Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 6. 4. 2023.

| Sport

"Želja" u najnižoj ligi, Grad samo nemi posmatrač

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar, lopte, rukomet, foto jelena misic
Nekada osvajač Kupa, sada u najnižoj ligi; foto: Jelena Mišić

Ekipa Rukometnog kluba Železničar iz Niša nije otišla u Loznicu na meč 17. kola Super B lige i, prema propozicijama, biće suspendovana iz daljeg takmičenja i na kraju sezone odlazi dva ranga niže. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je Grad dao "popriličnu sumu novca Železničaru i da su tu samo nemi posmatrači", a da je na rukovodstvima svih klubova da opravdaju svaki potrošeni dinar.

Narodna banka Srbije Račun kluba u blokadi od 2,1 miliona; foto: Narodna banka Srbije Problemi u nekadašnjem višestrukom osvajaču nacionalnog Kupa se i dalje ne rešavaju. Račun kluba je, prema podacima Narodne banke Srbije, već 155 dana u neprekidnoj blokadi koja trenutno iznosi 2.141.408,17 dinara.

Zbog blokade klub nije mogao da primi nekoliko mesečnih tranši iz budžeta Grada za 2022. godinu, ali ni pomoć države od 1.522.000 dinara, koju su pred Novu godinu dobili svi klubovi u Srbiji.

Dugovanja su se uvećavala, a pre dve nedelje je stigla suspenzija od Super B lige, drugog ranga takmičenja. Zbog probijanja roka da niški klub uplati treću ratu za članarinu za takmičenje u iznosu od 225.000 dinara, direktor lige Ivan Milivojević izdao je rešenje kojim se suspenduje "Želja".

Zbog iscprljivanja svih komunikacionih opcija, a imajući u vidu da je rok za izvšenje uplate probijen za 20 dana i da je takmičenje u prolećnom delu sezone u poodmakloj fazi, direktor je bio prinuđen da donese ovu nepopularnu odluku u skladu sa odredbom člana 47. Pravilnika o rukometnim takmičenjima RSS - piše u saopštenju.

rk zeleznicar, rukomet, foto jelena misic Klub u blokadi, tim bez takmičenja, Grad bez reči; foto: Jelena Mišić Utakmica sa Mokrom Gorom nije odigrana, a za juče je bio zakazan i meč 17. kola sa Loznicom u gostima. Niška ekipa nije ni otputovala pa neodigravanjem dve utakmice automatski je izbačena iz takmičenja.

U RPT jedna ekipa može da izgubi najviše jednu utakmicu službenim rezultatom u korist protivnika. Ukoliko se i druga utakmica registruje službenim rezultatom u korist protivnika, ta ekipa se isključuje iz daljeg takmičenja i u svemu se postupa prema odredbama člana 9. ovih Propozicija - piše u Propozicijama.

Slobodan Milosavljević Slobodan Milosavljević se ne javlja; foto: Vanja Keser Predsednik kluba Slobodan Milosavljević ne javlja se na telefon, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je, na pitanje novinarke da li je upoznata sa problemima kluba koji je prošle i prethodnih godina bio od značaja, rekla da je upoznata sa problemima "Želje".

Mi smo prošle godine dali popriličnu sumu novca Železničaru. Zašto rukovodstvo kluba nije o tome vodilo računa, o raspodeli tog novca i zašto nije na vreme isplatilo svoje obaveze prema ligi, to stvarno ne znam, ali mi je žao što ove godine, zbog blokade, neće uopšte imati pravo ni da uđu u razmatranje pred Komisijom za raspodelu budžetskih sredstava. Ne bih da optužujem nikoga, ali bih rekla da smo mi tu samo nemi posmatrači, na rukovodstvima svih klubova je da opravdaju svaki potrošeni dinar - rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da joj je, pre svega, žao tih sportista i "svih nas koji volimo rukomet".

Železničar je 2016. godine takođe bio u teškoj finansijskoj situaciji sa istim ljudima u rukovodstvu kao i sada. Klub je na čitavu jednu sezonu bio suspendovan iz sistema takmičenja Rukometnog saveza Srbije, pa je nakon odrađenog Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) smanjio ukupan dug za 40% i rasporedio ga na 48 jednakih mesečnih rata sa grejs periodom od jedne godine.

Uz pomoć tadašnjih predstavnika Grada, plaćena je vajld-karta za povratak u Superligu i 2018. godine tim je osvojio sedmi pehar nacionalnog kupa i vicešampionsko zvanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola nikolic

    21:17 // 7. 4. 2023.

    Mogu da vam kazem da su cobijevi prozori na vikendici skroz top, pvc, ne duva na sve strane kao u domu rukometa, isti ljudi jos veca propast

  • Sapke

    09:46 // 7. 4. 2023.

    A gde si sada Cobi da hvalis javno svoju gradonacelnicu ko onomad na tvu?

  • Petar SNS

    08:22 // 7. 4. 2023.

    Znate pratim taj rukomet od uvek. Znate vi znam ja od Tute Živkovića legende preko Seratlića i tako dalje . Ali ne može gospodo političar anti sportista Igor Novaković da se bavi sportom da Cobija Milosavljevića čoveka sa pumpe na barbut postaviš na kasu . Njih ne interesuje sport njih interesuje kasa novac . Pričao sam sa tim ljudima nema šta da čuješ .Laži i prostota . Uništili su rukomet u Nišu

    • Razbibriga

      18:18 // 9. 4. 2023.

      Nisi ni ti bolji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: