Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:33, 6. 4. 2019.

| Sport

Železničar u nedelju gostuje u Pančevu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stevan sretenovic
Spremni za novu pobedu; foto: JV / Vanja Keser

Prvo gostovanje u ovosezonskom plej-ofu rukometaši niškog Železničara imaće u Pančevu, gde su prošle sezone doživeli ubedljiv poraz. Meč drugog kola doigravanja za titulu "Želja" igra u nedelju, 7. aprila protiv Dinama.

Posle minimalne pobede (36:35) nad Metaloplastikom, niški rukometaši igraju protiv ekipe koja je vezala 19 pobeda u Superligi, pa pretrpela dva poraza u finišu osnovnog dela. Da je Dinamo opasan rival svestan je i trener Železničara Veselin Vujović.

Dinamo će, posle poraza od Vojvodine u prvom kolu, ovaj meč odigrati svom snagom, jer, ako ga izgubi, značajno se udaljava od titule, za koju je bio favorit iz senke. Imaju ekipu sastavljenu od prekaljenih igrača, koji u jednom meču mogu da nadigraju svakoga, a problem bi, zbog određenog broja igrača u već ozbiljnim godinama, mogao da im bude finiš plej-ofa, u ritmu sreda-subota - kaže Vujović.

Železničaru bi, kaže Vujović, bilo značajno da na pauzu zbog repreznetacije koja će uslediti nakon ovog meča, sa maksimalna četiri boda.

Za to ćemo morati da odigramo sa mnogo više čvrstine u odbrani i uz daleko veći doprinos golmana, nego na utakmici sa Metaloplastikom. A i da napad, kojim sam baš zadovoljan, održimo na onako visokom nivou - dodaje Vujović.

Dinamo u svojim redovima ima nekadašnjeg reprezentativca Nenada Vučkovića, zatim iskusnog Branka Radanovića, aktuelnog reprezentativca Ivana Dimitrijevića, ali i trojicu bivših članova Železničara. To su golman Dejan Zlatanović, Miloš Kostadinović i Miloš Savić.

Dinamo ima sijaset iskusnih igrača, mnogo je tu reprezentativnog, internacionalnog, superligaškog iskustva i moraćemo da budemo maksimalno fokusirani sve vreme. Ključ je u odbrani. Jer, mi ćemo morati da je odigramo znatno čvršće nego protiv Metaloplastike, a biće nam teže u napadu jer je jaka defanziva osnovna odlika igre Dinama - kaže Nemanja Milovanović, rukometaš Železničara.

Utakmica počinje u 18 sati, a najavljen je i direktan prenos na drugom programu RTS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: