Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:35, 15. 2. 2013.

| Sport

Železničar upisao prve bodove

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rukometasi Zeleznicara
Ekipa Železničara

Rukometaši niškog Železničara pobedili su Crvenku rezultatom 30:25 (15:13) u 15. kolu Superlige i sada na tabeli imaju prva 2 boda.

Drugu pobedu u sezoni rukometaši Železničara zabeležili su na svom terenu pobedom nad pretposlednje plasiranom Crvenkom. Želja je tako napokon dobio prve bodove na tabeli pošto zbog ranijeg oduzimanja bodova Nišlije su imale -2 pre dva kola.

Prolećni deo sezone počeo je najbolje moguće po niški klub. Nakon 13 poraza i oduzimanja bodova zbog dugova prema igračima, Železničar je zabeležio dva trijumfa u Superligi.

Železničar je poveo sa 3:0, ali je trener Crvenke tražio tajm-aut i do 7. minuta Crvenka je smanjila vođstvo na 4:3. Domaćini su opet poveli sa plus 3 (7:4), ali od 14. do 18. minuta Želja nije dao ni gol i Crvenka je izjednačila na 8:8.

U 20. minutu Bojan Stefanović je dobio crveni karton zbog grubog starta i Železničar je ostao bez desnog beka. Prvo i jedino vođstvo Crvenka je imala u 21. minutu pri rezultatu 10:9, ali je brzo domaćin preokrenuo i serijom 6:4 završio poluvreme sa prednošću od 2 gola (15:13).

U drugom poluvremenu je bilo neizvesnije, ali samo do 48. minuta. U 36. minutu na gol Nišlija stao je 46-ogodišnji Nenad Damjanović koji je do kraja meča imao 14 odbrana, od čega 1 sedmerac. Železničar je u 44. minutu ostao i bez levog beka jer je Miljan Manić dobio treće isključenje.

Ipak, igrači Železničara se nisu predali i vođeni navijanjem članovima omladinske škole i oko 700 gledalaca u hali Čair. U 45. minutu bilo je 21:21, a Darko Đukić je imao napad za izjadnačenje, ali je njegova lopta udarila stativu. Nakon toga golman Nenad Damjanović je odbranio cizer i Ivan Đmigić je doneo prednost Železničaru koja se do 50. minuta uvećala na 25:22.

Poslednji gol gosti su postigli u 55. minutu, a Železničar je ostvario drugu pobedu u sezoni.

U narednom kolu Železničar gostuje Kolubari u Lazarevcu. 

ŽELEZNIČAR - CRVENKA 30:25 (15:13)

ŽELEZNIČAR: Vitas 11 odbrana, Petrović, Živković 2 (1), Dolić, Šmigić 2, Mladenović 5, Petković, Veljković, Stefanović 2, Mađar 1, Damjanović 14 odbrana (1), Basarić, Đukić 7, Manić 4, Tašković, Džokić 7.

Sedmerci: 1/2
Isključenja: 18 minuta

CRVENKA: N. Račić 8 odbrana, Žegarac 2, Radonjić, Slavuljica 3, V. Račić 2, Perović 1, Nikolić, Mirić, Mjerimačka 7 odbrana (1), Đurović, 3 (1), Egić, Grujičić 2, Gugleta 7, Sunajko, Zejak 5, Ivić.

Sedmerci: 1/4
Isključenja: 18 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gagina obozavateljka

    00:53 // 19. 2. 2013.

    a taj najbolji odbrambeni igrac koji nije ulazio je verovatno vas rodjak Dolic? :D

  • slavoljub djokic

    14:04 // 18. 2. 2013.

    Zelja i treba da pobedjuje ali dokle? Najbolje je da zaigra i gospodin Prokic pa da ekipa bude talentovana.Dokle ce niski rukomet zarad rezultata da prikuplja penzionere ?
    Da li je neko rekao treneru da na klupi drzi najboljeg odbrambenog igraca koji u subotu nije igrao nijedanu sekundu?
    Zelji zelim opstanak a gradskim ocima i onima koji finansiraju sport da utucu da se niska deca ne rasipaju po nekim "vu...", vec da igraju u Nisu i da rukovodstvo zelje jednom i zauvek shvati da bez jos jednog jakog kluba u Nisu ( Radnicki ) nece biti ni Zelje, a samim tim i kvalitetnog rukometa.

    • Marcin L.

      23:20 // 18. 2. 2013.

      Ko je taj igrac ?!

    • djoka

      00:03 // 19. 2. 2013.

      u igru nisu ulazili: Petrovic, Petkovic, Taskovic i Dolic. znaci tu je najbolji odbrambeni igrc. ko bi mogo da bude?????

  • KIKI

    10:36 // 18. 2. 2013.

    Pa dobro kad svi klubovi imaju pomoc gospodina Novakovica,gradonacelnika Perisica i "Anonimnih darodavaca"UMESTO STO IM SE ODUZIMAJU TERMINI I STO IM SE USKRACUJE POMOC IZ GRADSKOG BUDZETA,tada cemo svi mi DUSEBRIZNICI da pevamo hvalospeve Zeleznicaru i njegovoj upravi!!!!!!!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: