Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:54, 6. 3. 2013.

| Sport

Železničar završio takmičenje u Kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ivan-smigic,-zeleznicar-nis.jpg
Ivan Šmigić postigao 6 golova; foto: Marko Pekić

U osmini finala Kupa Srbije rukometaši iz Niša poraženi su od Metaloplastike rezultatom 32:31 (18:15) u hali Čair. Naredni meč Želja igra u subotu protiv Partizana u Superligi.

Prekinuta je pobednička serija rukometaša Železničara i to u Kupu Srbije. Na svom terenu su poraženi od Metaloplastike koja je prvi put povela u 12. minutu i do kraja nije ispustila vođstvo.

Dve odbrane Jovica Vitasa i promašaj Davora Basarića obeležili su početak meča, a prvi gol postigao je Ivan Šmigić u 3. minutu. Metaloplastika je brzo izjednačila i do 12. minuta se igralo gol za golom, a onda su gosti od 4:5 prekrenuli na 7:5 i do kraja Nišlije su uspevale da dođu samo na gol zaostatka.

Povela je Metaloplastika sa 9:6 u 15. minutu, trener domaćih je tražio tajm-aut, a Želja se približio na 8:9. Nastavili su Šapčani preko Mitrovića i Marjanovića da postižu golove, a Železničar je serijom od 2:0 opet stigao na gol zaostatka u 24. minutu. Pravog rešenja u odbrani Nišlija nije bilo, a u prvom poluvremenu nije pomogao ni ulazak Nenada Damjanovića na gol.

Metaloplastika je dobila prvo poluvreme sa 18:15 i ta razlika joj je bila dovoljna i u drugom delu igre za krajnji trijumf. Drugo poluvreme počelo je isključenjem Palevića iz Metaloplastike, boljom i agresivnijom igrom niških igrača, ali su Šapčani u 40. minutu imali 7 golova prednosti (25:18). U narednih 10 minuta Železničar je tražio rešenje, a najviše se svodilo na razigravanje pivota Slobodana Mladenovića koji nije mogao sve da isprati.

U 50. minutu bilo je 30:25 za goste, a 7 minuta kasnije Železničar je došao na minus 2. tada je golman Damjanović odbranio zicer gostima, ali su oni ipak uspeli da u tom napadu daju gol.

Golovima Kajganića (2) i Šmigića Železničar se u poslednjim sekundama približio na 31:32, ali vremena više nije bilo i Šabac će imati predstavnika u četvrtfinalu Kupa, dok se Železničar okreće borbi u Superligi.

Naredni meč Nišlije igraju u subotu, 9. marta protiv Partizana u Beogradu.

ŽELEZNIČAR - METALOPLASTIKA 31:32 (15:18)

 

Hala Čair, Niš
Gledalaca: 800
Sudije: Ivan Mošorinski (Zrenjanin) i Aleksandar Pandžić (Novi Sad)

ŽELEZNIČAR: Vitas 8 odbrana, Damjanović 7 odbrana, Petrović, Živković 7 (2), Dolić, Šmigić 6, Mladenović 5, Petković, Veljković, Stefanović 3, Mađar, Basarić 1, Đukić 3 (1), Manić, Džokić, Kajganić (6).

Sedmerci: 3/4
Isključenja: 4 minuta

METALOPLASTIKA: Maksimović 13 odbrana (1 sedmerac), Rajičić 3 odbrane, Karanović 2, Kalajanović, Aleksić, Medić, Palević, Marjanović 8 (3), Panelić, Obradović 7, Marković 3, Grujičić 3, Jezdimirović, Mitrović 4, Prodanović 5, Bojanić.

Sedmerci: 3/3
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    22:38 // 7. 3. 2013.

    Jucerasnja utakmica je pokazala gde smo.Ne moze ekipa koja u prvoj sedmorki ima sve skupa 300 godina da se nosi sa tri puta mladjim sastavom.Pocev od trenera-deka je zalutao u rukometu,misli da ako vice i gestikulira da nesto zna!Golmani:Damjanovic je ok,Vitas katastrofa.Cobi sta ce ti dva golmana koja zajedno imaju 100 godina.Gde su dvojica mladih koje Suca uci i trenira?Mozda treba da brane kad dodju u njegove godine?Ili je nesto drugo...Kajganic smesan rukomet,Dzokic mozda moze da igra u Spaniji,ovde NE!Smigic-cirkuzant.Kobac ne zna gde bije,igra iskljucivo za sebe.Bimba kao i uvek hrabar i zeljan,ali godine cine svoje.Cobi bacas pare a sto je jos gore imas svoju omladinsku skolu i mladje kategorije.Uci nesto od Partizana

  • jedan od navijaca

    19:06 // 7. 3. 2013.

    Pobede zelje su nas sve obradovale i vratile u neka stara dobra vremena.To sto su izgubili od Metaloplastike nije strasno neka ostanu u ligi a za Kup ima vremena (ali nema igraca).Strasno je sto je ovaj trener kao i prethodni.Unistava Zeljine mlade igrace!Forsira Dzokica igra na svim pozicijama sem golmana!Hoce li neko da kaze otkud on opet u Zelji? Oteran je sa Cvetkovicima kao stetan! Kad je angazovan Vuckovic vratio se i on.Pruza mu se sansa da se posle 3 god. neigranja uigrava u Zelji.A Zeljini momci igraju po dvadesetak sekundi.Da li se i Vi gospodine Vuckovicu plasite da ce Madjar,Petkovic,Petrovic a narocito Dolic da pokazu na terenu koliko su bolji od tatinog sina. SRAMOTA!!!

  • gagina obozavateljka

    14:58 // 7. 3. 2013.

    ne slazem se da je Smigic najgori igrac,decko igra za ekipu sto je u stvari rukomet i naravno kad god ima dobru sansu sutne sto se u 90 posto slucaja pokazalo kao najbolje resenje za tim. U pravu ste za Djukica,decko loptu nije dobio a sve je pocelo kad je Kajganic zaigrao desnog beka,covek je igrao za svoju statistiku sto je i dovelo do ovakvog rezultata. Trener je taj koji to mora da primeti i reaguje a ocigledno ne vidi ili se pravi mnogo pametan...glumi ludilo,svadja se sa igracima..sto je odlika prostog coveka!nema tu profesionalizma sa njegove strane! momci samo napred!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: