Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 9. 3. 2018.

| Sport

"Želja" izvukao Metaloplastiku u Kupu, a za vikend igra sa Šamotom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Slede novi izazovi - dva meča u Superligi, pa Kup Srbije; foto: Vanja Keser

Žrebom u Beogradu odlučeno je da niški Železničar 17. marta u polufinalu Kupa Srbije u Novom Sadu igra protiv Metaloplastike. Pre toga, u subotu, 10. marta dočekuje Šamot u 19. kolu Superlige.

Šestostruki protiv petostrukog osvajača Kupa, aktuelni lider Superlige protiv nekada dvostrukog prvaka Evrope - Železničar protiv Metaloplastike u polufinalu Kupa Srbije 17. marta u Novom Sadu. Drugi par čine Vojvodina i Mokra Gora.

Nišlije i Šapčani ove sezone su dva puta igrali u Superligi - „Želja“ je u Šapcu pobedio Metaloplastiku (31:25), ali je izgubio u "Čairu" pre mesec dana (24:22).

Drago mi je što je ovakav ishod žreba, radujem se još jednom derbiju sa Metaloplastikom. Biće to sasvim drugačija utakmica od one odigrane pre mesec dana, nakon duge takmičarske pauze. Mi smo sada u mnogo boljoj formi, imaćemo i veći motiv, pa ako nas Šapčani ponovo pobede, svaka im čast. Oni su u silnom naletu, bili su prežaljeni u borbi za plej-of, a već sada su četvrti na tabeli i vrlo verovatno će i oni u mini ligu - rekao je Josif Petković za sajt kluba.

Pre duela u Kupu Srbije, niški tim očekuju dve utakmice u Superligi, a prva je u subotu, 10. marta od 18:30 u hali "Čair". U prvom delu sezone "Želja" je pobedio sa 27:26, a Šamot trenutno zauzima 9. poziciju na tabeli.

Uz sve poštovanje našeg protivnika, koji ima talentovanu i vrlo borbenu ekipu, da me niko pogrešno ne shvati, ali između dva tima postoji razlika u klasi. Ja ću i ovu utakmicu iskoristiti da probam neke stvari, baš kao i pre neko veče u Vranju, da proverim određene taktičke kombinacije, kako me ništa ne bi iznenadilo kada dođe plej-of. Ali, naša pobeda neće doći u pitanje - rekao je Petković za sajt kluba.

Ulaz na ovu utakmicu je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    16:52 // 10. 3. 2018.

    Gazi do kraja !!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: