Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 14. 10. 2022.

| Sport

"Želja" u problemu: račun u milionskoj blokadi

Autor:Ljubica Jocić, Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
Problemi za "Želju"; foto: JV / Vanja Keser

Od 30. avgusta, prema podacima Narodne banke Srbije, račun Rukometnog kluba Železničar nalazi se u blokadi, a trenutno je ta cifra 1,6 miliona dinara. Prvi tim se takmiči u drugom rangu, klub je od značaja za Grad i dok je račun u blokadi "Želja" neće moći da dobija novac iz budžeta Niša, niti da aplicira za sredstva za narednu godinu, a rok je do 24. oktobra. Da li će i kada skinuti blokadu nismo uspeli da saznamo jer predsednik kluba Slobodan Milosavljević se ne javlja.

Blokada Blokada od 1,6 miliona; foto: NBS, printscreen Problemi sportskih klubova sa finansijama i dalje su aktuelni, sponzora izgleda nema mnogo, uprave ne mogu i ne treba da se oslanjaju samo na novac iz budžeta, a primer Rukometnog kluba Železničar koji se godinama bori sa starim dugovanjima i UPPR-om to i pokazuje.

Više od mesec dana račun "Želje", ekipe koja se ove sezone takmiči u drugom rangu, nalazi se pod blokadom koja je trenutno 1.608.631,94 dinara, podaci su Narodne banke Srbije.

Osim problema sa dugovima, ovakvo stanje može da donese i nove probleme - prema Zakonu u sportu, "nosilac programa, odnosno projekta ne može da ima blokadu poslovnog računa u trenutku zaključenja ugovora o realizaciji programa i prebacivanja budžetskih sredstava na poslovni račun".

Železničar tako ne može da dobije redovna sredstva, koja je Komisija za sport predložila, ali ne može ni da konkuriše za sledeću godinu.

U obaveštenju sportskim organizacijama koje je poslala Gradska uprava za društvene delatnosti, navodi se:

Nosilac programa ne može da ima blokadu poslovnog računa u trenutku apliciranja, zaključenju ugovora o realizaciji programa i prebacivanja budžetskih sredstava na račun - piše u obaveštenju.

Slobodan Milosavljević Rukometni klub Železničar sportski direktor Bez odgovora; foto: Vanja Keser Rok za podnošenje prijava za sufinansiranje programa ističe 24. oktobra, pa Uprava Železničara nema mnogo vremena.

Tokom prethodnih pet godina račun kluba je bio ukupno u blokadi 437 dana, što je, kada se sve sabere, više od jedne godine. Predsednik klub Slobodan Milosavljević kaže da se radi uglavnom o dugu koji je napravljen dok on nije bio u klubu, te da je 1,3 miliona dinara ide prema samo jednom igraču, kao i da će klub uskoro rešiti taj problem.

Dug je tu i to ne krijemo. Najveći deo duga je prema rukometašu Janu Goreli koga su neki drugi doveli. Mi smo sa njim pokušali da se sporazumno dogovorimo, ali on nije želeo. To je njegovo pravo, ali i pored svega, uz pomoć finansijera kluba mi ćemo taj problem rešiti uskoro i siguran sam da ćemo konkurista za finasijska sredstva iz Grada za narednu godinu. Obećavam da će Železniačar opet biti onaj stari, kao i da ćemo se već ove sezone boriti za povratak u Prvu ligu - rekao je Milosavljević.

Što se tiče ostalih klubova od značaja za grad, na primer račun Ženskog rukometnog kluba Naisa je poslednji put bio u blokadi 2018. godine, Radničkog 2019, a OK Niš je u blokadi poslednji put bio pre dve godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    23:10 // 14. 10. 2022.

    Kompletni raspad i kraj se nazirao, a brzo je dosao ! Sve je bila laz, vestacka ljubav i zelja da se sto vise para gurne u sopstvene dzepove !

  • Milos Jovanovic

    21:33 // 14. 10. 2022.

    Dosta casha se pominje da je podignuto sa racuna bez pravdanja
    Tako da Cobi i Igor Novakovic treba da snose i neku odgovornost
    Oduvek su tu i oko kluba a prave se naivni kao francuske sobarice
    Gde su pare ?
    Zelja nije ostao bez finansiranja grada sve do blokade
    Gde su pare da kazu?

  • Gracki

    13:41 // 14. 10. 2022.

    Gde je nas najbolji gradski vecnik za sport Branislav Kacar?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: