Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 11. 4. 2022.

| Sport

Zvezda u finišu slomila otpor Železničara i odnela bodove iz ”Čaira”

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
Niški tim ostao i dalje jedini bez bodova; foto: Arkus liga;

Jako blizu da osvoje prve bodove u sezoni bili su rukometaši Železničara, ali je u neizvesnoj završnici 11. kola plej-auta Arkus lige Crvena zvezda na kraju slavila rezultatom 25:24 (14:14).

Jedini tim bez bodova u dosadašnjem delu prvenstva odigrao je možda i najbolju utakmicu ove sezone, međutim, to nisu uspeli da krunišu bodovima. Crveno-beli sve do kraja prvog poluvremena imali su prednost na svojoj strani, ali su niški rukometaši serijom od 3 uzastopna gola uspeli da na pauzu odu sa nerešenim rezultatom (14:14).

Egal meč viđen je i u nastavku, ekipe se smenjivale u vođstvu, a da će utakmica biti neizvesna do samog kraja bilo je jasno nakon što se u poslednja 4 minuta utakmice ušlo sa jednakim rezultatom (23:23). Šljukić je gostima doneo gol prednosti, a ključni momenat meča bilo je isključenje pomoćnog trenera Železničara Žarka Petkovića, pa je niški tim morao da sa igračem manje odigra finiš utakmice.

Crvena zvezda je preko kapitena Vučićevića iskoristila brojčanu prednost na terenu, stekla 2 gola prednosti (25:23), pa je domaći tim do kraja preko Kostića uspeo samo da ubaleži poraz (25:24).

Rukometaši Železničara su, uz Novi Pazar koji je istupio iz takmičenja, već ispali iz lige, a do kraja plej-auta gostovaće Jugoviću i Obiliću.

Arkus liga plej-aut 11. kolo: Železničar - Crvena zvezda 24:25 (14:14)

Dvorana: Čair;

Sudije: Ivan Kolavčić - Bojan Kolavčić;

Isključenja: Železničar: 16 minuta; Crvena zvezda: 8 minuta;

Sedmerci: Železničar 1 (0); Crvena zvezda: 3 (1):

Železničar: Blagojević (1 odbrana), Vasović, Biševac 4, Veljović 3, Petrović 1, Đorđević, Mladenović, Ristić, Miljković, Stošić (9 odbrana), Milosavljević 1, Stanojević, Kostić 5, Piskulić 3, Milutinović, Dolić 7;

Crvena zvezda: Đurović 5, Simić 2, Jevtović, Jović 1, Radovanović, Gemaljević (4 odbrane), Jelić (4 odbrane), Blagojević, Alavanja 4, Bogunović, Laković 1 Vučićević 3, Stojanović, Šljukić 3, Milošević, Knežević 6;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: