Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fudbalski stadion

  • Gradski stadion Aleksinac

    Za stadionske stolice u boji zastave Opština Aleksinac izdvaja 50.000 evra

    Opština Aleksinac platiće 4.940.000 dinara, odnosno 5.877.492 sa PDV-om firmama Multitek Elektronik iz Leskovca i Musculus iz Beograda za nabavku i postavljanje skoro 2.000 stolica sa naslonima na Gradskom stadionu. Stolice moraju biti postavljene u crvenoj, plavoj i beloj boji čime bi simbolizovale zastavu Srbije, ali i izdržati temperature od minus 30 do 80 stepeni.

    (5) detaljnije
  • rajko mitić

    Predizborno obećanje belopalanačke vlasti - nova tribina na stadionu i muzej posvećen Rajku Mitiću

    Tribina kapaciteta 500 mesta u okviru koje će se nalaziti i muzej posvećen Rajku Mitiću, legendarnom fudbaleru i treneru koji je rođen u selu Dol, na par kilometara od Bele Palanke, obećanje je sadašnjeg predsednika Privremenog organa te opštine i dugogodišnjeg predsednika Opštine Gorana Miljkovića.

    (6) detaljnije
  • Reprezentacija Srbije, fudbal, Leskovac

    Tadić: Očekujemo puno dece u Leskovcu, to dodatno motiviše igrače

    "Nismo dugo igrali van Beograda, očekujemo u Leskovcu puno dece, mislim da će to dodatno da motiviše igrače i da im bude interesantno", rekao je Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije pred meč sa Bugarskom koji će biti igran u nedelju, 19. novembra od 15 sati. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je radostan što će igrati u južnom delu Srbije.

    (2) detaljnije
  • Stadion Čair

    Vučić o stadionu u Nišu: "Čair" je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi

    Stadion "Čair", čija je rekonstrukcija počela marta 2011. godine, a nikad nije završena, još čeka datum kada će biti nastavljeni radovi i on biti završen. Na otvaranju stadiona "Lagator" u Loznici predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je i stadion u Nišu o kom je rekao da je "postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi, a moraće da ulože najmanje 80 miliona".

    (53) detaljnije
  • stadion leskovac

    FSS osniva preduzeće koje će brinuti o stadionu u Leskovcu

    Na sastanku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučeno je da bude osnovano preduzeće FSS stadioni d. o. o. koje će se, prema najavama, baviti upravljanjem novih fudbalskih objekata u Leskovcu, Zaječaru i Loznici. Stadionom na jugu Srbije, prema dosadašnjoj odluci Gradskog veća, upravlja Ustanova za sport i fizičku kulturu Sportsko rekreativni centar "Dubočica".

    (11) detaljnije
  • Stadion Čair

    Trava i država: Milioni ulaganja i milion obećanja za srpske fudbalske arene

    Dok Leskovac ove sezone gosti Evropu mečevima beogradskog Čukaričkog , Surdulica vodi bitku sa gljivicama, a Vranje i Kuršumlija planiraju velelepne stadione, Niš, Kragujevac i Pirot imaju samo višegodišnja obećanja da će dobiti "fudbalsku lepoticu", velelepne stadione na kojima će se igrati i međunarodni mečevi. Stadion "Čair" u Nišu dobijao je ovih godina samo obećanja o nastavku rekonstrukcije koja je počela 2011. godine, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

    (11) detaljnije
  • stadion vranje

    Gradiće se još jedan stadion po UEFA standardima na jugu - ovog puta u Vranju

    Nakon Leskovca, fudbalski stadion po UEFA standardima najavljivan još 2018. godine trebalo bi da dobije i Vranje, a lokalna samouprava objavila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za njegovu izgradnju. Po projektu, on će se nalaziti na postojećem stadionu "Jumko", imaće 8.302 mesta, uz VIP mesta, parking i drugu prateću infrastrukturu.

    (15) detaljnije
  • teren kuršumlija

    Izgled stadiona u Kuršumliji odrediće beograska firma za 3,3 miliona

    Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Sportsko-rekreativnog kompleksa i fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem lokalna samouprava u Kuršumliji izdvojiće 3.348.000 dinara, a posao je dobila beogradska firma sa sedištem na Paliluli Pro.19 koja je dala najnižu ponudu. Vrednost ugovora je za oko 15 hiljada veća od procenjene vrednosti nabavke koja je bila 3.333.333 dinara.

    (12) detaljnije
  • Vučić i Dodik

    Vučić: fudbalska reprezentacija Srbije protiv Bugarske u Leskovcu

    Poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji fudbalska reprezentacija Srbije igra 19. novembra sa Bugarskom, biće održan na novom stadionu u Leskovcu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pri obilasku "Dubočice".

    (23) detaljnije
  • SSP

    Leskovački SSP: Stadion bio prioritet, a ne rekonstrukcija Bolnice

    Sa jedne strane novi stadion po UEFA standardima koji "luksuzno blješti" i ima agregate za VIP lože i grejače trave, a sa druge stanje u Bolnici u kojoj nestaje struja i ostaje bez dijagnostike, tako na stvari u Leskovcu ovih dana gledaju iz SSP-a nakon prve utakmice na novom stadionu koji je koštao 2,4 milijarde dinara. Poručuju da prioriteti moraju biti u skladu sa potrebama građana, a ne dečačkim snovima vođa i kažu da je upravo prioritet morala da bude rekonstrukcija Bolnice, a da stadion neće zadržati one koji žele da napuste Leskovac.

    (18) detaljnije
  • stadion leskovac

    Stadion u Leskovcu: Ni Čola, ni Vučić, ni reprezentacija - već Željko Samardžić i Dubočica

    Želja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da na otvaranju novog stadiona "Dubočica" peva balkanska zvezda Zdravko Čolić nije ispunjena, a nije se ostvario ni najavljen dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili dolazak reprezentacije Srbije. Na otvaranju novog stadiona u Leskovcu odigrana je prva zvanična utakmica u kojoj je Dubočica savladala Novi Sad sa 2:1, a sat vremena ranije bio je održan prijem za Željka Samardžića koji je nastupio na Roštiljijadi.

    (19) detaljnije
  • teren kuršumlija

    I Kuršumlija će graditi novi stadion: siromašna opština sa četvrtoligašem

    Na površini od 2,8 hektara, na mestu gde se i trenutno nalazi fudbalski stadion, Opština Kuršumlija planira gradnju novog stadiona sa tribinama, svlačionicama, službenim prostorijama i atletskom stazom, a Sportsko-rekreativni kompleks će imati i pomoćni fudbalski teren, kao i balon salu. Klub Kosanica iz jedne od najsiromašnijih opština Srbije je posle dva kola prvoplasiran u četvrtom rangu, a već 16 godina tavori u nižim ligama. Za idejno rešenje stadiona iz budžeta je izdvojeno oko 3,3 miliona dinara.

    (14) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Stadion u Leskovcu prošao testiranje, slede otvaranje i Evropa

    Novi stadion "Dubočica" u Leskovcu prošao je testove na svim sistemima (VAR tehnologija, reflektori, razglas, semafori, sistem za očitavanje karata i ulaz publike) i može da sačeka ponedeljak, 21. avgust kada će biti odigrana i prva zvanična utakmica. Fudbalski klub Dubočica će u Prvoj ligi tada dočekati Novi Sad, a ubrzo će Leskovac videti i evropski meč pošto će Čukarički 31. avgusta ovde igrati revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

    (8) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Stadion u Leskovcu - najpre testiranje, pa otvaranje i Evropa

    Na novom stadionu u Leskovcu, za koji je više puta bilo najavljeno otvaranje nakon rekonstrukcije, u ponedeljak, 14. avgusta će biti odigrana test-utakmica za upotrebu VAR tehnologije, a pet dana kasnije prvoligaš Dubočica trebalo bi da ima premijeru u Prvoj ligi, utakmicom trećeg kola protiv Novog Sada. Poslednjeg dana avgusta beogradski Čukarički će na "Dubočici" odigrati revanš plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka.

    (20) detaljnije
  • s7-1

    ”Sitnice” koče otvaranje stadiona u Leskovcu

    Iako je do sada više puta gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavljivao otvaranje stadiona u Leskovcu, sada su, kako kaže, problem manji nedostaci na čijim otklanjanima se trenutno radi. Da će fudbaleri Dubočice utakmice od starta Prve lige igrati na novom stadionu istakao je i gradski većnik zadužen za sport Aleksandar Pejčić, koji je i potvrdio da postoji velika šansa da ekipa Čukaričkog evropske utakmice igra upravo u Leskovcu.

    (13) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Evropa u Leskovcu - Čukarički domaćin u Ligi Evrope ili Ligi konferencije na "Dubočici"

    Prijavili su stadion "Rajko Mitić" u Beogradu, želeli potom stadion u Loznici, ali će izgleda Čukarički mečeve u grupnoj fazi Lige Evrope ili Lige konferencije igrati na novom stadionu u Leskovcu, kaže Vladimir Matijašević, sportski direktor beogradskog kluba za Mozzart sport. Ne sumnja da je i u Leskovcu stadion odličan, dodaje, ali se još čeka njegovo otvaranje.

    (9) detaljnije
  • radnicki, stadion, istok, foto aleksandar kostic

    Stadion "Čair" - nekad "na stendbaju", sada "gotova stvar" za Grad Niš

    "Projekat je završen, nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije i čeka se kada će ući u proceduru", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za stadion "Čair" čija je rekonstrukcija započetak marta 2011. godine, a još nije završena. Procena vrednosti je, dodaje, oko 80 miliona evra, ali i dalje se ne zna kada će biti završena ta, do nedavno "na stendbaju", a sada "gotova stvar".

    (20) detaljnije
  • Gradski stadion - Vranje

    Za rekonstrukciju zida i ograde oko stadiona 5,9 miliona dinara iz budžeta Vranja

    Za rekonstrukciju zida i ograde na Gradskom stadionu u Vranju lokalna samouprava spremna je da izdvoji skoro 6 miliona dinara, a firma koja će za to biti zadužena može se javiti na tender do 16. juna. Za taj novac je planirano malterisanje zida od opeke, bojenje fasade i ojačanje ograde prema Kosovskoj ulici.

    (1) detaljnije
  • stadion cair, teren, foto aleksandar kositc

    "Čair" - između lepotice, zveri, Skadra na Bojani, prioriteta i stendbaja

    Fudbalski savez Srbije, kako je rečeno Južnim vestima, obezbedio je sredstava za zamenu podloge na stadionu "Čair" koja će biti urađena po najvišim profesionalnim standardima i to podrazumeva grejanje, hibrid... Termin radova zavisi od Radničkog, kažu u Savezu, a u klubu ističu da su to dobre vesti i biće na raspolaganju Savezu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je u utorak za skupštinskom govornicom istakla da je "Čair" trenutno na stendbaju.

    (10) detaljnije
  • Opština Preševo

    Preševljani traže izvođača za sređivanje gradskog stadiona

    Opština Preševo raspisala je tender u kojem traži izvođača radova za sređivanje tribina i ograde, kao i postavljanje veštačke trave sa drenažom na gradskom stadionu. Vrednost radova je procenjena na 45 miliona dinara, a zainteresovane firme mogu da konkurišu do 29. maja.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: