Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

derbi

  • Milan Mitić, sudija Leskovac

    Leskovački funkcioner i kum gradonačelnika četvrti sudija na večitom derbiju

    Fudbalski sudija iz Leskovca Milan Mitić i kum gradonačelnika Leskovca, što je Cvetanović i sam ranije potvrdio, ali i predsednik Komisije za sport koja odlučuje o tome koliko će novca i kom klubu pripasti, poslednjih godina u srpskom fudbalu važi za jednog od arbitara na koga u FSS-u ozbiljno računaju, a potvrda je stigla i iz Sudijske komisije, pošto je on delegiran da u nedelju od 18 sati bude četvrti sudija na večitom derbiju između "Crvene zvezde" i "Partizana".

    (76) detaljnije
  • fudbal sudije KOSTA

    Tuča na utakmici druge niške fudbalske lige, krivična prijava protiv jednog igrača

    Četvorica igrača FK Sloga iz Malče povređena su nakon masovne tuče koja je izbila na utakmici sa FK Novoselac na terenu u niškom naselju 9. maj, tvrde iz malčanske Sloge i kažu da se sve počelo tako što je publika upala na teren. Da je došlo do tuče potvrđuju i iz Višeg tužilaštva u Nišu, ali u njihovom izveštaju stoji da je ona izbila između dvojice igrača suprotnih timova, pa kažu da će protiv jednog od njih biti podneta krivična prijava.

    (8) detaljnije
  • rk zeleznicar, rk dubocica, nis, foto jv vanja keser

    Železničar u derbiju juga dočekuje Dubočicu

    Rukometaši Železničara nakon tri poraza iz isto toliko mečeva večeras od 19 sati u hali ”Čair” pokušaće da se suprotstave leskovačkoj Dubočici, koja u meč 4. kola Arkus lige ulazi kao apsolutni favorit.

    detaljnije
  • marija filipovic, naisa, foto jv vanja keser

    U derbiju za lidersku poziciju rukometašice Naise dočekuju Jagodinu

    Rukometašice niške Naise ugostiće u sredu ekipu Jagodine u derbiju 20. kola Superlige, ali i čitavog prvenstva. Ovaj duel će direktno odlučiti hoće li osvajačice Kupa iz Jagodine ostati na čelnoj poziciji ili će Naisa preuzeti vrh Superlige.

    (1) detaljnije
  • rk zeleznicar

    Železničar nadigrao Metaloplastiku, Kocić briljirao na golu

    Derbi susret 6. kola plej-ofa Arkus lige odigran je u Nišu gde je ekipa Železničara nanela prvi poraz u doigravanju timu Metaloplast i ke rezultatom 36:27 (16:16). Posle izjednačene borbe u prvom poluvremenu, niški tim je u potpunosti slomio otpor Šapčana i zabeležio ubedljivu pobedu, a na golu je briljirao Miroslav Kocić koji je imao čak 15 uspešnih odbrana.

    (3) detaljnije
  • djordje spasic, rk zeleznicar nis, 24 oktobar 2020, foto jv vanja keser

    Železničar dočekuje Vojvodinu, rivala u borbi za titulu

    Jedan od derbija plej-ofa Arkus lige biće odigran u petak 26. februara u hali „Čair“, gde će rukometaši Železničara dočekati aktuelnog šampiona i osvajača Kupa ekipu novosadske Vojvodine. Utakmica počinje u 17 sati, a direktan prenos utakmice biće na Jutjub kanalu Arkus lige.

    (1) detaljnije
  • Železničar dočekuje pojačanu Dubočicu na startu plej-ofa

    Dve nedelje nakon završetka prvog dela prvenstva, rukometaši Železničara i Dubočice odmeriće snage u 1. kolu plej-ofa Arkus lige. Utakmica u hali “Čair” igra se u subotu, 20. februara u 18:30, uz direktan prenos na Jutjub kanalu Arkus lige.

    (1) detaljnije
  • zrk naisa foto vanja keser

    Naisa slavila u derbiju kola i održala korak sa Jagodinom

    Posle ubedljive pobede protiv Mladog radnika, rukometašice Naise slavile su u derbiju 10. kola Superlige, pošto su u Čairu nadigrale ekipu Železničara iz Inđije rezultatom 34:30 (17:16). Nišlijke već u sredu igraju utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije protiv Radničkog u Kragujevcu.

    (1) detaljnije
  • Naucno-tehnoloski park Nis; foto: S. Đ

    Život pored korone u 2020. - najvažniji nekovid događaji u Nišu

    Korona je obeležila 2020. godinu, ali i pored nje dešavao se život. Niš je dobio novu vladajuću većinu na najčudnijim i za mnoge posmatrače, naneregularnijim izborima usred pandemije. Ispisana je istorija finalom Kupa sa publikom. Skoro je da je izgrađen novi tržni centar, a Nišlije i dalje dišu najzagađeniji vazduh. Otvoren je Naučno-tehnološki park, a Trg kralja Milana ostao je nezavršen.

    (2) detaljnije
  • radnički dinamo

    Piroćanci pobedom nad vranjskim Dinamom ispratili trenera

    U derbiju "južne pruge" u 5. kolu Prve lige Srbije, domaći Radnički savladao je vranjski Dinamo sa 1:0 (0:0). Veoma borbenu utakmicu Piroćanci su rešili u svoju korist golom Milenkovića u 83. minutu, u utakmici koja je, ispostavilo se, bila poslednja za trenera Dejana Čelara koji više nije trener Radničkog.

    detaljnije
  • masinac

    Derbi ženske Superlige u Nišu: Iz Mašinca najavljuju napadački fudbal i žele prvi poraz Spartaka

    Impresivnim rezultatima otvorio je Sparatk ovu sezonu, pošto sem maksimalnog učinka ima još i gol-razliku od +31 za svega pet kola. Na put će pokušati da mu stanu fudbalerke trenutno drugoplasiranog Mašinca iz Niša u subotu, 12. septembra, kada dva tima igraju na Delijskom visu.

    (1) detaljnije
  • fudbal Radnički Hajdin Ranđelović

    Remi dva najbolja kluba u ligi: Radnički - Crvena zvezda 2:2

    Niko u Superligi nije uspeo da savlada Crvenu zvezdu ove sezone, a jedini je remi do sada izvukao Partizan. Sada mu se pridružio i Radnički, koji je u 17. kolu Superlige imao i pobedu "u džepu", ali mu se nije dalo, pa je krajnji rezultat na stadionu "Čair", postavljen u 65. minutu, ostao na snazi do kraja, pa je meč i završen sa 2:2.

    (22) detaljnije
  • Haskić Radnički Partizan

    Radnički na Zvezdu sa poštovanjem, ne i sa strahom

    Kako je Crvena zvezda bez straha pristupila, onda i savladala Liverpul, tako treba i Radnički da priđe šampionu Srbije, smatra trener niškog sastava Nenad Lalatović, u derbiju Superlige zakazanom za subotu, 24. novembar od 19 sati na stadionu “Čair”.

    (3) detaljnije
  • Babić Radnički Zemun

    Počinje prodaja karata za meč Radničkog i Crvene zvezde

    Na biletarnici hale “Čair” danas će početi prodaja ulaznica za utakmicu 17. kola Superlige, koju će na stadionu “Čair” igrati niški tim i Crvena zvezda. Duel zakazan za subotu, 24. novembar, ujedno će biti i derbi šampionata, s obzirom na to da ekipe zauzimaju prvu i drugu poziciju na tabeli.

    (7) detaljnije
  • Kalča Vinter posrt mali fudbal

    Vinter sport preokrenuo i pobedio Kalču u gradskom derbiju

    Isključenja, žestoka borba, goleada u drugom poluvremenu, sjajne partije golmana oba tima i preokret gostujućeg Vinter sporta viđeni su u hali “Čair”. Iako je poveo sa 2:0 Klub malog fudbala Kalča izgubio je sa 5:3 u gradskom derbiju Niša, prvom prvoligaškom nakon pauze od dve godine.

    detaljnije
  • Kalča futsal

    Niški futsal derbi u hali "Čair"

    Nakon dve godine ponovo će Nišlije imati prilike da pogledaju prvoligaški okršaj dva kluba iz svog grada. Zaostali meč 4. kola, koji će odigrati klubovi malog fudbala Kalča i Vinter sport, zakazan je za večeras u hali "Čair".

    detaljnije
  • foto kk konstantin

    Druga košarkaška liga: Derbi kola u Pirotu

    Nedelju dana posle Zdravlja, došao je red i na Napredak da se okuša protiv lidera Druge lige. Oni će dočekati Slobodu iz Užica u aleksinačkoj hali sportova u subotu, 10. februara od 19 sati, a za pola sata kasnije zakazan je i derbi u pirotskoj hali “Kej”, gde će domaći sastav dočekati Novi Pazar. Konstantin i Zdravlje će takođe u subotu gostovati u Beogradu, odnosno Lazarevcu.

    detaljnije
  • Naisa Radovic Tanaskovic

    Derbi u Šapcu - oslabljena Naisa gostuje šampionu Medicinaru

    Jedini neporaženi timovi u Super ligi trenutno su Naisa i Medicinar, a upravo će se ove dve ekipe sastati u odloženoj utakmici 4. kola u Šapcu, u utorak od 19 sati. Nišlijke će biti oslabljene za povređene Katarinu Radović i Tamaru Žarković, ali baš zato trener Svetislav Jovanović kaže da putuju rasterećeni.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: