Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 9. 2. 2018.

| Sport

“Želja” u finalu regionalnog Kupa, u prvenstvu dočekuje Metaloplastiku

Autor:Ljubica Jocić, Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
djordje spasic
"Želja" i dalje neporažen u svim takmičenjima; foto: Vanja Keser

Rukometaši niškog kluba opravdali su ulogu favorita u polufinalu Kupa regiona istok pošto su u Knjaževcu savladali rezultatom 56:21 (28:10) ARIF Knjaz, člana četvrtog ranga takmičenja.

Nišlije su tokom cele utakmice vodile, a trener Josif Petković pružao je šansu i standardnim prvotimcima i onima sa manje minuta.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Luka Potkonjak sa 9 golova, a sledili su ga Đukić i Mirić sa po 8. Kod domaćina Marinković je bio precizan 9 puta.

Bila je ovo generalna proba pred nastavak Superlige.

Železničar će u finalu igrati protiv Vranja, lidera Super B lige istok/zapad, a termin i mesto odigravanja biće naknadno određeni.


Samouvereno u nastavak sezone, stiže i pojačanje

Nakon mesec i po dana pauze, 10. februara počinje i prolećni deo sezone u Superligi. Nišlije će u subotu od 18:30 dočekati šabačku Metaloplastiku, osmoplasirani tim najjačeg domaćeg prvenstva. Meč bi trebalo da se odigra u hali “Čair”, jer bi, prema najavama direktora Sportskog centra “Čair” Dragana Perića, parket trebalo da bude popravljen do tada.

U prvoj utakmici, koju su dva tima odigrala ove sezone, “Želja” je slavio sa 31:25, ali prvotimac niškog sastava Mladen Krsmančić kaže da se Metaloplastika mnogo izmenila od tada. Ipak, on smatra i da lideri Superlige nemaju čega da se boje, jer ako daju sve od sebe, niko ne može da im parira.

Što se tiče Metaloplastike, oni su promenili i sistem rada, a i par igrača, otišao im je Puljizović, koji je bio mozak ekipe, dosta se ekipa bazirala na njemu. Međutim, došao je Gojković i golman Arsić iz Metalurga, koji brani na vrhunskom nivou. Znam da od ranije postoji to rivalstvo između Železničara i Metaloplastike - priča Krsmančić.

Sa njim se slaže i najbolji “jesenji” strelac Superlige Milan Đukić, koji Šapčane smatra borbenom ekipom, koja se takmiči do poslednjeg trenutka. Đukić Zeleznicar Nišlije imaju velikih 8 bodova prednosti u odnosu na prve pratioce Partizan i Crvenu zvezdu; foto: Vanja Keser

Predstojeće utakmice u Superligi Nišlijama će poslužiti za još bolje uigravanje pred najteži zadatak u godini - plej-of. Njihov cilj je, kako kaže trener Josif Petković, plasman na neko od prva dva mesta, što uprkos svim kvalitetima “Želje” neće biti tako lako. Ipak, ubeđen je da će na kraju biti među 4 najbolja domaća tima, te da će na leto igrati Evropu.

Mi smo spremni da nastavimo gde smo stali u decembru. Mislim da je posao, koji je trebalo da bude odrađen odrađen taman koliko treba. Naš cilj je plej-of, bogami smo ga rano zaslužili, velika je bodovna razlika, ali to ne menja stvari. Momci rade svoj posao i znaju da moraju da ga urade najbolje u svakom trenutku - rekao je Petković.

Prvu “devetorku”, kako priča iskusni stručnjak, ni za šta ne bi menjao, ali ima problem sa onima koji bi trebalo da ih odmene, s obzirom na to da ih očekuje naporan ritam. Ipak, od Uprave je dobio obećanje, kako sam kaže, da u ponedeljak stiže kvalitetan igrač na poziciji desnog beka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: