Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:24, 13. 2. 2021.

| Sport

Zvezda minimalcem slavila na Čairu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnički Metalac
Izgubili od Crvene zvezde na Čairu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Nakon nerešenog rezultata u Gornjem Milanovcu na prolećnoj premijeri, fudbaleri Radničkog poraženi su u Nišu u 21. kolu Linglong Superlige od aktuelnog šampiona Crvene zvezde rezultatom 1: 0 (1:0). Ekipa iz Niša, već u sredu 17. februara gostuje ekipi Novog Pazara.

Da crveno-beli ne leže Radničkom pokazalo se još jednom, pošto su gosti iz Beograda u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. Gosti su bili mnogo bolji rival u prvom delu meča kada su u nekoliko navrata imali nekoliko izglednih prilika. Ipak, najzapeženiji igrač utakmice bio je golman Radničkog Ristić koji je u nekoliko navrata spašavao svoju ekipu.

Od pet udaraca u okvir gola, samo jedna lopta je završila u mreži iza kapitena Radničkog kada se on prilikom intervencije sudario sa napadačem Zvezde, Milanom Pavkovim, a to je iskoristio Ivanić koji je glavom loptu sproveo u mrežu.

Teški uslovi za igru evidentno su ometali igrače obe ekipe, pa nije prikazana fudbalska predstava kakvu se očekivali treneri. Trener Radničkog, Vladimir Gaćinović, napravio je dve izmene na poluvremenu, i tako pokušao da promeni sliku prvog poluvremena. Zaigrale su Nišlije konkretnije, što je igrače Zvezde nateralo da se malo povuku i prepuste terensku inicajativu.

Uspeli su domaći fudbaleri da naprave nekoliko poluprilika, čak je Aksentijević pogodio i prečku golmana Borjana, ali se do kraja utakmice rezultat nije menjao. Nezadovoljan suđenjem Novaka Simovića, pred sam kraj utakmice isključen je i trener niške ekipe, Gaćinović.

Pomoćni trener Nišlija Vladimir Otašević je rekao da je utakmica bila mnogo teška, po velikoj hladnoći i teškom terenu.

Mi se u prvom poluvremenu nismo snašli na njihove duge lopte na Pavkova, a u nastavku smo bili dosta bolji i odigrali smo dobro. Bili smo blizu gola u nekoliko navrata, ali nažalost nismo uspeli da ga postignemo i tako materijalizujemo inicijativu. Nemamo puno vremena da žalimo, čeka nas izuzetno važan meč u Novom Pazaru i već od večeras krećemo sa pripremom za taj izazov - najavio je Otašević.

Nebojša Milošević iz pobedničkog tima je takođe istakao da su večerašnji uslovi na "debelom minusu" bili nehumani za fudbal i da su igrači oba tima uspeli da daju svoj maksimum po zaleđenom terenu.

Nama je najvažnije da smo osvojili tri boda, jer se na ovakvim utakmicama lomi prvenstvo. Čestitam igračima i jedne i druge ekipe na borbenosti, a o nekom kvalitetu je izlišno pričati. Strahinja Eraković je zaradio povredu, trenutno ne znam kakva je njena težina, ali se nadam da će nam biti na raspolaganju za naredne izazove - istakao je Milošević.

Na kraju utakmice pobednički tim je imao višeminutni vatromet koji je mogao da se vidi iz skoro svih delova Niša, a osim pobede navijačka grupa "Nišlije 1986" je proslavila 35. rođendan. Kako su objavili iz kluba - vatromet su navijači puštali na 35 mesta u gradu.

Radnički je nakon ovog poraza sada na deobi 7. mesta sa ekipom TSC-a, jer su obe ekipe osvojile po 31 bod.

Vremena za odmor za obe ekipe nema, pošto će ekipa sa Čaira, već u sredu 17. februara u goste ekipi Novog Pazara koju su jesenas savladali u Nišu rezultatom 2:1. Sa druge strane ekipa Crvene zvezde u četvrtak 18. februara igra u Ligi Evrope protiv ekipe Milana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radnički

    23:19 // 15. 2. 2021.

    Sećam se kako smo nosili Nešu Cvetkovića kada smo rokali Zvezdu na Čairu.

    • Razbibriga

      18:50 // 16. 2. 2021.

      Sad si me vratio na lepe dane i svaka ti cast ! Nije bilo nekakvih 20 meraklija, vec je ceo stadion navijao i voleo klub !
      Njih i ovog Tonceva da pitas, ko je Nesa, pojma nemaju ! Poslednji koji je voleo klub i ginuo za njega je Bankovic, posle njega ,sve secikese! Valjda, ce nasa deca i unuci osetiti pravu ljubav prema Radnickom. Bele,bele,eee !

  • Trecepozivac

    16:05 // 14. 2. 2021.

    Nis je Radnicki, uprava napolje

    • Razbibriga

      19:25 // 14. 2. 2021.

      Radnicki je drugi tim zvezde,drzavnog projekta, Uprava napolje !

  • Limun

    08:00 // 14. 2. 2021.

    Mislio sam da je Radnicki pibedio pa proslavljaju pobedu. Ok, onda, domaciini pobedili, domacini slave.
    UPS, Radnicki izgubio a vatromet, koji je izbio jednog momenta na 35 mesta u gradu pokazao je pravo lice navijaca C. Zvezde odnosno organizovanost sa viseg nivoa drzave jer ono sto je usledilo licili je na ratno stanje.
    Gradjani, zapitajte se koliko ste sigurni u svojim stanovima kada je ovo m

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: