Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

navijači

  • fk radnicki ekipa, foto fk radnicki

    100 godina kluba, a Nišlije nemaju gde da kupe dres Radničkog

    Ako biste želeli da kupite novi dres koji u predelu srca ima grb Radničkog iz Niša, a ispod i simbol Tvrđave na sebi, to nije moguće jer jedan od najpopularnijih klubova u Srbiji, svakako najbolji fudbalski klub iz Niša, bogate tradicije duge 100 godina nema ovlašćenu radnju. Ranije su navijači mogli da obezbede dres u prodavnicama opreme kada su bili marke Hummel, ali dresovi holandske Beltone nisu dostupni za simpatizere, a iz ove firme kažu da nemaju u planu otvaranje prodavniceu Nišu.

    (16) detaljnije
  • OŠ "Radoje Domanović" - Vranje

    Osnovna škola u Vranju išarana navijačkim grafitima

    Za sada nepoznati počinalac uništio je kompletnu spoljašnost Osnovne škole “Radoje Domanović” u Vranju, a natpisima “VR-CZ”, “Delije Sever”, “1989” išarani su prozori, vrata i fasada te škole.

    (5) detaljnije
  • ofk topličanin

    Zbog ulaska navijača na teren kažnjen prokupački klub, za Upravu kazna prestroga

    Zbog ulaska navijača na teren na utakmici 36. kola Srpske lige Istok između Topličanina i Jedinstva iz Paraćina, Disciplinska komisija FS RIS je kaznila klub iz Prokuplja sa 300.000 dinara, oduzimanjem 9 bodova u narednoj sezoni i sa 8 utakmica igranja na terenu koji je najmanje 30 km udaljen od ovog grada. Za upravu kluba kazna je, kažu, neprimerena i nadaju se smanjenju jer su već uložili žalbu drugostepenom organu.

    (16) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Radnički i publika: Godine kada je "Čair" bio mali da primi sve i kada su beleženi neslavni rekordi

    Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da se fudbal na stadione vrati 30. maja, ali bez publike. Prazne tribine na poslednja četiri kola Supelige biće i na niškom "Čairu", stadionu koji je za više od pola veka postojanja nekada primao više ljudi od kapaciteta, nekada i beležio neslavne rekorde. To nije uvek imalo veze sa uspehom, jer je, prema arhivskim podacima, jedino finale nekog međunarodnog takmičenja FK Radnički odigrao pred svega 1.000 gledalaca.

    (3) detaljnije
  • futsal reprezentacija Srbija Ukrajina futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

    Ukrajinci prešli preko 1.000 km autobusom da bi bodrili reprezentaciju u Nišu

    Osim reprezentacija Srbije koja je domaćin jedini tim koji je ima svoje navijače na tribinama “Čaira” tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu je Ukrajina. Njih dvadesetak se organizovalo i prevalilo autobusom preko 1.000 km kako bi bodrilo svoju selekciju, a pored toga što nisu odustajali ni kada je bilo jasno da je sve izgubljeno, atipični su bili i po svom doživljaju Niša - na pitanje šta je ostavilo najveći utisak nisu govorili o hrani i izlascima, već o znamenitostima.

    detaljnije
  • bivši navijač

    Bivši huligan koji je postao borac za ljudska prava: Mržnja i vođe, nikad više

    Mladić s juga otišao je u Beograd na studije i postao huligan, tukao se, mrzeo, napadao manjine, rušio gej paradu, a sve to, kaže, da bi se uklopio i dodvorio vođama navijača koje sada definiše kao uspešne biznismene. Kada mu je najbolji prijatelj priznao da pripada manjini koju progoni, ovaj južnjak promenio je život, pa je postao aktivista za ljudska prava.

    (1) detaljnije
  • Navijči Slovenija Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019 Niš Čair

    Slovenački navijači "okupirali" Niš: Biće nas i više, u Beograd idemo ako smo u finalu sa Srbijom

    Jugonostalgični, puni vere u svoj tim, glasni i opremljeni brojnim rekvizitima, Slovenci su trenutno najupadljiviji navijači u Nišu, pošto je njihova selekcija jedna od onih koje se nadmeću u "čairskoj" grupi Evropskog prvenstva za košarkašice. Neki od ovih Slovenaca su prvi put u Nišu, neki su ovde služili vojsku, ali su svi složni da im je, sem zbog ćevapa, ovde divno zbog “prijaznosti” ljudi.

    detaljnije
  • Kup Koraća Mića Radović baklja

    Dve godine prošle, a ne zna se ko je na "večitom derbiju" pogodio Radovića bakljom

    Ni dve godine nisu bile dovoljne da bude otkriveno ko je bakljom sa tribina hale “Čair”, a tokom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća, pogodio bivšeg gradskog većnika i dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Miodraga Radovića.

    (4) detaljnije
  • policija

    Hrvatski navijači privode se u Nišu i Grockoj

    Nakon što su policajci na auto-putu zaustavili više od 400 hrvatskih navijača, kod njih su pronašli palice, sekire, baklje i malu količinu droge, saopštili su iz MUP-a. Ministar policije Nebojše Stefanović navodi da je u toku sprovođenje 32 navijača u stanice u Nišu i Grockoj.

    (6) detaljnije
  • Meraklije Starački dom

    "Meraklije" na Malti navijale, a potom pokazale humanost

    Veliku podršku od oko 300 navijača imao je niški Radnički na Malti, u duelu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Osim što su dale podršku svom timu, meraklije su bile i humane, te su navijači niškog tima posetili dečju kliniku za onkologiju i dali poklone pacijentima, a obišli su i dom za stare, među kojima i legendu fudbala na Malti Viktora Šćerija, i to baš na njegov 90. rođendan.

    (4) detaljnije
  • zumiranje

    O “nefudbalskim igrama” oko fudbala u novom “Zumiranju”

    Iako smo za razliku od prethodnih, ove godine imali slučaj da naša 2 fudbalska kluba naprave veliki uspeh na međunarodnoj sceni, da se reprezentacija, koja je bila otpisana, plasira direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju, u Srbiji se i dalje govori o nefudbalskim stvarima, o huliganima, nameštanjima, tučama i hapšenjima. O tome zašto se govori o sporednim stvarima, a ne o samoj igri, u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme" govorili su novinari Miloš Šaranović i Slobodan Georgiev.

    detaljnije
  • Naplatna rampa Nais navijači Partizana

    Tuča navijača privremeno zaustavila saobraćaj na naplatnoj rampi "Nais"

    Vozila koja su se zatekla na naplatnoj rampi "Nais" kraj Niša odatle se nisu pomerala neko vreme jer su se, kako kažu na "Naisu", navijači Partizana tukli na samoj naplatnoj stanici. Očevici kažu da se koristile i motke, prisutna je bila i policija, a kolona automobila se pokrenula nešto pre 17 sati.

    (12) detaljnije
  • Meraklije

    Istraživanje pokazalo: “Meraklije” manje agresivne od ostalih navijača

    Iako je nasilje sveprisutno u srpskom sportu, kako je pokazalo istraživanje, “meraklije” su značajno manje agresivne od “kolega” iz drugih gradova. Ispitivanje je rađeno nad više od sto navijača Radničkog, a u sklopu projekta Ujedinjeni u prevenciji nasilja u sportu, organizuju se i radionice sa osnovcima i srednjoškolcima, te akcije sa “meraklijama” i fudbalerima.

    (14) detaljnije
  • Navijači

    Rigorozniji pretresi zarad veće bezbednosti na Kupu Koraća

    Nemili događaji, koji se redovno viđaju na domaćim sportskim događajima nisu zaobišli ni Kup Radivoja Koraća. Tako je svake godine pred njegov početak pitanje bezbednosti najglasnije, a sada organizatori uveravaju da će pretresi na ulazu u nišku halu “Čair” biti mnogo detaljniji, kao i da neće biti propusta kada je reč o ulaženju bez karata.

    (3) detaljnije
  • Kup Koraća Mića Radović baklja

    Ni posle godinu dana se ne zna ko je bakljom pogodio Miću Radovića

    Iako uskoro počinje Kup Radivoja Koraća u niškoj hali "Čair", još uvek se ne zna ko je osoba, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, koja je tokom prošlogodišnjeg finala Kupa bakljom pogodila bivšeg gradskog većnika i dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Miodraga Radovića.

    (6) detaljnije
  • Fanovi Stouka Nišlije

    Ekipa navijača engleskog Stouka iz Niša osvojila turnir u Bugarskoj

    Fanovi italijanskog Milana, Borusije iz Dortmunda, Notingem Foresta, te Njukasla, bili su protivnici Nišlijama, koji su navijači Stouka, na neobičnom turniru u malom fudbalu, održanom u Sofiji. Pravo iz Engleske, dresovi ovog premijerligaša stigli su ekipi iz Niša, kojima je ovo bio “vetar u leđa”, pa su uspeli da osvoje prvo mesto, a utisci su im, kako sami kažu, fenomenalni.

    (1) detaljnije
  • Navijači

    Propusti u obezbeđenju na Kupu Koraća po nalogu beogradskog MUP-a

    Nakon incidenta, kada je tokom finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća funkcioner Košarkaškog saveza Miodrag Radović pogođen bakljom u glavu, u niškoj policiji kažu da je za kontrolisanje publike bilo zaduženo privatno obezbeđene, dok u “Securitas”-u tvrde da je problem nastao jer su na izričit zahtev beogradske policije morali da u halu puste grupu od 600 navijača za samo 5 minuta.

    (28) detaljnije
  • 490x370-490x370-policija-nova-foto-AK

    Kamenovan autobus sa hrvatskim navijačima kod “Naisa”

    Niko nije povređen kada su dva Beograđanina i Nišlija na naplatnoj rampi “Nais” kamenovala autobus koji je iz Makedonije prevozio navijače hrvatskog fudbalskog kluba “Dinamo”. Polomljeno je jedno staklo, a počinioci su odmah pronađeni. 

    (13) detaljnije
  • utakmica-mladog-borca.jpg

    Otvoreni prelomi i kišobran u glavu na dve seoske utakmice

    Incidenti na dve fudbalske utakmice Jablaničke okružne lige obeležili su sportsku nedelju u Leskovcu. Fudbaler Plantaže teško povredio nogu, navijač od prizora pao u nesvest, a fudbalera Mladog borca starac udario kišobranom u glavu.

    detaljnije
  • navijaci

    U Skoplju napadnuti i navijači iz Vranja

    Dvojica od petorice napadnutih navijača, pre utakmice između košarkaških klubova Crvena Zvezda i MZT u Skoplju su Vranjanci, saznaju "Južne vesti".  

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: