Ibrahim Gaja,Sanceza i td.

  • Jole

    08:16 // 2. 6. 2014.

    Čestitam! Železničar je klub u kome se ozbiljno radi! Jedino je ružno što kad igra sa Partizanom nišlije više navijaju za Partizan nego za Želju.

  • Lik iz centra

    00:20 // 2. 6. 2014.

    svaka cast za niske junake!nadam se da ce sutra da dodje dosta ljudi,nislija,koji ce da bodre zelju,a ne bg zvezdu!znam da je to tesko,ali nadam se da ce u cairu da prevagnu prave nislije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: