Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fudbalski stadion

  • s7-1

    Novi termin za otvaranje stadiona u Leskovcu druga polovina maja

    Da će novi stadion u Leskovcu biti otvoren sredinom aprila više puta najavljivao je gradonačelnik Goran Cvetanović, a iako su radovi završeni još pre skoro mesec dana, prilikom jučerašnje posete čelnika Fudbalskog saveza Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija saopšteno je da će zvanično otvaranje biti organizovano u drugoj polovini maja.

    (7) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Cvetanovićeva želja da na otvaranju stadiona u Leskovcu peva Zdravko Čolić

    Dolazak predsednika Aleksandra Vučića i utakmica neke od reprezentacija sigurni su događaji na otvaranju novog stadiona u Leskovcu, dok je velika želja gradonačelnika Gorana Cvetanovića, bar kako je najavio, da otvaranje bude upotpunjeno velikim koncertom Zdravka Čolića.

    (24) detaljnije
  • Stadion Leskovac

    Za novu ulicu pored stadiona u Leskovcu duplo više novca od procenjene vrednosti - posao dobio novosadski GAT

    Iako je procenjena vrednost izgradnje nove saobraćajnice pored stadiona u Leskovcu bila 40,8 miliona dinara, ona će Leskovčane koštati 95,9 miliona dinara sa PDV-om, stoji u tenderskoj dokumentaciji u kojoj se navodi i da je taj posao dobila firma GAT iz Novog Sada, koja izvodi radove i na samom stadionu.

    (4) detaljnije
  • Stadion Leskovac

    Leskovčani za tehnički pregled stadiona plaćaju 1,5 miliona dinara

    Prema poslednjim obećanjima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kompletni radovi na stadionu trebalo bi da budu završeni do sredine marta, dok bi prva utakmica trebalo da bude odigrana u aprilu. Ipak, da bi stadion dobio dozvolu za korišćenje neophodno je da bude urađen tehnički pregled objekta, a zainteresovane firme koje žele da urade taj posao, dokumentaciju mogu poslati najkasnije do 14. februara.

    (3) detaljnije
  • 20230126_140342

    Cvetanovićev novi rok za završetak stadiona u Leskovcu - radovi gotovi u martu, prva utakmica sredinom aprila

    Iako je nekoliko puta najavljivao da će radovi na stadionu u Leskovcu biti završeni do kraja februara, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je rekao da bi stadion kompletno trebalo da bude završen u martu, a da prva utakmica na njemu bude odigrana sredinom aprila. Radove na stadionu, ali i na rekonstrukciji unutrašnjeg dela Bolnice obišao je i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, koji je ocenio da se trenutno radi na dva velika i značajna projekta u Leskovcu i najavio dalja ulaganja države.

    (2) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Stadion u Leskovcu - od simbola za Kup utakmice do svemirskog broda

    Nikada u svojoj 100-godišnjoj istoriji fudbaleri leskovačke Dubočice nisu bili članovi elitnog ranga jugoslevenskog i srpskog fudbala, pa možda zbog toga mnogi ljubitelji sporta taj grad svrstavaju u pre svega rukometni, a zatim i košarkaški. Priliku da navijači na fudbaskom stadionu u Leskovcu vide najbolje ekipe iz nekadašnje zemlje imali su samo u Kup takmičenju, a fudbaler jedne od čuvenih generacija Dubočice nadaju se da će jednog dana na novom stadionu, koji opisuju kao svemirski brod, moći da ugoste timove iz Superlige.

    (18) detaljnije
  • Stadion Leskovac

    Leskovčani predlažu da novi stadion ponese ime heroja sa Košara i bivšeg fudbalera Dubočice

    Prva utakmica na stadionu koji se gradi u Leskovcu trebalo bi da bude odigrana početkom aprila, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska radova rekao da bi sami građani trebalo da mu daju ime. Leskovčani već prikupljaju potpise da stadion ponese ime Radoša Cerovića, heroja sa Košara i bivšeg fudbalera Dubočice. Gradnja se bliži kraju, a gradonačelnik Goran Cvetanović smatra da bi bilo najbolje da novim stadionom rukovodi neko republičko preduzeće.

    (8) detaljnije
  • Vucic obilazi stadion u Leskovcu3; foto JV Marko Mitić

    Vučić: Prve utakmice na leskovačkom stadionu na proleće, dovešću vam Piksija i reprezentaciju

    Posle 1. aprila igraće se prve utakmice na leskovačkom stadionu koji je još u izgradnji, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Tokom obilaska rekao je da je razgovarao sa selektorom reprezentacije Draganom Stojkovićem Piksijem da i "orlovi" zaigraju u Leskovcu jer će tu sigurno imati najveću podršku. Pohvalio je i izgled nezavršenog stadiona i poredio ga sa najlepšim u Evropi, poput onih u Engleskoj.

    (30) detaljnije
  • 20220928_124317

    Privršava se stadion u Leskovcu, 60 miliona dinara za sređivanje ulica oko stadiona

    Početkom jula prošle godine u Leskovcu je počela gradnja novog stadiona, a 15 meseci kasnije radovi, po rečima predstavnika firme GAT, idu planiranom dinamikom, uz najavu da bi najveći deo trebalo da bude završen do kraja godine. Optimista što se tiče rokova za završetak stadiona je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je najavio da će Grad uložiti 60 miliona dinara u sređivanje okolnih ulica koje vode do stadiona.

    (26) detaljnije
  • stadion čair fk radnicki niš

    Vučić opet najavio izgradnju stadiona u Nišu, ali bez rokova

    Pričajući o izgradnji nacionalnog stadiona u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodao je da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". Nije precizirao kada će to početi, a predsednik je naglasio i da će uskoro biti završen stadion u Leskovcu.

    (37) detaljnije
  • reprezentacija Srbije

    Vreme je da reprezentacija igra van Beograda, ali stadioni na jugu nemaju uslove

    Plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu, ponovno verovanje u fudbalsku reprezentaciju Srbije, ali i poluprazne trbine na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, velika podrška na stadionu "Stožice" u Ljubljani, obeležili su tim Dragana Stojkovića Piksija. I dok selektor čeka Nacionalni stadion, ali i završetak "Čaira" u Nišu, vreme je da fudbalska reprezentacija iseli iz prestonice, smatra novinar Sportala Bojan Marinković. Ako se to desi, situacija na stadionima na jugu Srbije je takva da reprezentaciju nećemo skoro videti.

    (10) detaljnije
  • Stadion Leskovac

    Radovi na stadionu u Leskovcu usporeni, gradonačelnik se nada da će biti gotov pre roka

    Do pre nekoliko nedelja sve je išlo neverovatnom dinamikom, radilo se i nedeljom, dok poslednjih dana primećujemo znatno manji broj radnika i mašina - tako Leskovčani opisuju trenutno stanje na stadionu. Ipak, gradonačelnik Goran Cvetanović ističe da je optimista, pa se nada da će kompletni radovi biti zavšreni do kraja ove godine.

    (4) detaljnije
  • stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 12

    Uzalud Vučićeve najave i izvinjenja, prolazi i maj, radova na "Čairu" nema

    Osim izvinjenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kašnjenja najavljenih radova na stadionu "Čair", Niš i dalje nije dobio ni naznake da će sportski objekat, koji se više od 11 godina ruši, gradi, dograđuje i rekonstruiše, dobiti novi izgled i biti "fudbalska lepotica". Prolazi maj, mesec za koji je Vučić rekao da će početi radovi, a "fudbalska zver" i dalje čeka izgradnju vrednu 59 miliona evra.

    (17) detaljnije
  • 1645542329812

    Nakon SNS mitinga opet radovi na merošinskom stadionu, iz Opštine kažu obnovu plaćaju prijatelji [video]

    Na stadionu u Merošini koji je raskopan i posipan šljunkom pred miting SNS-a, posle održanog političkog skupa nastavljeni su radovi i to bez table koja označava gradilište ili bilo kakvog obeležja radova. Teren će opet dobiti travu, a predsednik Opštine Merošina kaže da je rekonstrukcija ranije planirana, da neće biti finansirana iz budžeta već je plaćaju donatori, prijatelji opštine i ljudi dobre volje, ali nije rekao koji.

    (21) detaljnije
  • hotel stadion

    Grad Pirot želi da na licitaciji kupi hotel ispod tribine stadiona i umetnička dela iz "Prvog maja"

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je na prodaju deo imovine nekadašnjeg Prvog maja koji je u stečaju, a između ostalog, prodaje se ugostiteljski objekat "Stadion" koji se nalazi ispod tribine Gradskog stadiona u Pirotu, vredna umetnička dela iz fonda nekadašnjeg jugoslovenskog giganta i građevinsko zemljište kod izletišta Vrelo ispred sela Dojkinci.

    (1) detaljnije
  • stadion Leskovac

    Cvetanović: Stadion u Leskovcu biće završen do februara naredne godine

    Nakon što je srušen stari gradski stadion u Leskovcu, početkom jula krenulo se izgradnjom novog, a posle tri meseca od početka gradnje, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zadovoljan je dinamikom kojom se radovi za sada odvijaju. Očekuje da sve bude završeno do februara 2023. godine, ali za sada, kako kaže, ne zna ko će se brinuti o stadionu nakon završetka izgradnje.

    (41) detaljnije
  • Stadion Čair

    Anketa JV: Podeljena mišljenja čitalaca da li stadion "Čair" treba da nosi Piksijevo ime

    Na pitanje u anketi Južnih vesti "Da li "Čair" treba da promeni ime u "Dragan Stojković Piksi?" glasala su ukupno 1.002 čitaoca, a rezultati pokazuju da su Nišlije podeljene po tom pitanju - razlika između opcije "da" i "ne" je u samo 11 glasova, a ipak više je onih koji nisu za promenu imena stadiona.

    (19) detaljnije
  • stojković

    Palilulci traže da se stadion "Čair" nazove po Piksiju

    Inicijativu da se gradski stadion, gde utakmice igra i Fudbalski klub Radnički, preimenuje i ubuduće nazove po Draganu Stojkoviću Piksiju, podnelo je Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule "Sokak", a podržao je i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković koji je i na čelu tog Udruženja, kao i gradonačelnica Dragana Sotirovski. Stojković je tu inicijativu vrlo emotivno primio, nije mogao da sakrije suze u očima, a rekao je da će uzvratiti ljubavlju prema klubu i gradu.

    (61) detaljnije
  • Stadion Čair

    Opet najavljena rekonstukcija stadiona "Čair" - početak radova u "skorije vreme"

    Rekonstrukcija zapadne tribine stadiona "Čair" godinama se odlaže, kao i završetak i pokrivanje ostalih tribina koje su izgrađene 2012. godine, a nova najava stiže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Početak radova i dalje nije poznat, sem da će, po rečima gradonačelnice Niša biti u skorije vreme, ali je poznata vrednost radova - 35 miliona evra.

    (17) detaljnije
  • Počelo rušenje stadiona u Leskovcu, klubovima naloženo iseljenje do petka

    Rušenjem ograde u utorak su i zvanično počeli radovi na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Ekipe koje su koristile sam teren i svlačionice na stadionu GFK Dubočica, ŽGFK Lavice, Lemind 1953, kao i mlađe selekcije ovih klubova dobile su rešenje da se do petka, 12. marta, moraju iseliti iz prostorija i sa stadiona, pa će sada morati da potraže alternativna rešenja gde će trenirati, ali i igrati zvanične utakmice.

    (9) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: