Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 19. 11. 2022.

| Sport

Zvezda, ipak, prejaka za Topličanin, crveno-beli slavili u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
rk topličanin
Zvezda ipak prejaka za Topličanin, zaslužena pobeda u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Prepuna Sportska hala, velika borba i na kraju zasluženo pobeda rukometaša Crvene zvezde koji su kao gosti savladali ekipu Topličanina u prvoj utakimci devetog kola ARKUS lige. Meč u u Prokuplju završen je pobedom gostiju 32:29 (18:12).

Beogradski crveno-beli su od početka utakmice imali rezultatsku prednost, vodili sa po 6 i 7 golova razlike u prvom poluvremenu koje je završeno 12:18.

U drugom delu velika podrška navijača i jedne i druge ekipe, ali nešto bolja igra Prokupčana koji u dva navrata uspevaju da se približe na samo gol zaostatka, poslednji put 50-ak sekundi pre kraja, kada su imali i napad za izjednačenje. rk topličanin Beogradski crveno-beli imali svoje navijače u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Međutim, Zvezda uspeva da se odbrani i iz kontre postigne još 2 gola i tako reši ovaj susret u svoju korist.

Pred ovakvom publikom i ovolikim brojem navijača i jedne i druge ekipe mislim da smo dali sve od sebe, ali moramo da priznamo da je Zvezda bolji tim u ovom trenutku i čestitam im na zasluženoj pobedi i fer i korektnoj igri. Mi smo pokušali u drugom poluvremenu, uspeli da stignemo na gol zaostatka, ali evidentno je da više od toga nismo mogli. Predstoji nam teška i neizvesna borba za opstanak, naredna tri kola probaćemo da osvojimo neki bod, ali to neće biti lak posao-rekao je Zlatko Petronijević, trener Topličanina. rk topličanin Navijači Topličanina aplauzom ispratili domaće rukometaše; Foto: Lj. M.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi koju je sa klupe predvodio trener Ratko Đurković bio je Branko Kankaraš sa osam golova i on je proglašen i za igrača utakmice, sedam golova je postigao Uroš Simić, dok je u domaćoj ekipi iz Prokuplja Aleksandar Stojanović postigao sedam, a Božidar Leković šest golova.

Timu Zlatka Petronijevića je ovo 7 poraz u prvenstvu, imaju 4 boda i posle nepotpunog 9. kola nalaze se na 11. mestu, dok su beogradski crveno-beli osvojili 12 bodova i zauzimaju šesto mesto. rk crvena zvezda Rukometaši Zvezde imali veliku podršku sa tribina; Foto: Lj. M.

Do kraja prvog dela prvenstva Prokupčane očekuje težak raspored, prva utakmica od 3 preostale je sledećeg vikenda kada ih u komšijskom derbiju čeka leskovačka Dubočica, a zatim i dve utakmice pred svojom publikom protiv do sada najkvalitetnijih ekipa u prvenstvu, najpre protiv Metaloplastike, a zatimi i Vojvodine u poslednjem kolu jesenjeg dela Arkus lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: