Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sport

Počinje borba za opstanak Radničkog - prvi rival komšija iz Surdulice

Završen je osnovni deo Superlige i u poslednja četiri kola niški Radnički je nanizao tri pobede i remi, ali ga to nije spasilo igranja u plej-autu i borbe za opstanak pošto je tokom ostatka sezone bio blizu dna. Poznat je raspored u plej-autu, a tim iz Niša u prva tri kola igraće sa poslednje tri ekipe - surduličkim Radnikom , Železničarom iz Pančeva i beogradskim Voždovcem .

(5) detaljnije
OK Niš

Nišu ostaje još jedan superligaš - OK Niš slavio u Novom Pazaru

Pobedom od 3:1 (25:16, 14:25, 25:18, 25:20) nad Novim Pazarom u drugom meču baraža odbojkaši Niša obezbedili su mesto u najjačem rangu i sledeće sezone. Jug Srbije će naredne sezone imati dva predstavnika u Superligi pošto je Odbojkaški klub Dubočica iz Leskovca, kao prvak Prve lige, obezbedio plasman u viši rang.

(1) detaljnije
Radnički

Radnički dva puta vodio u Novom Pazaru, ali se sa bodom vraća u Niš

U poslednjem kolu osnovnog dela Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su nerešeno (2:2) sa Novim Pazarom i sada sledi plej-aut za ekipu sa "Čaira". Nišlije su u Pazaru vodile dva puta, ali je domaćin došao do remija pogotkom Adema Ljajića iz penala u 85. minutu.

(7) detaljnije
klizanje, sofija rodic

Mlada Nišlijka i dalje bez uslova za klizanje, ali sa velikim uspesima i vizom za EJOF

Završena je sezona u klizanju, a Niš ima kime da se pohvali - 14-godišnja Sofija Rodić, koja godinama trenira van rodnog grada jer nema uslova u Nišu, ostvarila je normu za Evropski olimpijski festival mladih (EJOF) koji će naredne godine biti u Gruziji, a na takmičenjima u Sloveniji i Italiji ostvarila rezultate vredne pažnje.

(1) detaljnije
  • Radnički

    Radnički igra u Novom Pazaru, gradu gde nije trijumfovao u Superligi

    Poslednji meč u osnovnom delu Superlige fudbaleri Radničkog odigraće u Novom Pazaru, gradu gde nikada nisu pobedili u najjačem takmičenju. Nišlije se nalaze u seriji od tri trijumfa, Novi Pazar dočekuje ovaj duel sa četiri uzastopna poraza, a meč je u ponedeljak, 15. aprila. "Svaku priliku za prikupljanje bodova Radnički će morati da koristi, pa i gostovanje Pazaru ", rekao je trener niškog tima Dejan Joksimović.

    (1) detaljnije
  • OK Niš

    Odbojkaši Niša na korak do opstanka u Superligi - pobeda nad Novim Pazarom

    U prvom meču baraža za popunu Superlige odbojkaši Niša savladali su Novi Pazar, drugoplasiranu ekipu Prve lige, rezultatom 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) i potrebna im je još jedna pobeda kako bi osigurali mesto u elitnom rangu i naredne sezone. Revanš je u ponedeljak, 15. aprila u Pazaru.

    detaljnije
  • Tomislav Okičić

    Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu posle 12 godina dobija novog dekana

    Na sednici Nastavno-naučnog veća, održanoj pre nedelju dana, za novog dekana predložen je Tomislav Okičić, koji je na tu funkciju izabran tajnim glasanjem na sednici Saveta fakulteta. Redovni profesor na predmetu Plivanje i zastupnik Plivačkog kluba Niš 2005, kluba od posebnog značaja za Grad, zvanično će preuzeti funkciju 1. oktobra ove godine, a naslediće Milovana Bratića koji je bio na čelu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja 12 godina.

    (11) detaljnije
  • KKK Pobednik BN01 - osvajači Kupa Srbije u košarci u kolicima (1)

    Još jedan košarkaški kup održan u Nišu - beogradska ekipa slavila

    Nakon Kupa Radivoja Koraća i Kupa "Milan Ciga Vasojević", košarkaških kupova za muškarce i žene, ovog vikenda u hali "Čair" održan je i Kup Srbije u košarci u kolicima. Za razliku od prva dva kupa, Niš je imao svoj predstavnika Nais , a pobednik takmičenja je Pobednik BN01 iz Beograda.

    (3) detaljnije
  • rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 2

    Odgovorno lice "Želje" brani se sa slobode, klub i dalje u blokadi, sada skoro 10 miliona

    Neprekidna blokada računa Rukometnog kluba Železničar iz Niša koja traje 523 dana dostigla je cifru 9.820.422,10 dinara, a dok se ime nekadašnjeg ponosa Niša i osvajača trofeja provlači u sećanjima i sudskim papirima, odgovornom licu S. M, koje je uhapšeno krajem februara zbog malverzacija sa novcem iz budžeta Grada, ukinut je pritvor.

    (3) detaljnije
  • Odbojkaški klub Dubočica

    Odbojka: Leskovčani ispisali istoriju, Nišlije se bore za opstanak

    Zlatnim slovima ispisali su odbojkaši Dubočice iz Leskovca istoriju sporta ovog grada na jugu Srbije - nakon 21 pobede i jednog poraza "protutnjali su" kroz Prvu ligu i kao prvaci drugog ranga takmičenja obezbedili su svoje mesto u Supeligi naredne sezone. Da li će im tu društvo praviti i Odbojkaški klub Niš, koji se ove sezone borio u najvišem rangu, biće poznato nakon baraža sa Novim Pazarom za dopunu Superlige.

    (1) detaljnije
  • radnicki gol, foto jelena misic

    Treća sreća Radničkog - Nišlije bolje od Voždovca na "Čairu"

    Ono što nije uradio tri i po godine, Fudbalski klub Radnički je uradio ovog proleća - upisao je tri pobede zaredom u Superligi. Posle preokreta niški igrači su pobedili beogradski Voždovac u pretposlednjem kolu osnovnog dela Superlige rezultatom 2:1 (1:1). Sa 32 boda Radnički se popeo na 10. poziciju.

    (8) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Godine prolaze, sećanje ostaje - pre 42 godine Radnički je pobedio Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalaca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji danas u Nišu igra sa Voždovcem u 29. kolu Superlige.

    (19) detaljnije
  • FK Radnički

    Radnički dočekuje Voždovac, trener Nišlija priželjkuje treću pobedu u nizu

    Treći meč za samo 9 dana fudbaleri Radničkog odigraće na svom stadionu "Čair" u nedelju, 7. aprila kada dočekuju beogradski Voždovac u 29. kolu Superlige. Posle dva vezana trijumfa šef stručnog štaba ekipe iz Niša Dejan Joksimović kaže da će igrači učiniti sve da skor nakon ove mini-serije bude savršen - "tri od tri".

    (4) detaljnije
  • 1712349847230

    Treking liga Srbije prvi put ove nedelje u Babušnici

    Drugo kolo Treking i trejl liga Srbije biće održano u nedelju, 7. aprila od 8 sati u Babušnici i selu Stol. Organizatori očekuju 350 učesnika, koji se mogu prijaviti i na dan trke.

    (7) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Novi DSS: Vlast poznate niške klubovi dovela do ruba propasti

    Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane, ocena je narodne poslanice Novog DSS-a Slađana Miletić, koja je rekla da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Kao primer istakla je Fudbalski klub Car Konstantin , koji je ove godine dobio "sramotnih 280.000 dinara što je nedovoljno i za osnovne administativne takse za klub".

    (12) detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: