Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 9. 8. 2016.

| Sport

“Želja” počeo pripreme, misli usmerene ka klupskoj kasi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RKŽelezničar---Vanja-Keser.jpg
Budućnost u magli; foto: Vanja Keser

Rukometaši niškog Železničara treningom u ponedeljak započeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj će se takmičiti u B Superligi, ali posrnuli niški gigant u ovom trenutku bije bitku za egzistenciju. Klub je u blokadi preko 12 miliona dinara, a da bi se takmičio sledeće sezone licenca će ga koštati 2 miliona.

Sportski direktor kluba Slobodan Cobi Milosavljević još jednom je potvrdio da je situacija u klubu nezavidna, ali je poručio da nema predaje.

Situacija je gotovo neizdrživa, ali klub koji postoji skoro 70 godina neće dozvoliti sebi da se tek tako ugasi. Uporedio bih situaciju sa fudbalskim klubovima iz Engleske, koji su osvajali titule, pa onda ispadali u 4. ili 5. ligu, ali nisu sebi dozvoljavali da se ugase, pa nećemo ni mi - rekao je on.

Milosavljević je potvrdio da je dan dolaska novog predsednika na čelo kluba jako blizu, ali nije hteo da obelodani njegovo ime.

Cobi-Milosavljevic---Vanja-Keser Plaćanje licence za takmičenje prioritet; foto: Vanja Keser

Prema podacima Narodne banke Srbije račun niškog tima je u blokadi oko 12 i po miliona dinara, a na ime tužbi Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije dužan je da plati oko 2 miliona dinara kako bi mogao uopšte da se od jeseni takmiči u drugom po kvalitetu srpskom klupskom takmičenju.

Taj dug od 2 miliona je prema bivšim igračima Bećiroviću i Radončiću, i moramo da ga platimo do druge polovine septembra. Dva puta sam pričao sa gradskim većnikom za sport Branislavom Kačarom i pokušavamo da nađemo rešenje. Plan je da izdamo Dom rukometa na 10 godina i tako rešimo najveći deo problema - naveo je popularni Cobi.


Bokić: Inteligencija, vaspitanje i obrazovanje

Nebojša-Bokić---Vanja-Keser Motivacija kod igrača ne manjka; foto: Vanja Keser

Najveći broj igrača iz prošle sezone pojavio se na prvom treningu, a klub su krajem prošle sezone i za vreme letnje pauze napustila dvojica igrača - Aleksandar Pavlović je prešao u Crvenu zvezdu, a Mihajlo Mitić je novi angažman pronašao u Češkoj.

Za sada je, kako sam kaže, Nebojša Bokić i dalje šef stručnog štaba, a zadovoljan je odzivom igrača i pre svega njihovim fizičkim izgledom i spremom. On je dodao da kod igrača ne manjka motivacije, uprkos neizvesnoj budućnosti kluba.

Čitave prošle sezone sam mnogo puta ponovio da je osnova svega poštovanje tzv. IVO definicije, koja se bazira na inteligenciji, vaspitanju i obrazovanju. Drago mi je da su dečaci to usvojili i stvarno nemam poteškoća u radu sa njima. Najviše me brini nezrelost i nedostatak iskustva što je dovelo do rezultatskog kolapsa - podvukao je strateg Nišlija.

O individualnom kvalitetu igrača i podeli uloga unutar tima za novu sezonu Bokić nije bio spreman da u ovom trenutku priča, a ostaje da se vidi da li će on i njegovi izabranici s jeseni krenuti u novo rukometno putešestvije ili će nekadašnjeg jugoslovenskog rukometnog giganta zadesiti najgori scenario. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: