Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 1. 9. 2011.

| Sport

Zoran Živković novi trener Naisusa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_Skupstina-RK-Naisus
Zoran Tuta Živković drugi sa desna

NIŠ - Proslavljeni trener i selektor Zoran Tuta Živković biće novi trener Rukometnog kluba Naisus koji naredne sezone igra u Superligi.

Niški muški rukomet će ipak imati predstavnika u najelitnijem takmičenju pošto će Naisus ipak igrati i naredne sezone u Superligi. Niški rukometaši su prethodne sezone zauzeli pretposlednje mesto u Superligi što je značilo i ispadanje iz lige. Ali, nakon odustajanja Planinke od takmičenja u Superligi zbog finansijskih problema, Naisus će kao pretposlednji prošle godine dobiti pravo nastupa.

- Naisus je i zvanično član Superlige za sezonu 2011/2012. godine. Planinka iz Kuršumlije je istupila iz takmičenja. Dobro je da je to uradila pre početka sezone, kada je moguće da zauzmemo to mesto - rekao je Vojislav Kraljić, v.d. direktora kluba.

Osim superligaškog statusa, u Naisusu ima još novina. Umesto Saše Markovića, niške rukometaše će voditi proslavljeni trener i selektor Zoran Tuta Živković. Živković je sa reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijadi i Svetskom prvenstvu, a sa Metaloplastikom bio prvak Evrope i SFR Jugoslavije. Takođe, sa niškim Železničarom je višestruki osvajač Kupa.

Uprava kluba planira da dovede i par igrački pojačanja.

- Imaćemo tim za respekt. Pregovaramo sa igračima kao što su Vladimir Đurić, Ivan Veljković, Ljuba Pavlović, Ivan Veljković i drugi. Još tragamo za golmanom - rekao je Slobodan Milosavljević, sportski direktor kluba.

Zbog finansijskih problema, uprava kluba je ranije obavila razgovore sa igračima koji su prošle godine igrali u Naisusu i predočila im da nema dovoljno novca da budu isplaćeni ugovori. Ipak, zbog igranja u Superligi, novac će ipak doći.

- Imamo podršku od Grada i obećanje za finansijska sredstva. Neki igrači su pristali, neki ne da pomognu klubu i da se ispoštuje plan smanjenja troškova. Od 1. januara 2012. godine imamo najava da će Naisus imati glavnog sponzora. Naš cilj nije smao čekanje sredstava od Grada, već i da dođu sponzori - dodao je Vojislav Kraljić.

Kako su rekli u upravi kluba, 4 miliona dinara duga je do sada vraćeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • student

    15:08 // 2. 9. 2011.

    A gde je zi mi ti,niz put,sad ce i Kraljic da mu pravi drustvo jel su oni ista struja!!!!!!!!!!!

  • Kursum nad Samokovom

    07:40 // 2. 9. 2011.

    Sram vas bilo Nislije.Umesto da cestitate Planinki sto vas je pustila da bez ispaljenog metka udjete u super ligu.Vi se niste udostojili ni cvece da donesete u Kursumliju najboljem klubu juzne Srbije.Samo provocirate i likujete nasoj nesreci.Nadam se da ce te biti kanta za punjenje u super ligi!

  • meraklija 68

    21:52 // 1. 9. 2011.

    Zamislite naslov-Zoran Zivkovic novi trener ZELEZNICARA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: