Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 22. 3. 2018.

| Sport

Zlatnom "Želji" i niškom snouborderu uručena priznanja i u Gradskoj kući

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rukometasi-kod-gradonacelnika
Josif Petković, Ivan Šmigić i Jurica Stanković iza Darka Bulatovića; foto: M. L.

Nekoliko dana od osvajanja Kupa Srbije, sedmog u svojoj istoriji, za ekipu Železničara, kao i za državnog prvaka u slalomu i veleslalomu u snoubordingu Juricu Stankovića, priređen je prijem kod gradonačelnika Niša.

rukometasi-kod-gradonacelnika-12 A od Železničara - lopta; foto: M. L.

Prošli vikend bio je uspešan za neke niške sportiste koji su doneli titulu i medalje u svoj grad. Rukometaši Železničara u finalu Kupa savladali su Vojvodinu (21:19) u Novom Sadu i osvojili sedmi trofej u nacionalnom Kupu, 40-godišnji Jurica Stanković je 11. put postao šampion države u nekom zimskom sportu, takmičari Džudo i sambo kluba Kinezis osvojili su sedam medalja na Prvenstvu Srbije u sambou, strelci kluba Niš 1881 postali su vicešampioni Srbije u ekipnoj konkurenciji, plivači Svetog Nikole osvojili medalje sa reprezentacijom Srbije, a niški bokseri i kik-bokseri doneli pregršt medalja.

Prijem kod gradonačelnika je priređen za rukometaše i Juricu Stankovića koji su dobili zlatnike i plakete od Grada Niša.

Zadnja nedelja je bila uspešna za ovaj grad, što se tiče sporta. Rekao bih da su i zadnji i nedelja i mesec bili uspešni. Iskoristio bih priliku da se zahvalim pojedincu Jurici Stankoviću na osvajanju dve medalje i promociji grada i sporta. Od kluba koji nije postojao, nakon osam meseci imamo Železničar kome se divi cela zemlja i koji je osvajač Kupa - rekao je Darko Bulatović.

rukometasi-kod-gradonacelnika-11 Jurica Stanković i u petoj deceniji osvaja snežne staze; foto: M. L.

Direktor Železničara Ivan Šmigić se za podršku Grada zahvalio gradonačelniku i gradskom većniku za sport Branislavu Kačaru, koji nije bio prisutan, kao i predsedniku kluba Igoru Vučiću.

Iznad svega, zahvalio bih se igračima sa kojima izuzetno sarađujem. Potom gradonačelniku koji pokazuje da voli sport. Na nama je da ispoštujemo ono što se očekuje od nas i nadam se da će se ovako nastaviti - rekao je Josif Petković, trener "Želje".

prijem-kod-gradonacelnika,-foto-fb-darko-bulatovic Za aplauze zaduženi radnici "Vodovoda"; foto: Fejsbuk profil "Darko Bulatović"

Niš je 11. put dobio titulu prvaka u zimskim sportovima i to iskusnog Juricu Stankovića.

Pokazali smo i ja i rukometaši Železničara da nismo za staro gvožđe, i da sa ponosom predstavljamo naš grad i Srbiju. Meni je čast bila da ovih 30 godina, koliko sam u skijanju, osvojim preko 150 medalja za svoj grad i ponosam sam na to i trudiću se da još mnogo trajem - rekao je Jurica Stanković.

Na kraju prijema kapiten Železničara Andrija Mađar uručio je rukometnu loptu gradonačelniku Niša.


Sportiste dočekali i radnici Vodovoda

rukometasi-kod-gradonacelnika-12 A od Železničara - lopta; foto: M. L.

Na prijemu kod gradonačelnika Niša za aplauze bilo je zaduženo i dvadesetak radnika Javno-komunalnog preduzeća Naissus, čiji je v. d. direktora Igor Vučić, predsednik "Želje". Međutim, Vučić kaže da nikoga od njih nije doveo na prijem.

Ja nikog nisam doveo, sam sam došao jer sam bio na sastanku pre toga. Pola sata postoji u svako radno vreme, nisam ja inicirao njihov dolazak - rekao je Vučić.

Prijem u Gradskoj kući trajao je dvadesetak minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rale

    16:15 // 23. 3. 2018.

    Ljudi pa Jurica je nastupao za klub STARA PLANINA iz Pirota ..! Kakve crne medalje za svoj grad ...:)))

  • marko

    07:06 // 23. 3. 2018.

    ,,a di ga je gradski vecnik Kacar ,,

  • catch me

    17:24 // 22. 3. 2018.

    Jurica Stanković je nastupao za Pirotski klub Stara Planina, što i piše na Pirotskim vestima, tako da je nagrada za doprinos Nišu besmislica... Igor Vučić je funkcioner u Gradu i ne ispunjava uslove da bude imenovano lice u sportkom klubu po Zakonu o sportu... Posle imenovanja suprotno zakonu, svaki akt posle takvog imenovanja je pravno ništavan.
    Lepo sve piše u zakonu...
    nemaju čime da se pohvale

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: