Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 27. 11. 2019.

| Sport

“Želja” dočekuje Kikindu: Da se učvrstimo u vrhu, pa da se veselimo sa publikom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Železničar rukomet Vladimir Jevtić
Pobeda znači skok na 3. poziciju i korak bliže plej-ofu; foto: Vanja Keser

Nakon eliminacije iz Čelendž kupa Železničar se vraća obavezama u ARKUS ligi - u četvrtak, 28. novembra u hali “Čair” gostovaće Kikinda. Pobeda u ovom meču niškim rukometašima značila bi učvršćivanje na 3. poziciji, zbog čega trener Đorđe Teodorović poziva publiku da napuni halu, pa da se na kraju “svi zajedno vesele”.

Ovo je 11. kolo najjačeg domaćeg takmičenja u rukometu, što će reći da se njime završava prvi deo osnovnog dela lige. Ukoliko slavi, “Želja” će prestići leskovačku Dubočicu i smestiti se na 3. poziciju na tabeli, samo bod daleko od drugoplasiranog Novog Pazara.

Uz to, pobegli bi 4 boda od petoplasiranih Kikinde i Partizana, što je značajno na putu do plej-ofa.

Imamo ogromnu motivaciju, imali smo jako dobar sastanak pre treninga i video analizu u utorak. Izdogovarali smo se da ovoj utakmici pristupimo na najozbiljniji način i da isproveravamo kakve su to naše mogućnosti u ovom domaćem takmičenju. Nadam se da će publika to prepoznati, već su protiv Karvine pohrlili u “Čair”, nadam se da će i sada doći, da nam pruže podršku, pa da se posle utakmice sa Kikindom zajedno veselimo - poručuje Teodorović.

Iako su u Češkoj minulog vikenda niški rukometaši prokockali prednost od 2 gola sa “Čaira”, igrač Nemanja Milovanović kaže da u ekipi vlada dobra atmosfera.

Kikinda je iskusna ekipa, sa par iskusnih individualaca, koji već dugo igraju ovu ligu i znaju da igraju na rezultat. Tako da nas očekuje zaista težak meč. I pored ispadanja u Čelendž kupu, dobro smo raspoloženi, očekujem od publike da će nam pomoći kao protiv Karvine, taman da nastavimo pobednički niz kod kuće, što nam znači taman da se odvojimo od Kikinde - rekao je Milovanović.

Početak utakmice zakazan je za 17:30 kako bi, kažu u klubu, ljubitelji sporta mogli da stignu da pogledaju i utakmice fudbalera Partizana protiv Alkmara u Ligi Evrope, odnosno košarkaša Crvene zvezde u Evroligi, protiv Valensije.

Inače, “Želja” će već u ponedeljak, 2. decembra, odigrati i duel 12. kola ARKUS lige, pošto će u sali Osnovne škole “Dušan Radović” dočekati Proleter iz Zrenjanina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: