Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kvalifikacije

  • stasa gejo, bolder, foto ifsc youtube

    Malo nedostajalo za olimpijsku vizu - Staša Gejo druga u kvalifikacijama

    Na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre 25-godišnja Nišlijka Staša Gejo zauzela je drugo mesto, iza Francuskinje Orian Berton, u kombinaciji disciplina bolder i težinsko penjanje. Njoj je malo nedostajalo da osvajanjem prvog mesta obezbedi plasman na Olimpijske igre koje su naredne godine u Parizu. Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš još ima prilika da obezbedi olimpijsku vizu.

    (5) detaljnije
  • Staša Gejo

    Staša Gejo u finalu evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre

    Kao druga u ukupnom plasmanu u disciplinama bolder i težinsko penjanje Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, obezbedila je plasman u finale na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Finale je u nedelju, 29. oktobra, a Staša ima veliku šansu da obezbedi olimpijsku vizu za Pariz.

    (1) detaljnije
  • Radnički

    Ako prođe Maltežane, Radnički iz Niša ide na austrijski Volsberger

    Ukoliko u predstojećem dvomeču budu uspešniji od malteške ”Gzire”, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija fudbalerima ”Radničkog” protivnik biće austrijski ”Volfsberger”, odlučeno je žrebom u Nionu.

    (6) detaljnije
  • fk radnicki nis

    Radnički protiv Gzire sa Malte počinje kvalifikacije za Ligu konferencija

    Šesti nastup u evropskim kupovima 21. jula, fudbaleri Radničkog iz Niša započeće protiv malteške Gzire, koja je u revanš utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu konferecija tek posle produžetaka uspela da izbaci predstavnika Andore, Atletik klub d'Eskaldes.

    (3) detaljnije
  • kosarka, srbija belgija, hala cair, nis, foto jv jelena misic 3

    Belgija slavila u ”Čairu”, plasman Srbije na Svetsko prvenstvo sve dalji

    Nakon poraza od Letonije košarkaška reprezentacija Srbija poražena je u niškom ”Čairu” od selekcije Belgije rezultatom 74:73 (23:21, 15:17, 15:22, 13:21). Tako su izbaranici selektora Svetislava Karija Pešića smanjili šanse za plasman na Svetsko prvenstvo pošto će u drugu faza kvalifikacija preneti samo jednu pobedu.

    (15) detaljnije
  • hala

    Belgijanci "pretili" da neće igrati, a i prvi meč u Belgiji prekinut zbog nestanka struje

    Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije u niškom ”Čairu” prekinuta je sinoć posle samo 2 minuta igre zbog problema sa reflektorima i biće nastavljena danas od 19 sati. Ipak, gostujuća reprezentacija prvobitno nije želela da nastavi meč, evidentno zaboravljajući da se nestanak struje dogodio i u prvom meču dva tima, kad je ona odigran u belgijskom gradu Monsu.

    (2) detaljnije
  • fk radnicki nis

    Radnički uprkos porazu u Humskoj izborio plasman u Evropu

    I pored poraza od "Partizana" rezultatom 2:0 (1:0) u poslednjem kolu plej-ofa Superlige, fudbaleri niškog "Radničkog" završili su prvenstvo na 4. mestu pa će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Konferencija.

    (33) detaljnije
  • rajkovic odbojka

    Nišlija Vukašin Rajković na korak do Olimpijskih igara

    Nišlija Vukašin Rajković deo je tima reprezentacije Srbije u odbojci na pesku koja će u poslednjoj fazi kvalifikacija pokušati da se domogne plasmana na Olimpijske igre u Tokiju.

    detaljnije
  • Srbija Španija futsal

    Nada Srba protiv Španaca trajala 7 minuta, za SP protiv Finaca

    Rezultatom 5:1 savladala je futsal selekcija Španije reprezentaciju Srbije u krcatoj hali "Čair" u Nišu, pošto su domaći meč otvorili nervozno i sa puno grešaka. Kada su u drugom poluvremenu Srbi uspeli da smanje na 2:1 nada u preokret se razbuktala, ali onda su gosti zasuli mrežu "orlova" sa još tri gola. Ipak, nije sve izgubljeno, pošto će Srbija imati šansu da se u dvomeču sa Finskom, početkom aprila, izbori za plasman na Svetsko prvenstvo.

    (2) detaljnije
  • futsal Francuska Ukrajina

    Niko ne ide kući bez bodova: Remi Francuske i Ukrajine na oproštaju od "Čaira"

    Prema rezultatu revijalna, ali ne i prema dešavanjima na terenu, bila je utakmica između Ukrajine i Francuske, koju su u niškoj hali "Čair" dve futsal reprezentacije odigrale poslednjeg dana takmičenja u Grupi B elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Rezultat međutim jeste bio "prijateljski" - 2:2.

    detaljnije
  • srbija francuska futsal

    Rasprodate ulaznice za meč futsal reprezentacija Srbije i Španije

    Kako kažu u Sportskom centru "Čair", sve ulaznice za večerašnji duel futsal reprezentacija Srbije i Španije, koji će odlučiti o tome koja selekcija će direktno na Svetsko prvenstvo, a koja će morati u baraž - rasprodate su.

    (2) detaljnije
  • Španija Srbija futsal

    Spektakl u "Čairu": Srbi protiv jedne od najboljih selekcija ciljaju Svetsko prvenstvo

    Španci su drugi najuspešniji nacionalni tim u futsalu, odmah posle Brazilaca - sedam puta su bili evropski prvaci i dva puta svetski. Sa druge strane biće Srbi - najveći uspeh im je polufinale Evropskog prvenstva. Pošto su i jedni i drugi savladali Ukrajinu i Francusku, u utorak, 4. februara od 20:30 u niškoj hali "Čair" boriće se za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu.

    (1) detaljnije
  • Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo futsal

    Za selektora Srbije atmosfera u “Čairu” fenomenalna, za Francuze za pamćenje

    Triler u “Čairu” koji su odigrale Srbija i Francuska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobili su domaći futsaleri, a osim sjajne partije oba tima, meč će se pamtiti i po sjajnoj atmosferi na tribinama pune niške hale. Publiku je selektor Srbije Goran Ivančić opisao kao fenomenalnu, ali i očekivanu za ovaj grad, dok je šef struke Francuza Pjer Džeki rekao da su Srbi specijalisti da stvore ovakvu atmosferu, te da će je njegov tim pamtiti.

    (3) detaljnije
  • futsal reprezentacija Srbija Ukrajina futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

    Ukrajinci prešli preko 1.000 km autobusom da bi bodrili reprezentaciju u Nišu

    Osim reprezentacija Srbije koja je domaćin jedini tim koji je ima svoje navijače na tribinama “Čaira” tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu je Ukrajina. Njih dvadesetak se organizovalo i prevalilo autobusom preko 1.000 km kako bi bodrilo svoju selekciju, a pored toga što nisu odustajali ni kada je bilo jasno da je sve izgubljeno, atipični su bili i po svom doživljaju Niša - na pitanje šta je ostavilo najveći utisak nisu govorili o hrani i izlascima, već o znamenitostima.

    detaljnije
  • Španija Ukrajina futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6

    Srbija je definitivno u baražu, futsaleri Španije savladali Ukrajinu

    Futsal reprezentacija Španije je savladala Ukrajinu rezultatom 3:1, čime je definitivno obezbedila sebi i srpskom timu plasman u baraž, a za direktan plasman na Svetsko prvenstvo ova dva tima će se boriti u utorak, 4. februara. Meč koji su odigrale Ukrajina i Španija u niškoj hali "Čair" ide na ruku "orlovima", kako rezultatski, tako i zbog toga što su Ukrajinci dobro izmorili Špance.

    detaljnije
  • Srbija Francuska futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020

    Napeto veče u grotlu "Čaira": Crveni kartoni, odbranjeni penal i trijumf Srbije

    Srbija je najverovatnije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu i prekosutra će se za direktni prolaz na svetsku smotru boriti sa Španijom. A kako je do drugog trijumfa u Grupi B došla pamtiće se dugo, jer je duel sa Francuzima, koji su Srbi dobili sa 4:2, imao sve - neviđenu napetost, koju je dodatno podgrevala raspoložena i strašno bučna publika na tribinama niškog "Čaira", potpunu predanost oba tima, dva crvena kartona i penal koji je Nemanja Momčilović odbranio.

    detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina Nemanja Momčilović

    Futsal reprezentacija Srbije danas protiv Francuske: Jaki su, ali izmoreni

    Veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo načinila je Srbija juče pobedivši Ukrajinu, a ukoliko danas, 2. februara, savlada Francusku, sigurno će se naći na poziciji koja vodi u baraž. Taj meč igra se od 16:30 u hali "Čair", a sudeći prema onome što su oba tima prikazala juče - biće teško i neizvesno.

    (1) detaljnije
  • Spanija - Francuska futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 naslovna foto Južne vesti Vanja Keser

    Napeto i žestoko u duelu Španije i Francuske, favorit ipak slavio

    Neće Srbima biti nimalo lako u narednim takmičarskim danima ukoliko je suditi po onome što su u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u hali "Čair" prikazale selekcije Španije i Francuske. Oštra igra, žučna borba, požrtvovanost i srčanost krasili su oba sastava, Francuzi su se držali "u životu" 25 minuta, ali su u poslednjih 15 Španci pokazali zašto su višestruki svetski i evropski prvaci i slavili sa 3:1.

    (1) detaljnije
  • futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Srbija Ukrajina

    Prvi korak ka Svetskom prvenstvu: Futsaleri Srbije savladali Ukrajinu

    Verovatno najvažniju pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo futsaleri Srbije su ostvarili prvog dana takmičenja, pošto su savladali Ukrajinu, u meču koji, suprotno svim očekivanjima, nije pružio neizvesnost. Predvođeni raspoloženim golgeterom Markom Pršićem i golmanom Nemanjom Momčilovićem, "orlovi" su pred punom halom "Čair" slavili sa 5:2.

    detaljnije
  • Miloš Simić

    Kapiten futsal reprezentacije: Niška publika nije pozorišna, neka tako bude i sada

    Niš je grad futsala, kaže kapiten Srbije u ovom sportu Miloš Simić, pa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se od danas od 4. februara održavaju u hali "Čair", očekuje samo da se publika ponaša kao i ranije - da bude "živa" i učestvuje na utakmici. Simić smatra da će tako uspeti da savladaju Ukrajinu, te da će onda sve ići kako treba, a u emisiji "15 minuta" govorio je i o stanju u domaćem futsalu, čarima seoskih turnira, te dobrim i lošim stranama ulaska Crvene zvezde na futsal scenu.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: