Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 31. 1. 2022.

| Sport

Zvezda i Radnički na startu Kupa Koraća, "večiti derbi" moguć tek u finalu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019
Karte još nisu u prodaju; foto: Vanja Keser

Utakmica beogradske Crvene Zvezde i kragujevačkog Radničkog, odlučeno je na žrebu u Beogradu, otvoriće ovogodišnji Kup Radivoja Koraća koji će se od 17. do 20. februara po 17. put održati u Nišu. U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Mega i Zlatibor, Partizan i Borac iz Zemuna, kao i FMP iz Železnika i Borac iz Čačka.

Poludirigovanim žrebom nisu mogli da se u četvrtfinalu međusobno suoče 4 najbolje plasirane ekipe iz ABA lige - Crvena zvezda, Partizan, FMP Železnik i Mega Mozzart, dok je u drugom delu žreba bio abaligaš Borac iz Čačka, Zlatibor, Borac iz Zemuna i Radnički iz Kragujevca.

Prvi meč, koji je u četvrtak, 17. februara od 18 sati u hali "Čair" odigraće Crvena zvezda i osmoplasirani tim Košarkaške lige Radnički. Istog dana, od 21 sat sastaju se Mega Mozzart i Zlatibor iz Čajetine, trenutno petoplasirani tim Košarkaške lige Srbije.

Drugog dana Kupa, 18. februara od 18 sati igraju FMP i čačanski Borac, dok se tri sata kasnije sastaju Partizan i Borac iz Zemuna, debitant u ovom takmičenju.

Prvo polufinale je na programu u subotu od 18 sati gde će se sastati pobednici duela Crvena zvezda / Radnički Kragujevac - Mega Mozzart / Zlatibor, a od 21 sat pobednici mečeva FMP / Borac Čačak - Partizan / Borac Zemun. žreb Žreb za završnicu Kupa; foto: KSS

Predsednik KSS-a Predrag Danilović poželeo je da turnir prođe bez incidenata.

Naš domaćin je ponovo Grad Niš na moje veliko zadovoljstvo. Apelujem na sve gledaoce da sportski i kulturno bodre svoje klubove, da turnir prođe bez incidenata i košarka bude u prvom planu. Pozivam gledaoce koji dođu u halu da nose maske i pridržavaju se svih epidemioloških mera - rekao je Danilović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovala je žrebu, zajedno sa selektorom Svetislavom Pešićem i, kako je rekla, Grad Niš će pokušati da i naredne godine bude domaćin.

Još nisu poznate cene pojedinačnih ulaznica i kompleta, kao i koliko publike će maksimalno moći da prisustvuje utakmicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    15:04 // 2. 2. 2022.

    Da smo mi u Nisu pametni kao sto nismo u jeku epidemije bili bi smo slozni i niko im ne bi kupio kartu.Ili jos bolje peticiju potpisati protiv odrzavanja ovog Kupa (makar da bude bez publike).TV ionako prenosi. Pa na sta ovo lici?Videcete haosa po bolnicama 7-14 dana nakon ovog dogadjaja! Plus sto smo mi Nislije popili svu pamet celog sveta pa je i vakcinscija stala i sve je vise tezih slucajeva

  • Marko V.

    00:43 // 1. 2. 2022.

    Pa vi ako necete da gledate, ima ko hoce. Najbolje se zatvorite u bunkere dok vam na RTS ne jave da mozete da izadjete, a ima nas koji bi da zivimo.

    • Milos

      16:58 // 1. 2. 2022.

      Sa svojim zivotom i zdravljem vi mozete da radite sta god hocete, to je vas problem.Ali opsti interes je da se ne siri zaraza i zauztavi zarazavanje i umiranje a takvi kao vi upravo to rade svojim nesmotrenim ignorantskim ponasanjem
      Urazumite se aman
      Moze da se igra bez publike odvojeno je puno para pa gledajte na TV-u .

    • Razbibriga

      22:41 // 1. 2. 2022.

      Ej, i da i nije corona, ne bih gledao beogradske klubove, promociju sns sekte i mafijasa iz KSS ! Niska kosarka ne postoji i nikoga nije briga, ni KSS , ni Namestenicu .

    • Sale

      22:43 // 1. 2. 2022.

      Bićeš jedini koji tako razmišlja globuse

    • Sale

      14:59 // 2. 2. 2022.

      Jadan si...Ne zelim ti da zaista osetis ovaj virus pa bi onda manje trtljao zhute poshtapalice...

  • LG

    00:11 // 1. 2. 2022.

    Da li ste vi gospodo normalni? Svakodnevno je u Nišu 800-900 novozaraženih, KOME OVO TREBA?!
    Zdravstveni sistem je na ivici, URAZUMITE SE!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: