Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 6. 7. 2022.

| Sport

Zlatko Petronijević novi trener rukometaša Topličanina

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Zlatko Petronijević, RK Topličanin
Borba za opstanak prevshodni cilj u istorijskoj sezoni Prokupčana; foto: Arkus liga

Samo nekoliko dana od odlaska sa klupe Miljana Manića koji je uveo rukometaše Topličanina u Arkus Superligu, uprava tima iz Prokuplja brzo je reagovala, pa će ih u najvišem rangu srpskog rukometa u narednoj sezoni predvoditi Zlatko Petronijević.

Strateg koji prošle sezone nije uspeo da spreči ispadanje Mokre Gore iz Superlige iza sebe ima i inostranog iskustva iz Grčke i Italile, a na novom početku ističe da će prevashodni cilj u biti izboriti opstanak.

Drago mi je da smo se dogovorili, nadamo se uspešnoj sezoni. Radimo na sklapanju igračkog kadra, najbitniji cilj u prvoj sezoni u višem rangu jeste opstanak. Nadamo se da ćemo to ostvariti, dobro ćemo se pripremiti i pokušati da napravimo dobar rezultat - kaže za Južne vesti Petronijević.

Dodaje i da će pripreme za početak istorijske sezone za klub iz Prokuplja početi između 1. i 5. avgusta, da će se ekipa spremati u tom gradu i da je u planu odigravanje što više pripremnih utakmica. rk topličanin Priprema sa novim trenerom rukometaši Topličanina započeće početkom avgusta; Foto: Lj. M.

Poznato je već da Prokuplje ima i problem sa halom ”Dr Zoran Đinđić” koja trenutno ne ispunjava uslove za igranje u rukometnoj Arkus Superligi, ali predsenik kluba Bratislav Dunjić kaže da su od Grada dobili čvrsta uveravanja da će hala biti spremna do početka novog šampionata.

Najavljena je potšuna rekonstrukcija. Renoviranje parketa, toaleta, osvetljenje, znači sve što je neophodno da ispunimo potrebne uslove. To je obećanje koje smo dobili od Grada i nadamo se da će to sve biti kako treba i da ćemo prvu sezonu u Superligi igrati pred svojim navijačima - rekao je Dunjić.

Podsetimo, rukometaši Topličanina sezonu u Super B ligi Istok-Zapad završili su sa svim pobedama i tako izborili plasman u najviši rang takmičenja.

Prokupčane je u istorijskoj sezoni kao trener predvodio Svrljižanin Miljan Manić, ali je on pre nekoliko dana i zvanično postao stateg ekipe Vranja 1957, koja je Topličaninu bila i najveći konkurent za plasman u Superligu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: