Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 17. 2. 2017.

| Sport

Zvezda i FMP prvi polufinalni par kupa Koraća

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kup
Favoriti opravdali uloge; foto: Vanja Keser

Na otvaranju ovogodišnjeg kupa Radivoja Koraća u niškoj hali “Čair” nije bilo iznenađenja, a klubovi koji igraju regionalnu igru su bili i više nego ubedljivi. Tako je FMP slavio protiv subotičkog Spartaka sa skoro 20 poena razlike, a Crvena zvezda nije imala milosti prema Vršcu.

U prvom meču, čak i bez najboljeg igrača Filipa Čovića, FMP je bio dominantan u utakmici koja nije obilovala atraktivnim potezima. Subotičani su s vremena na vreme dobijali kratkotrajne nalete energije i tada uspevali da smanje vođstvo Beograđana, ali ne i da ih ozbiljnije ugroze. Trener pobednika Branko Maksimović posle utakmice je naglasio da njegov klub ima najviše ambicije u ovom takmičenju.

Bili smo malo dekocentrisani u nekim situacijama, ali dokazali smo da smo kvalitetniji tim od Spartaka koji je u nekim momentima odlično vodio moj kolega. Imali smo problema sa treningom zbog povređenih igrača, ali ja sam rekao mojim momcima da dolazimo da odigramo kvalitetno polufinale i da nećemo u subotu kući - kazao je Maksimović.

U nastavku programa pred tada već punim tribinima hale “Čair”, košarkaši Crvene zvezde su deklasirali bivši Hemofarm. Borbenost je ono što je krasilo igru Vrščana, čak i posle -40 na poluvremenu i to im se nikako ne može zameriti. Što se tiče crveno-belih, oni su u prvih 20 minuta demonstrirali vrhunsku košarku sa gotovo svim raspoloženim igračima. U drugom delu su šansu dobili i mlađi igrači koji su opravdali očekivanja, mada je nervoza, pogotovu kod Petra Rakićevića bila očigledna.

Uspeli smo da nametnemo naš ritam utakmice i držali je pod kontrolom. Takođe, jako je bitno što smo rasporedili minute kako je najbolje za sledeći meč, a sada se okrećemo sledećem meču i sledećem protivniku - rekao je Rakićević.

Drugi polufinalni par biće poznat večeras. Prvo će na parket od 17 sati izaći Mega Leks koji će na prvom stepeniku ka odbrani titule pokušati da zaustavi Dinamik koji sa klupe vodi Miroslav Muta Nikolić. Nakon njih, od 19:30 Partizan se sastaje sa Dunavom čiji će cilj biti da u svom prvom nastupu na državnom kupu ikada daju sve od sebe i nadaju se velikom iznenađenju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: