Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:53, 29. 8. 2020.

| Sport

Žigić nije znao da je napravio šest izmena, Batak zašto je dobio žuti karton

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radoslav Batak
"Jako je teško smiriti 11, ili čak 14, 15 usijanih glava"; foto: JV/Vanja Keser

Fudbalska utakmica koju su na "Čairu" igrali Radnički i Proleter donela je situaciju koja se retko viđa - gostujući sastav izvršio je šest izmena, iako je dozvoljeno pet, a trener Novosađana Branko Žigić rekao je da to nije bilo namerno, ali da o tome moraju da vode računa i delegat i 4. sudija. Sem nedozvoljenog broja izmena, meč je obeležilo i masovna tuča dva tima, posle koje je i trener Radoslav Batak dobio žuti karton, a sam kaže da ne zna zašto, jer je samo smirivao.

Proleter je na početku drugog poluvremena napravio prvu izmenu, potom dve u 62. minutu, jednu u 75. minutu i onda dve u 81. minutu. Delovalo je kao da niko oko terena nije uočio ovu neregularnost, pa su novinari iz lože pokušali da skrenu pažnju na to šta se desilo. Uprkos tome, utakmica je privedena kraju, a Žigić je rekao da je o svemu saznao kada se utakmica završila. Batak Žigić Proleter meč završio sa šest igrača sa klupe; foto: JV/M. J.

Desio se propust, ali mislim da 4. sudija ima dosta uticaja na to. Delegat utakmice isto mora da vodi računa o tome. Ne tražim krivca ni u njima, ni u mom stručnom štabu. Ja sam to saznao posle utakmice, nisam imao nameru da menjam šest igrača i znam da nemam prava na to i ja se, ako sam nešto pogrešio, izvinjavam delegatu, izvinjavam 4. sudiji Grujiću (Danilu), ali stvarno ne bavim se time - rekao je Žigić.

Cela situacija epilog bi trebalo da dobije pred Disciplinskom komisijom Fudbalskog saveza Srbije.

Osim ove, još jedna situacija koja nema veze sa igrom učinila je ovaj meč burnim. Po završetku prvog poluvremena na terenu je nastala opšta tuča dve ekipe. U metežu su se našli i fudbaleri i stručni štabovi i sudije. Kako su javili iz Radničkog, crveni karton dobio je lekar gostujuće ekipe, a po povratku sa pauze žuti su podeljeni igračima Leandru i Žarku Markoviću, ali i treneru Radoslavu Bataku.

Ja sam dobio žuti karton - ne znam zašto. Ja sam smirivao svog igrača, golmana, ako je to za žuti karton onda... Mislim da je sudija video i procenio tako. Jedino što sam ja, kao i moj kolega, pokušao je da smirim strasti. Jako je teško 11 ili 14, 15 vrelih glava smiriti odjednom. Ja koga sam prvog video, Ristića golmana, kapitena i njega sam sklonio - priča Batak.

Inače, Radnički je u ovom meču savladao Proleter sa 2:0 i tako zadržao maksimalan učinak kod kuće ove sezone, pred prvu reprezentativnu pauzu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cirkus

    17:30 // 30. 8. 2020.

    Ma ugasiti fudbal u srbiji pod hitno,ili ne prenositi i ne izvestavati o ovakvim cirkusima, koga jos zanima nas fudbal, ocaj amaterizam.Bojkot fudbal!

  • Legenda Niskog fudbala

    09:10 // 30. 8. 2020.

    Sve gore navedeno govori o tome gde nam se nalazi fudbal......rasulo,pa toga nema ni u najnizem rangu takmicenja.....kazniti sve u lancu koji su tome doprineli da se zamene sest umesto pet igraca,bez izuzetaka.....

    • Legenda Niskog fudbala

      10:14 // 31. 8. 2020.

      Zamolio bih ovu dvojicu najverovatnije,dobrih poznavaoca fudbala i fudbalske igre,da mi odgovore zasto su na moj komentar odgovorili negativno,ujedno se zahvaljujem svima koji su prepoznali moj komentar i dali pozitivno misljenje....

  • Mara

    06:53 // 30. 8. 2020.

    Šteta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: