Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:47, 19. 9. 2015.

| Sport

Živković nokautom došao do pobede

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
zivkovic.jpg
Stevan Živković nakon pobede u Lincu

Niški kik-bokser Stevan Živković nokautom u drugoj rundi savladao je Austrijanca Henrija Banera i time je u Lincu ostvario treću pobedu na FFC događajima.

Nakon otkazanog nastupa u Dubaiju, pokazalo se da je Živković napravio odličan potez odlaskom na FFC smotru. Iako je bilo malo vremena da se dobro spremi za meč i analizira protivnika, Stevan je najavljivao dobru borbu.

Međutim, nije sve krenulo kako treba. Korpulentniji Austrijanac, nošen bodrednjem domaće publike, bolje je otvorio meč. Čak je u jednom trenutku Živković završio na podu, ali je brojanje iskoristio da privede rundu kraju.

zivkovic

Svestan da u nastavku nema šta da izgubi, Stevan je krenuo dosta ofanzivnije i agresivnije, a Baner nije imao recepta kako da zaustavi zahuhtalog Nišliju. 

Serijom sjajnih udaraca prvo je bacio protivnika u nokdaun, da bi samo nekoliko sekundi nakon što je domaći borac ustao, ponovo vratio Austrijanca na pod što je označilo kraj meča.

Nije sve krenulo po planu. Imao sam taktiku, ali sam prilikom prvog udarca osetio jačinu Henrijevih udaraca i iznenadio me brzinom. Na 40 sekundi do kraja prve runde pogodio me je nogom u stomak i izbio sav vazduh. Pokušao sam da se konsolidujem i završim rundu bez brojanja, ali je on to primetio i još jednim nožnim udarcem me bacio na pod. Povraćalo mi se i hteo sam da zaplačem u tom trenutku – priča Živković.

Prema njegovim rečima, između dve runde preporodile su ga reči koje je dobio od svog tima.

Motivacija koju su mi pružili u pauzi mi je mnogo značila. Konsolidovao sam se, rekao sebi da ću ga nokautirati u drugoj rundi i kada se to desilo dosta mi je laknulo – istakao je Živković u čemu leži ključ pobede.

Bio je ovo peti nastup Živkovića u FFC organizaciji i sada imao skor od 3 pobede i 2 poraza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    13:22 // 21. 9. 2015.

    Konacno i Stevan da nekog nokautira. Ja sam prvi sumnjao u legitimitet njegove "domacinske" pobede na poene u Nisu, ali za ovo mu svaka cast.Definitivno, najbolji nacin da se otkloni svaka sumnja. Zelim mu srecu u nastavku karijere...

  • Aca

    17:10 // 20. 9. 2015.

    Kakva borba... I Stevan i Niš i Srbija imaju čime da se ponose...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: