Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 22. 6. 2011.

| Sport

Zvanično otvoren WTA turnir u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
wta

NIŠ - WTA turnir u Nišu otvoren je svečano na terenima Teniske akademije Živković u prisustvu teniserki, potpredsednika Teniskog saveza, gradonačelnika Niša i gostiju.

Mečevi na ovom turniru su počeli u utorak ujutru, ali je tek svečanim koktelom i ceremonijom otvoren i zvanično. Na otvaranju su bili i potpredsednik Teniskog saveza Srbije Miodrag Tomić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, kao i učesnice turnira i drugi gosti. Danas je na programu prvo kolo, dok je drugo kolo na programu u četvrtak. 

- Naš klub je najuspešniji na ovim prostorima i sa najviše takmičara sa dobrim rejtingom na listama. Ove mlade dame će učestvovati na mnogim velikim takmičenjima, a nadam se da će im ovaj ostati u srcima - rekao je Nikola Živković, organizator turnira.

Uspesi Đokovića, Zimonjića, Jankovićeve, Troickog i drugih je donela veliku popularnost tenisu u našoj zemlji. To je i Teniski savez iskoristio za organizovanje mnogih turnira ove godine.

- Ove godine organizujemo 18 fjučersa. Na ovom turniru u Nišu učsetvuje čak 14 teniserki iz Srbije i jedna iz Niša. Raduje činjenica da ima dosta novih klubova koji su spremni da organizuju turnire. Teniska akademija postoji tek tri godine, ali radi uspešno - rekao je Miodrag Tomić.

 

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Niša.

- Mnogi znaju kako je Bubanj ovde ranije izgledao. Sada je sve sređeno i izgleda lepo. Trudićemo se da Niš postane regionalni centar, da omogućimo što bolje uslove za tenisere i da se i dalje igraju velika takmičenja ovde. Nadam se da će najbolja da pobedi - rekao je Simonović.

Na turniru se takmiči i niška teniserka Natalija Kostić, koja je prošla u drugo kolo i sutra igra protiv sedmog nosioca Martine Borecke iz Češke.

Nagradni fond fjučersa u Nišu je 10.000 dolara. Pobednica će dobiti 25 poena za WTA listu.

Teniska akademija Živković će od 12. do 18. septembra organizovati i drugi fjučers, ali u muškoj konkurenciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: