Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 24. 11. 2010.

| Sport

Zvezda pobedila Radnički

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Radnički - Zvezda

 NIŠ - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su rezultatom 1:0 Radnički u humanitarnom meču na stadionu Čair. Za razvoj vantelesne oplodnje prikupljeno preko 310.000 dinara.

Utakmica je kasnila sat i po jer se na putu od Beograda ka Nišu pokvario autobus Crvene zvezde. Umesto u 13h, utakmica je počela u 14:30h.

Zbog kašnjenja meča prvo poluvreme je igrano 40. minuta, a drugo 37. minuta jer na stadionu Čair ne rade reflektori.

Crvena zvezda je pobedila golom Đuričkovića u 34. minutu drugog poluvremena na dodavanje Marka Nikolića.

- Atmosfera na Čairu je bila odlična, publika u Nišu je imala priliku da vidi dobru utakmicu - rekao je Slavko Perović, fudbaler Crvene zvezde.

Zvezda je došla sa mlađim sastavom, a priliku da se pokaže je dobio i Litvanac Dominikas Galkevičius.

- Galkevičius ima kvaliteta, ali se vidi da još nije kalibar igrača koji će biti pravo pojačanje. Danas je pokazao nešto, ali za Crvenu zvezdu mora da pokaže još dobrih strana. Neću da prenagljujem sa ocenama, ali da bi igrao za naš tim potrebno je još mnogo toga da pokaže dok je sada u Beogradu. Crvena Zvezda po svom ideološkom putu uvek učestvuje u ovakvim humanitarnim akcijama. Zvezda je uvek bila uz svoj narod I učestvovaćemo I dalje u ovakvim akcijama. Što se tiče utakmice bila je revijalna, promocija mladih igrača, igralo se opušteno i lepo za oko - rekao je Vladan Lukić, predsednik Zvezde.

Radnički je od starta meča napadao, a prvu priliku na meču je imao Ivan Milenković u trećem minutu, ali je nije iskoristio. U prvom poluvremenu ređale su se šanse na obe strane, ali se dobro pokazao i golman Radničkog Miloš Perić.

- Bila je ovo lepa prilika da uspešno završimo polusezonu. Crvena zvezda nam je ulepšala proslavu jesenje titule u Srpskoj ligi. Meč je bio interesantan, rezultat nije bio pravi pokazatelj onoga što se desilo na terenu. Mogu da kažem da smo odigrali na superligaškom nivou, igrači su pokazali da imaju rezervnu snagu u sebi - rekao je posle meča Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Trener Radničkog je pružio priliku skoro svim igračima, a u drugom poluvremenu dve prilike nije iskoristio Nikola Miljković.

- Bilo je lepo igrati u Nišu. Za fudbalere Radničkog, ali i naše mlade igrače je ovo neprocenljivo iskustvo. Utakmica je ličila na prvenstvenu, a ne na humanitarnu - rekao je Dušan Kljajić, pomoćni trener Zvezde.

Od prodaje karata je sakupljeno 310.000 dinara, a sav prihod će ići za razvoj vantelesne oplodnje u Srbiji. Utakmicu je organizovala humanitarna organizacija Otvorena vrata iz Kragujevca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • d,y

    20:10 // 24. 11. 2010.

    Sigurno da ovo nije zasluzen rezultat, svako ko je bio na Cairu danas zna! Zasluzili smo vise, no dobro ;)

  • aki

    19:49 // 24. 11. 2010.

    Steta sto su izgbili igrali su dobro i imali su cistu priliku za go ali nazalost nisu je iskoristili !!!

    STVARNO STETA !!!

    NAPRED RADNICKI !!!

  • Bobby

    19:13 // 24. 11. 2010.

    "Prvo poluvreme je igrano 40. minuta, a drugo 37. minuta jer na stadionu Cair ne rade reflektori". Tuga ziva u sta se pretvorio ovaj nekada grad i ovaj nekada klub.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: