Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 2. 4. 2019.

| Sport

"Želja" protiv Metaloplastike počinje pohod na titulu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zeleznicar
Počinje borba za šampionsku titulu; foto: JV / Vanja Keser

Kako su završili prethodnu sezonu u domaćem šampionatu, rukometaši niškog Železničara počinju novu - utakmicom protiv starog znanca, šabačke Metaloplastike. Na startu plej-ofa Nišlije u sredu, 3. aprila dočekuju nekadašnju ekipu svog trenera Veselina Vujovića.

Nakon sezone u SEHA ligi i Kupa Srbije, gde je branilac trofeja "Želja" bio zaustavljen u četvrtfinalu, vreme je za ono najvažnije - borbu za titulu prvaka države. Na startu plej-ofa niški tim dočekuje Metaloplastiku, ekipu sa kojom ima mnogo zajedničke istorije.

U poslednjem kolu plej-ofa prošle sezone niški tim je upravo u Šapcu izgubio priliku da osvoji titulu, a na svojoj klupi ima Veselina Vujovića, nekadašnjeg asa Metaloplastike i člana slavne generacije koja je harala Evropom.

Metaloplastika je istorijski klub, čiji sam bio igrač i trener, i nikad mi nije lako nastupati protiv njih. Uostalom, dva puta smo se sastali letos u pripremnom periodu, oba puta smo ih teško pobedili, i u Šapcu, i u Nišu. Veoma su perspektivna ekipa, završili su na drugoj poziciji u osnovnom delu Superlige, igrali su sjano, uz impozantan skor od svih 11 pobeda na domaćem terenu - kaže Vujović.

Strateg Nišlija dobro zna sastav protivnika, pa i gde vreba najveća opasnost.

Imaju Vorkapića, drugog strelca lige, dvojicu igrača iz sastava reprezentacije sa Svetskog prvenstva, još odličnih igrača, među njima i pivota Dejana Babića, koji je sezonu počeo kod nas. Igraju moderan rukomet, sa puno trčanja. Ono što je najvažnije, ta deca najbolje igraju kada nemaju pritisak, a ulaze potpuno rasterećeni u ovo doigravanje. Kvalitetniji smo, ali to treba da dokažemo na terenu. Nećemo imati nikakav izgovor, ako ne pobedimo - dodaje Vujović.

Početak susreta je u 18:30, a ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: