Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 31. 1. 2019.

| Sport

Žreb za Kup Koraća ponovo razdvojio “večite” do potencijalnog finala

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Partizan Zvezda derbi košarka Kup Koraća
Najbolji timovi Srbije i ove godine igraju u Nišu; foto: Vanja Keser

Ukoliko uspeju do njega da dođu, “večiti rivali” Partizan i Crvena zvezda mogli bi da se sastanu tek u finalu Kupa Radivoja Koraća, koji se od 14. do 17. februara igra u niškoj hali “Čair”. Za prolaz u polufinale će se boriti FMP i Sveti Đorđe, Partizan i Novi Pazar, Mega Bemax i Borac, kao i Crvena zvezda i Dinamik.

Četvrtfinala su na programu 14. i 15. februara, po dva meča, dok će pobednici igrati u polufinalu 16. februara, a žreb je odlučio da pobednik duela FMP - Sveti Đorđe ide na onoga koji trijumfuje u duelu Partizan - Novi Pazar. Učesnici druga dva četvrtfinala ukrstiće se u drugom polufinalu.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja svakako je Sveti Đorđe iz Žitišta, tim koji se nadmeće u trećem rangu, regionalnoj ligi. Na plasmanu na završni turnir ekipi iz gradića u Vojvodini posebno je čestitao i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Kup Radivoja Koraća je jedno jedinstveno takmičenje, u kome i manji klubovi imaju priliku da dođu do trofeja. Tome svedoči i činjenica da se na završnicu Kupa plasirala ekipa iz Žitišta, klub iz regionalnog ranga takmičenja, kome ovom prilikom posebno čestitam. Grad Niš će i ove godine biti naš domaćin i ovom prilikom želim da se zahvalim gradu i gradonačelniku Niša gospodinu Darku Bulatoviću na velikoj i dugogodišnjoj podršci - rekao je Danilović.

Tokom Kupa Koraća održaće se i Beobasket mini kup, u kome će nastupati pioniri ekipa koje učestvuju u seniorskoj konkurenciji, samo će umesto Svetog Đorđa, kažu u KSS-u, nastupiti pioniri Niša.

Inače, o satnici Kupa, kao i ulaznicama još nema pomena u KSS-u.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • gdelije

    17:35 // 5. 2. 2019.

    kaće karte?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: