Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:35, 19. 7. 2018.

| Sport

"Želja" počeo pripreme za borbu na četiri fronta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
železnicar
Mali broj prošlogodišnjih nosilaca igre i sada u timu; foto: JV/M.J.

Sa novim trenerom i prilično izmenjenim sastavom počeo je niški Železničar pripreme za velike izazove i borbu na četiri fronta, koja ih očekuje naredne sezone. Oni će nastupati u Superligi, Kupu, SEHA ligi i kvalifikacijama za EHF kup, a trener Veselin Vujović kaže da je atmosfera pozitivna, a rukometaši dobri, mada nije mnogo vremena proveo sa njima.

Danas su trenirali u Nišu, a već sutra će se tim zaputiti na pripreme na Zlatibor. Nakon toga očekuju ih i pripremne utakmice sa Metaloplastikom, a onda i turnir u makedonskoj Strugi sa Konstancom, Alingsasom, Strugom, Rabotnikom, Bešiktašem, Celjem i Tuluzom.

Po povratku će, kaže Vujović, pokušati da odigraju jednu ozbiljnu utakmicu sa skopskim Vardarom.

Znamo da je pred nama veliki izazov i velike obaveze. Sa mojim dolaskom ovde, a i bez njega, Železničar je veliki favorit za osvajanje titule i Kupa. Nekako se to kao jedan cilj i imperativ postavlja pred nas. Nadamo se da ćemo ostvariti te ciljeve, nadamo se da ćemo u SEHA ligi popraviti utisak koji su ostavili srpski klubovi poslednjih godina, jer su po pravilu bili zadnji i predzanji, i da nećemo taj loš rezultat ponoviti – priča Vujović.

Sa prve prozivke izostala su dvojica starijih igrača, koji će se timu priključiti na Zlatiboru, kao i oni koji su sa juniorskom i kadetskom reprezentacijom. Železničar Moguć okršaj sa Vardarom kao generalna proba; foto: JV/M.J.

Trudićemo se da napravimo roster što veći, da imamo veliki broj kvalitetnih igrača u rotaciji, da ne umaramo istu grupu i da onda ispadne da ni u jednom od tih takmičenja ne napravimo ozbiljan rezultat. Trudili smo se da dovedemo igrače koji mogu da ispune taj kriterijum, videćemo koliko smo uspeli u tome – kaže Vujović.

Potrebno je vreme da se ekipa uigra i upozna, kako bi se davale prognoze, smatra prošlogodišnji kapiten Andrija Mađar, ali i da uz davanje maksimuma i posvećenost rezultati neće izostati.

Teško je da se kaže bilo šta, jer se bukvalno većina igrača po prvi put susrela pre 20 minuta. Ekipa je nova, ali su ambicije stare, a to je napad na oba trofeja u domaćim okvirima, a u Evropi igra bukvalno na granici maksimuma i preko toga, ako ne može svaka utakmica da se pobedi, bar da se ostavi što bolji utisak – rekao je Mađar.

Da treba u dobrom svetlu da predstave Niš, ali i Srbiju u Evropi slaže se i novajlija Marko Knežević, koji se nakon 6 i po godina vratio u domovinu. Sa “Željom” se oko angažmana, kaže, lako i brzo dogovorio, a razlozi su trener, SEHA liga, stabilnost, te duga i značajna istorija.

Očekivanja sigurno da su visoka dolaskom velikog stručnjaka kakav je Veselin Vujović. Kao i ostatak ekipe, nadam se najboljim rezultatima ove sezone i da predstavljamo Niš i srpski rukomet, srpsku državu najbolje moguće u SEHA ligi – ističe Knežević.

Na prvom treningu bila su leva krila: Davor Stankulić, Đorđe Spasić, Aleksandar Pavlović, levi bekovi: Nemanja Milovanović, Nemanja Milutinović, Stevan Sretenović, Andrija Mađar, srednji bekovi: Luka Potkonjak, Stefan Janković, Marko Knežević, Marko Milosavljević, desni bekovi: Miloš Savić, Veljko Stanojević, Žarko Barjaktarević, desna krila: Aleksa Kljajić, Pavle Banduka, pivotmeni: Dejan Babić, Vladimir Jevtić, Jovo Damjanović, golmani: Danilo Mihaljević, Daniel Dupjachanec, Darko Stošić, Miloš Lazić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vucko

    16:20 // 20. 7. 2018.

    Jel i golman Zlatanovic otisao, vidim nema ga na spisku? Ne svidja mi se sto je ovoliko izmenjen sastav, trebalo je samo proslogodisnji nadograditi sa nekoliko novih igraca, a ne praviti novi tim.

  • milan

    23:40 // 19. 7. 2018.

    niko da objasni sta se desilo sa Joskom...da li je podneo ostavku, dobio otkaz...gde su Boban, Zarko Petkovic u ovoj postavi?

    • Mikan

      12:50 // 20. 7. 2018.

      Hahaa da treba neko da nosi vodu i lepak. Gde su!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: