Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 31. 1. 2018.

| Sport

Zimonjić: Sve ide po planu, atmosfera u timu je sjajna

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nenad Zimonjić
Okršaj na programu od 2. do 4. februara u hali "Čair"; foto: Teniski savez Srbije

Već par dana se nacionalni timovi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država pripremaju za svoj okršaj prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa u Nišu, a zasada su, kako kažu oba selektora, veoma zadovoljni uslovima. Iako su gosti favoriti, selektor Nenad Zimonjić veruje u to da će im šljaka otežati posao, te da Dušan Lajović i Laslo Đere mogu iznenaditi rivale.

On je i ponovio da neće igrati, a jedini presedan mogle bi da budu povrede njegovih izabranika. Sa druge strane, on želi i da debituju igrači koji nikada nisu bili u timu, što bi bila velika stvar za njih, što zbog ranga takmičenja, što zbog publike.

Izner je veoma iskusan igrač, koji može da igra na svakoj podlozi, ali je za ostatak protivničkog tima Zimonjić pažljivo analizirao gde je šansa njegovih izabranika.

Mislim da je naša prednost što igrači mogu bolje da se snalaze u toj defanzivnoj igri, u kretanju na samoj šljaci. To je ono što im omogućava da ostanu u poenu. To kod Amerikanaca nije slučaj, njima je glavno oružje servis i forhehend, prve dve tri lopte, ako uspete da ih smirite, da krene poen, onda su naši igrači u prednosti - priča selektor.

Za sada ide sve po planu, lepo se trenira i teniseri se maksimalno zalažu, kako zaključuje Zimonjić, kao i da je atmosfera u timu sjajna.

Podsetimo, prvo kolo Dejvis kupa Amerika i Srbija će igrati od 2. do 4. februara u hali "Čair", a Amrikanci su favoriti. Za domaću reprezentaciju u ovom okršaju neće igrati najbolji teniseri, pa će ih predvoditi Dušan Lajović, ali selektor Nenad Zimonjić smatra da će im šljaka i niška publika pomoći u ovom teškom zadatku.


Podloga će otežati posao Amerikancima?

Selektori oba tima Nenad Zimonjić i Džim Kurijer složili su se da je podloga u hali “Čair” odlična, pogotovu imajući u vidu do kakvih poteškoća može doći kada je u pitanju privremena šljaka. Džim Kurijer Selektor SAD-a Džim Kurijer je najmlađi teniser koji je igrao finala sca četiri grend slema; foto: Teniski savez Srbije

Šljaka je pravi izbor zbog toga što je to podloga na kojoj se oni najlošije snalaze, treba im vremena za adaptaciju. Sa druge strane, Izner je igrač, koji na svakoj podlozi može da se snađe dobro, tako je pobedio Federera na šljaci u Dejvis kupu. On je nezgodan protivnik i dobro se snalazi na svakoj podlozi, ali opet mislim da mu je to najlošija podloga - kaže Zimonjić.

Ipak, i Amerikanci su igrali često na ovoj podlozi, čak i kod kuće, pa njihov selektor Džim Kurijer ne brine oko toga. I četvorostruki osvajač grend slemova se slaže da je teren dobar.

Srećni smo što smo u Nišu. Hala, teren, smeštaj, sve je dobro. Teniski savez Srbije nas je prihvatio na najbolji mogući način. Mi imamo iskusni tim. Izner, Kveri i Harison su iskusni i na ATP turu i u Dejvis kupu i na šljaci. Mi mislimo da imamo dobre šanse, ali u Dejvis kupu je uvek teško, nebitno ko je sa druge strane, svi se jako bore za svoju zemlju - priča Kurijer.

Dušana Lajovića i Lasla Đerea poznaju dosta dobro, kako kaže dvostruki osvajač "salatare" dok su manje upoznati sa igrom ostalih u timu, ali prikupljaju informacije. Međutim, ni njih, kako kaže, ne potcenjuju, jer su već gubili od tenisera, koji su van 100 najboljih na svetu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: