Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fudbalski sudija

  • Radnik

    I Radnik iz Surdulice preti istupanjem iz Superlige zbog suđenja

    Da li je istupanje Fudbalskog kluba Radnik iz Surdulice iz Superlige potez koji će konačno doprineti poboljšanju regularnosti suđenja u srpskom fudbalu pitanje je o kom već izvesno vreme razmišljaju u klubu sa juga Srbije. Iz Radnika upućuju molbu i zahtev Sudijskoj komisiji na čelu sa Dejanom Santračem da "prestane sa satiranjem njihovog kluba i pruži ravnopravno suđenje u Superligi".

    (4) detaljnije
  • fk radnicki, pobeda, foto jelena misic

    Radnički: Ako smetamo kombinacijama, kažite, istupamo iz Superlige

    Nezadovoljni suđenjem Momčila Markovića na meču sa Javorom koji je Radnički dobio rezultatom 1:0 Uprava kluba iz Niša reagovala je saopštenjem u kom tvrdi da klub "očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudi Marković" i da, "ako smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bi da im se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige". Niški klub tvrdi da je glavni sudija imao i verbalni sukob sa decom koja su bila na tribini "Čaira", a da li će ovaj meč biti "pod lupom" i hoće li odgovoriti Sudijska komisija pitanja su koja su novinari poslali Fudbalskom savezu Srbije.

    (13) detaljnije
  • Rok za prijavu je 20. januar

    Radnički: Suđenja sve gora - FSS odgovara: Penal za Nišlije bio greška

    "Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbal u takvu situaciju", piše u saopštenju Fudbalskog kluba Radničkog upućenog Draganu Džajiću, predsedniku Fudbalskog saveza Srbije. Ubrzo nakon ovog obraćanja, usledilo je saopštenje FSS-a u kom se navodi da je "ukupan broj grešaka do ovog kola bio minimalan", ali i da je načinjena greška na meču Radnički - IMT (1:0) kada je sudija dosudio penal za tim iz Niša.

    (12) detaljnije
  • Milan Mitić, sudija Leskovac

    Leskovčanin glavni sudija u finalu fudbalskog Kupa

    Nakon što je dobio poverenje da deli pravdu na 168. "večitom derbiju", sudija Milan Mitić iz Leskovca biće glavni sudija u finalu Kupa, u kome će se u četvrtak, 25. maja, na stadionu ”Rajko Mitić” sastati Crvena zvezda i Čukarički.

    detaljnije
  • Jelena Cvetković, sudija Leskovac

    Leskovčanka VAR sudija na utakmici četvrtfinala ženske Lige šampiona

    Nakon što je postala prva žena koja sudila utakmicu u Superligi, ime Jelene Cvetković ostaće upisano u istoriji srpskog fudbala jer će biti prvi VAR sudija iz Srbije na utakmici nekog evropskog takmičenja. Leskovčanka je dobila poverenje UEFE da večeras od 18:45 kao asistent VAR sudije prati dešavanja na meču između Bajerna iz Minhena i Arsenala.

    detaljnije
  • fudbal lopta sudija - kosta

    Uprava Radnika traži izuzeće sudije Lukića - tvrde da su oštećeni u svim duelima u kojima je on sudio

    Nakon minimalnog poraza od Čukaričkog Uprava Fudbalskog kluba Radnik oglasila se saopštenjem u kome navode da su golu tima sa Banovog brda prethodlile čak tri sudijske greške, a kao glavnog krivca za to vide sudiju Lazara Lukića koji je na tom meču sedeo u VAR sobi. Surduličani podsećaju da je isti sudija delio pravdu i na utakmici sa Kolubarom gde su, kako tvrde, takođe oštećeni pa traže njegovo izuzeće do kraja sezone.

    detaljnije
  • fudbal

    Debitant u "večitim derbijima" - pravdu Zvezdi i Partizanu deliće niški sudija

    Pravdu na 169. derbiju između Crvene zvezde i Partizana deliće 37-godišnji fudbalski sudija Aleksandar Živković, potvrdila je Sudijska komisija. Živković je na listi Superlige od 2016. godine, a trenutno je u Elitnoj grupi i više puta je sudio i Partizanu i Crvenoj zvezdi na mečevima sa drugim rivalima.

    (7) detaljnije
  • biljana jovanović

    Prokupčanka FIFA sudija u Austriji - priča jedne karijere

    Kao talentovana mlada fudbalerka ŽFK Mašinac iz Niša gde je provela oko 6 godina, Prokupčanka Biljana Jovanović je pre oko dvadesetak godina fudbalsku karijeru nastavila u Austriji, u Ženski fudbalski klub Bregenc koji se takmičio u Bundes ligi. Jedno vreme je igrala i sudila, ali je došlo vreme kada je morala da se odluči kojim će putem nastaviti karijeru, pa je odlučila da se aktivno posveti suđenju, a njen talenat i naporan rad je doprineo da dostigne maksimum u toj profesiji.

    detaljnije
  • Fudbalski sudija KOSTA

    Škola za buduće Koline, Mažiće i Grujiće

    Stariji od 15 godina, a koji žele da nauče kako da dele pravdu na fudbalskim utakmicama, mogu do 15. januara naredne godine da se prijave u besplatnu školu za fudbalske sudije koju organizuje Fudbalski savez Niša. "Zvanje sudije je zahtevan i neretko stresan posao, ali ima mnogo lepih stvari koje donosi sa sobom", kaže Nenad Đorđević, sudija druge kategorije, koji poziva sve zainteresovane da mu postanu nove kolege.

    (2) detaljnije
  • Jelena Cvetković, sudija Leskovac

    Leskovčanka za istoriju - Jelena Cvetković prva žena koja sudi utakmicu fudbalske Superlige

    Po prvi put u istoriji najvišeg ranga srpskog fudbala kao glavni sudija utakmicu će suditi jedna žena, a ta čast pripala je Jeleni Cvetković iz Leskovca, koja će u subotu od 13 sati deliti pravdu na utakmici između kragujevačkog Radničkog i surduličkog Radnika.

    detaljnije
  • fudbal lopta sudija - kosta

    Bivši FIFA sudija iz Surdulice optužuje predsednika Sudijske organizacije da je tražio od njega da namesti utakmicu

    Nekadašnji fudbalski sudija i funkcioner FSRIS-a Ninoslav Spasić optužio je predsednika Strukovne sudijske organizacije Dejena Delevića da je od njega tražio da namesti utakmicu. Naime, reč je o meču kvalifikacija za Ligu šampiona odigranoj 2008. godine kada je, kako tvrdi Spasić, Delević od njega u telefonskom razgovoru tražio da sudi po njegovim upustvima jer se radi o visokoj kvoti na kladionicama.

    detaljnije
  • Milan Mitić, sudija Leskovac

    Leskovčanin glavni sudija na "večitom derbiju"

    168. večiti derbi između Partizana i Crvene Zvezde kao glavni sudija sudiće Leskovčanin Milan Mitić, odluka je sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Meč je na programu u sredu, 31. avgusta, od 20 sati na stadionu u Humskoj ulici.

    (4) detaljnije
  • Danilo Grujić

    Danilo Grujić: Radnički oštećen za očigledan penal, sve čine kako bi niški tim ostao bez Evrope

    Meč 34. kola Superlige između "Čukaričkog" i "Radničkog" završen je nerešenim rezultatom 0:0, a utakmicu je obeležila sporna situacija u 85. minutu utakmice, kada je igrač tima iz Niša oboren oko linije šesnaesterca. Nakon konsultacije sa VAR sobom, sudija Đorđe Maksimović nije pokazao na belu tačku, što za nekadašnjeg internacionalca Danila Grujića predstavlja brutalnu krađu na štetu "Radničkog".

    (19) detaljnije
  • fudbal lopta sudija - kosta

    Fudbalski sudija sa spornog meča Spartaka i Radničkog iz 2018. godine oslobođen svih optužbi

    Vrhovni kasacioni sud oslobodio je optužbi fudbalskog sudiju Srđana Obradovića da je zloupotrebom službenog položaja favorizovao domaćina na meču iz 2018. godine između Spartaka i niškog Radničkog. Posle tri i po godine i 28 dana pritvora, jagodinski arbitar je slobodan i može ponovo da bude delilac pravde na fudbalskim utakmicama.

    (5) detaljnije
  • Milan Mitić, sudija Leskovac

    Leskovački funkcioner i kum gradonačelnika četvrti sudija na večitom derbiju

    Fudbalski sudija iz Leskovca Milan Mitić i kum gradonačelnika Leskovca, što je Cvetanović i sam ranije potvrdio, ali i predsednik Komisije za sport koja odlučuje o tome koliko će novca i kom klubu pripasti, poslednjih godina u srpskom fudbalu važi za jednog od arbitara na koga u FSS-u ozbiljno računaju, a potvrda je stigla i iz Sudijske komisije, pošto je on delegiran da u nedelju od 18 sati bude četvrti sudija na večitom derbiju između "Crvene zvezde" i "Partizana".

    (76) detaljnije
  • fudbal lopta sudija - kosta

    U Vranju od februara počinje besplatna škola za fudbalske sudije

    Vranjanci i Vranjanke uzrasta između 16 i 20 godina koji žele da postanu fudbalske sudije, moći će od 1. februara da se upišu u Školu suđenja u svom gradu.

    (3) detaljnije
  • Tončev u amfiteatru

    FSS suspendovao ministra Tončeva i njegovog sina sa funkcija u fudbalu

    Do izricanja kazne zbog ulaska Novice i Stanislava Tončeva u sudijsku svlačionicu na poluvremenu utakmice između Radnika i TSC -a, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije na poslednjoj sednici je suspendovala aktuelnog ministra i njegovog sina sa funkcija u fudbalu.

    (13) detaljnije
  • fudbal sudije KOSTA

    Potvrđena presuda fudbalskom sudiji zbog nameštanja utakmice Spartaka i Radničkog

    Presudu od 15 meseci zatvora i meru zabrane da u trajanju od 10 godina bude sudija na utakmicama, ali i na sve poslove u Fudbalskom savezu Srbije, fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću potvrdio je Apelacioni sud u Novom Sadu. Obradović je osuđen zbog favorizovanja domaćina na meču iz 2018. godine između Spartaka i niškog Radničkog .

    (1) detaljnije
  • radnik

    Sportklub: Ministar Tončev i njegov sin upali u sudijsku svlačionicu, FSS pokrenuo postupak

    Zbog toga što su u poluvremenu utakmice Radnik - TSC koja se igrala u sredu u Surdulici ušli u sudijsku svlačionicu kako bi se "raspravili sa sudijama" o navodnim greškama tokom prvog dela igre, protiv ministra Novice Tončeva i njegovog sina Stanislava, predsednika surduličkog kluba, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke.

    (13) detaljnije
  • 800x600-sindjelic.jpg

    OFK Sinđelić: Brojne neregularnosti u Zoni Centar, delegiraju sudije da spreče našu ekipu da pobedi

    Posle svih pet pobeda u isto toliko odigranih utakmica, OFK Sinđelić iz Niša se pred utakmicu 6. kola Zone Centar oglasio saopštenjem u kome navode da pojedini klubovi od početka sezone nameštaju utakmice, ali i da pojedinci vrše pritisak na sudije koje sude Sinđeliću da po svaku cenu najstariji niški klub ne dođu do pobede.

    (19) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: