Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 3. 4. 2023.

| Sport

Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Ženski sport
April lepo počeo; foto: Lidija Mihajlović, ŽOK Student, Jelena Mišić i Kik-boks klub Niš

Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

Niški sportisti donose uspehe ovog proleća i pored brojnih finansijskih problema sa kojima se sportski klubovi u Nišu susreću jer još nije odlučeno koliko će novca koji klub dobiti iz budžeta Grada, a nezvanične informacije su da će odvajanje za sport biti smanjeno sa 150 miliona, koliko je predviđeno, na 95 miliona dinara.

Zvaničnih informacija još nema, Veće treba da donese odluku, na predlog Komisije za sport, kome će koliko biti određeno. Prošle godine ovu odluku klubovi su dobili juna.

To nije omelo brojne klubove u svojim borbama u finišu sezona.

Streljački klub Niš 1881 Niške strelkinje ekipno prve u Srbiji; foto: Lidija Mihajlović Ženska ekipa Streljačkog kluba Niš 1881, po godinama za juniorsku konkurenciju, osvojila je Prvenstvo Srbije u disciplini vazdušna puška za seniorke.

Ekipu su činile Ljiljana Cvetković, 16-godišnja Natalija Pavlović i 16-godišnja Sofija Radonjić.

Kik boks klub Niš Tri zlatne medalje za niške kik-bokserke i kik-boksera; foto: Kik boks klub Niš Uspešan vikend imale su i kik-bokserke Niša Nada Krivačević i Janja Savić koje su, sa svojim saborcem Ivanom Krivačevićem, osvojile zlatne medalje na Evropskom kupu u Beogradu.

Bez poraza su prošli takmičari Niša na takmičenju koje je okupilo oko 500 boraca i borkinja iz 16 zemalja.

Zbog nedostatka finansija, klub su predstavljala samo tri takmičara koji su opravdali očekivanja osvajanjem najsjajnijih medalja. Naredno takmičenje biće K-1 Prvenstvo Srbije na kome klub brani titulu najboljih u K-1 - kažu iz Kik-boks kluba Niš.


Dva Studenta u višim ligama, Naisa ima šansu za opstanak

zkk student, foto jelena misic 3 Posle jedne sezone Student opet u eliti; foto: Jelena Mišić Posle samo jedne sezone u drugom rangu takmičenja košarkašice Studenta vratile su se u najviši rang.

Pobedom nad Srbobranom (74:56) kod kuće u poslednjem kolu Druge lige klub iz Niša obebedio je drugo mesto na tabeli i mesto u Prvoj ligi naredne sezone.

Ženski odbojkaški klub Student Ponovo u višem rangu; foto: Ženski odbojkaški klub Student Još jedan rang više obezbedile su odbojkašice Studenta. One su dva kola pre kraja osigurale prvu poziciju Druge lige istok koja ih naredne sezone vodi u Prvu ligu.

Odbojkašice iz Niša su za vikend u gostima pobedile Vranje rezultatom 3:0 i sa skorom od 15 pobeda i samo jednim porazom dobile mesto u drugom rangu takmičenja naredne sezone.

Student je poslednji put u drugom rangu igrao u sezoni 2016/2017 i tada bio poslednji bez trijumfa.

Naisa, rukomet Naisa slavi, ali borba još nije završena; foto: Jelena Mišić Pobeda nad Borom u Nišu rezultatom 27:21 (15:9) u 20. kolu ARKUS lige omogućila je rukometašicama Naise da i dalje budu u borbi za opstanak u najjačem rangu.

Nišlijke sada imaju bolji međusobni skor sa Borankama, ali i dalje imaju dva boda manje i potrebno je da slave u preostala dva meča.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:43 // 3. 4. 2023.

    " Niski klubovi jos cekaju novac iz budzeta"??? Koga ,bre,ovde zamajavate, pa svi klubovi u rukovodstvu imaju clanove sns ili simpatizere za predsednike ! Svi oni igraju dvostruku igru, ovamo kukaju da im se pare ne uplacuju a dobro im je da vode klubove ! Jurite , novinari JV , vecnika za sport, ako uopste znate ko je i dal dolazi na posao ?! Kukate na nezavisnom mediju, na Belamiju suneli !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: