Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:41, 8. 11. 2014.

| Sport

Zvezda i sudije pobedile Železničar u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
CSC-3917.JPG
Gvozden Denić u okršaju sa Brajovićem; foto: Vanja Keser

Rukometaši niškog Železničara izgubili su rezultatom 28:27 (16:13) od Crvene zvezde u utakmici koju su obeležio sudijski par Boričić-Marković skandaloznim suđenjem u korist Beograđana.

Derbi 7. kola Superlige obeležile su sudije Marko Boričić i Dejan Marković koji su teško oštetili niški tim koji je utakmicu završio sa dvojicom igrača i golmanom, bez trenera na klupi.

Nišlije su, boreći se protiv Zvezde i sudija, "izvukle" minimalan poraz golom razlike i to zahvaljujući golmanu Dejanu Zlatanoviću koji je imao 15 odbrana, od čega je 3 puta odbranio sedmerce.

Sudije su bile prestroge kada su napadali igrači "Želje", dok je Zvezdi bila dopuštena i grublja igra i duži napadi bez podignute ruke. U 35. minutu sudijski par isključio je na dva minuta Slobodana Milosavljevića, predsednika Železničara zbog protesta. Zvezda je tada vodila sa 18:14.

Niški rukometaši su pokušavali da stignu prednost, ali je rival bio i na plus 5 (21:16), a pri rezultatu 21:18 za crveno-bele isključenje je dodeljeno Aleksandru Pavloviću jer nije bio udaljen na 3 metra od igrača Zvezde koji su izvodili 9 metara. Pre toga, Radoničić je gurao Pavlovića, ali to sudije nisu videle.

Železničar je tada imao dva igrača manje, igrao se 43. minut. I tada je primio još dva gola, pa su Beograđani poveli sa 24:18. Serijom od 4:0 "Želja" je smanjio na dva gola zaostatka.

Dejan Zlatanović je odbranio penal, ali lošom organizacijom u napadu Železničar je propustio da se približi rivalu. 

Tada su se niški igrači odbranili, lopta je od Zvezdinog rukometaša otišla u aut, ali su sudije loptu dodelile gostima. Publika je negodovala, stručni štab "Želje" se žalio, a sudije su dodelile scrveni karton pomoćnom treneru Nišlija Nebojši Bokiću u 53. minutu (25:23 za Zvezdu).

Zlatanović je nakon toga upisao novu odbranu, ali napad nije realizovao Žarko Petković.

U 56. minutu "Želja" je došao na gol zaostatka (26:25) i pored još diskutabilnih odluka sudijskog para.

U finišu meča Aleksandar Pavlović je pokazao da se radi o velikom talentu probijajući se kroz odbranu Zvezde do 26:27 u 57. minutu.

Zvezda je opet napravila +2, pa je trener Železničara zatražio tajm-aut.

U 59. minutu nakon novih sudijskih sumnjivih odluka u kojoj je Zvezda imala koristi, ekipa Železničara je odlučila da izađe sa terena nezadovoljna tretmanom.

Kada su se niški igrači posle par minuta vratili na teren, sudije su isključile tri igrača pošto su treneri dobili crvene kartone.

Gvozden Denić je smanjio na 28:27, Pavlov je dobio isključenje, a Zvezda sedmerac. Dejan Zlatanović je odbranio šut Radoničića, ali "Želja" nije imala ni igrače ni snage da dođe do izjednačenja jer je Zvezda imala i dva dodatna igrača na terenu tokom većeg dela meča.

Toko prvog poluvremena "Želja" je imao poslednji put prednost u 8. minutu (4:3), ali je Zvezda brzo preokrenula i nije ispuštala vođstvo.

Vredi napomenuti da su za utakmicu između niške i beogradske ekipe delegirane sudije iz prestonice iako nije običaj da sudije budu iz jednog grada odakle je tim. Marko Boričić je i član Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora RSS-a.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA (13:16)

Hala Čair, Niš

Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković iz Beograda

ŽELEZNIČAR: Jelovac, Zlatanović 15 odbrana (3 sedmerca), Porobić 1, Pavlović 3, Stefanović 1, Dolić, Denić 4, Pernar, S. Stefanović, Mitrović, Mađar, Stojanović, Damnjanović, Pavlov 8 (3), Petković 4 (1), Basarić 6.

Sedmerci: 4/5
Isključenja: 20 minuta

CRVENA ZVEZDA: Cupara 11 odbrana, Simić, Popović, Dimitrić, Protić 3, Antelj, Radoničić 7, Todorović 2 (1), Šotić, Nešovanović 2, Matičić 6 (2), Dimitrić, Babić 3, Denić, Brajović 5, Milutinović.

Sedmerci: 3/6
Isključenja: 10 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • navijac

    13:24 // 9. 11. 2014.

    Dzeri ce sada da kuka kako mu glavni igrac Todor Prokic nije igrao i zato su i odbrana i napad bili ocajni!Zasto ostali igraci to trpe?Dzeri idi iz Zelje ako uopste imas obraza pusti momke da igraju

  • Johny

    12:19 // 9. 11. 2014.

    A za koga bese navija premijer

  • MILENA

    11:08 // 9. 11. 2014.

    Odavno se nje desio ovakav cirkus na utakmici. Izgleda da sudije neznaju za drugo osim da "igraju svoju ligu". Sramota i bruka svi smo videli visok stepen animoziteta prema "Želji". ta ćete BGD je to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: