Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:45, 2. 6. 2014.

| Sport

"Želja" osvojio Kup Srbije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
1.JPG
Železničar uzeo šesti Kup; foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša osvojili su Kup Srbije i time plasman u Evropu pobedom nad Crvenom zvezdom rezultatom 30:26 (14:14) u finalu Kupa u punoj hali Čair u Nišu.

Posle 15 godina rukometaši Železničara iz Niša podigli su trofej namenjen pobedniku Kupa i time upisali šesti trofej u ovom takmičenju. U finalu je stradala Crvena zvezda koja se borila sve vreme, ali na kraju su Nišlije nošene podrškom sa tribina Čaira došli do najvažnije pobede u sezoni.

DSC-6620 Foto: Vanja Keser

Napokon je Železničar uspeo da napuni halu Čair. Osim oko 1.000 navijača Crvene zvezde, ostatak hale podržao je Železničar i često su pristalice niškog kluba sa navijanjem "Želja, Želja" bile glasnije od navijača gostiju.

Do 44. minuta nijedna ekipa nije uspela da se "odlepi" na dva gola razlike (osim Zvezde u 8. minutu - 3:5) i onda je "Želja" poveo sa 22:20. Međutim, Beograđani su stigli do izjednačenja 23:23 u 47. minutu. Grublja igra crveno-belih nije bila dva puta sankcionisana, pa su Beograđani iskoristili tu priliku da izjednače.

To nije obeshrabrilo niške igrače kojima je publika dala "krila" da preko sjajnih na ovoj partiji Darka Đukića, Davora Basarića i Gvozdena Denića dođe do plus 3 (26:23) u 49. minutu.

DSC-6519 Foto: Vanja Keser

U 52. minutu "Želja" je imao prednost od 27:25, Zvezda priliku da smanji prednost, ali je igrač crvenobelih pogodio stativu. Trener niške ekipe Siniša Prokić uzeo je tajm-aut nakon kog je precizan bio Boban Živković i Železničar je vratio prednost od 3 gola.

Davor Basarić je doneo prednost od 4 gola (29:23) u 59. minutu i bilo je potrebno da domaći igrači što više istroše vreme i spreme se za slavlje koje je potvrdio Darko Đukić svojim osmim golom na meču u kom je prikazao svoj talenat koji su mu mnogi rukometni stručnjaci hvalili.

U prvom poluvremenu viđena je velika borba na obe strane, ekipe su se "jurile", a Zvezda je imala veliku pomoć na golu pošto je Milan Kosanović upisao 9 odbrana u prvom delu igre. Ipak, Železničar je predvođen raspoloženim Gvozdenom Denićem koji se nije štedeo i Boban Žikvovićem koji je pronalazio "rupe" u mreži svog kuma Kosanovića, održavao rezultat.

Na poluvremenu je bilo 14:14. Jaka borba se nastavila i u drugom poluvremenu, a "Želja" je do 44. minuta uglavnom jurio zaostatak.

DSC-6559 Foto: Vanja Keser

I na kraju ga stigao, kao i do trofeja.

Ovo je ogroman uspeh za tim Železničara koji je ove sezone ispao iz Kupa, pa se vratio administrativnim putem ispadanjem Zaječara. Cele sezone "Želja" se borio sa teškom finansijskom situacijom, praznim tribinama i lakim odlaskom igrača. Sve je to pobedio i zasluženo podigao pehar koji je ovaj grad video do sada 5 puta. 

Niš je grad rukometa, a Železničar je to potvrdio.

Železničar je pobedom u Kupu obezbedio mesto u Evropi, pa će igrati u Kupu EHF-a.

DSC-6472 Foto: Vanja Keser


Podrška reprezentativaca

Železničar i Zvezda su večeras imali podršku na tribinama u vidu najbolje srpske rukometne selekcije koja će 7. juna od 21h igrati sa Češkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Utakmica će biti u hali Čair.

Ceo igrački kadar i stručni štab je posmatrao utakmicu iz partera, dok je golman Srbije Darko Stanić gledao sa tribine.


Nišlije najbolji igrači

DSC-6465 Foto: Vanja Keser

Za najkorisnijeg igrača završnice Kupa (MVP) proglašen je Darko Đukić iz Železničara koji je i najbolji strelac turnira (17 golova). 

Za njaboljeg golmana proglašen je Milan Kosanović, rođeni Nišlija, igrač Crvene zvezde.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA 30:26 (14:14)

Hala Čair, Niš

ŽELEZNIČAR: Mitar Stojanović, Dejan Zlatanović 15 odbrana, Boban Živković 7 (2), Mihajlo Mitić, Gvozden Denić 8, Ivan Veljković, Andrija Mađar, Stefan Radoničić, Sava Tašković, Todor Prokić, Nikola Milošević, Davor Basarić 6, Aleksandar Pavlović, Darko Đukić 8 (3), Miralem Bećirović 1, Marko Pernar 1.

Sedmerci: 5/7
Isključenja: 4 minuta

CRVENA ZVEZDA: Milan Kosanović 16 (1) odbrana, Vuk Lazović 3, Milan Torbica, Marko Pantelić, Stefan Alčaković, Luka Denić, Nikola Lazić 2, Bojan Mitrović 3, Milan Pavlov 4 (1), Mladen Šotić, Vladimir Cupara, Nemanja Nešovanović 1, Ognjen Kajganić 5, Stefan Šaponjić, Božo Anđelić 2, Vojislav Brajović 6.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 6 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • juzna pruga

    14:19 // 3. 6. 2014.

    Ne zaboravimo Pikia on je VELIKIM delom zasluzan za ovaj uspeh! A vi takozvane "nislije", ko gubi ima pravo da se ljuti. NAPRED ZELJA!

  • REALAN

    10:53 // 3. 6. 2014.

    A to sto ste bili bucniji na trenutke od delija je sto ste stavili mikrofon okrenut prema navijacima zelje kako bi se culi na rasglasu jace ,posto se ovako ne bi ni culi.

  • pera simovic

    09:54 // 3. 6. 2014.

    @poznavalac koji to igraci jos napustaju klub osim djukica?konkretno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: