Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

plej aut

  • fk radnicki, slavlje, foto jelena misic 1

    Sezona Radničkog - od Evrope, veka postojanja do opstanka u Superligi

    Nema mnogo klubova koji su proslavili 100. rođendan. Još manje je onih koji su za taj jubilej upisali neki lep rezultat, kao Porto ili Čelsi koji su osvojili titule u godini kada su proslavili vek postojanja. Sa druge strane, tu je Radnički koji je u sezoni u kojoj je obeležio 100. rođendan - počeo kvalifikacijama za Ligu konferencije i tek u finišu izborio opstanak u Superligi. Predsednik kluba Dragan Marković i sportski direktor Aleksandar Jovanović su saglasni - ne mogu biti zadovoljni, ali ostvaren je opstanak i sada slede dani odluka o treneru i pojačanjima.

    (18) detaljnije
  • Radnički

    Radnički spasio sezonu - pobedio Inđiju i opstao u Superligi

    U sezoni koju je počeo borbom u Evropi i tokom koje je proslavio vek postojanja - tek u poslednjem meču Radnički je osigurao opstanak u najjačem takmičenju. Pobedom 3:0 nad Inđijom na stadionu "Čair", nakon 3:1 u prvom susretu, tim iz Niša osigurao je opstanak u eliti i igranje nove sezone u Superligi.

    (32) detaljnije
  • 340511179_1272932666667256_7807938699348194413_n

    Surdulički Radnik opstao u Superligi

    Pobedom od 2:0 nad Grafičarem u revanšu baraža za dopunu Superlige fudbaleri Radnika iz Surdulice obezbedili su igranje u elitnom rangu i naredne sezone. U prvom meču je bilo 1:1, a Surduličani su na svom terenu slavili opstanak u najjačem takmičenju.

    (3) detaljnije
  • Vladimir Đorđević

    Meč odluke - Radnički u nedelju dočekuje Inđiju

    Da li će Radnički iz Niša naredne sezone biti član Superlige i drugog ranga takmičenja biće poznato u nedelju uveče. U nedelju, 4. juna "Real sa Nišave" dočekuje Inđiju u revanšu baraža za popunu elitnog takmičenja, nakon pobede Sremaca od 3:1. Umesto Dragana Šarca, ekipu iz Niša će voditi Vladimir Đorđević, član stručnog štava i nekadašnji igrač Radničkog, koji kaže da će svi u klubu dati više od trenutnog maksimuma.

    (15) detaljnije
  • Dragan šarac

    Šarac ne vodi Radnički u odlučujućem meču za opstanak

    Iz zdravstvenih razloga, kako kažu u Radničkom, trener Dragan Šarac neće voditi niški tim u nedelju, 4. juna kada Radnički igra revanš baraža za opstanak u Superligi. U prvom meču Inđija je na svom terenu slavila sa 3:1 (2:0), a u drugom meču fudbalere iz Niša vodiće nekadašnji igrači Radničkog i doskorašnji pomoćnici Šarca Vladimir Đorđević i Dragan Gavrilović.

    (29) detaljnije
  • Radnički

    Prvi meč baraža: Radnički poražen u Inđiji

    Opstanak u Superligi za fudbalere Radničkog je sve dalji - u prvom meču baraža za popunu najjačeg takmičenja Nišlije su poraženi od Inđije u gostima rezultatom 3:1 (2:0). Revanš je na "Čairu" u nedelju, 4. juna.

    (41) detaljnije
  • Andreja Stojanović, FK Radnički

    Kao pre 15 godina - Radnički u Inđiji igra prvi meč baraža

    Pre skoro 15 godina Radnički i Inđija su igrali mečeve baraža za dopunu Prve lige, a sada će igrati za mesto u Superligi naredne godine. I tada je prvi meč igran u Inđiji, domaćin je slavio sa 2:0, a da li će sada biti drugačije, biće poznato u sredu, 31. maja kada je prvi duel dvomeča. Trener Nišlija Dragan Šarac kaže da njegova ekipa ide da odigra meč bez kalkulisanja i proba da ostvari povoljan rezultat pred revanš na "Čairu".

    (8) detaljnije
  • Ja sam tu da se borim za tebe, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    Radnički protiv Inđije za opstanak u eliti, Šarac razgovara sa Upravom o nastavku saradnje

    Pre skoro 15 godina Inđija je, nakon dvomeča i rezultata 2:0 i 1:1, preko baraža otišla u Prvu ligu odakle je ispao niški Radnički. Te 2008. godine Radnički je prvi put ispao u treći rang, a sada sa istim protivnikom, deceniju i po kasnije, bori se da opstane u najvišem rangu gde igra od 2012. godine i to u sezoni u kojoj je obeležio vek postojanja. Nakon poraza od Kolubare trener niškog tima Dragan Šarac rekao da će popričati sa Upravom da li će nastaviti saradnju.

    (19) detaljnije
  • Radnički

    Radnički mora kroz baraž da juri opstanak u Superligi

    Poraz od "fenjeraša" Kolubare u Lazarevcu (2:1) u poslednjem kolu Superlige, gde je promašio penal, ali i pobeda Javora iz Ivanjice u nadoknadi, fudbalere niškog Radničkog odveli su u baraž gde će protiv prvoligaša tražiti šansu za opstanak u eliti. Nišlije već sledeće nedelje odlučuju o svojoj sudbini u narednoj sezoni.

    (31) detaljnije
  • Andreja Stojanović, FK Radnički

    Na kraju sezone - Radnički protiv Kolubare za opstanak u Superligi

    Poslednje kolo plej-auta i Superlige doneće odgovore na pitanja koja ekipa će ići u baraž, a ko će sigurno obezbediti opstanak u eliti. Niški Radnički danas u Lazarevcu igra sa Kolubarom, ekipom koja je ispala nakon kazne Disciplinske komisije FSS-a, a pobeda mu donosi opstanak u najjačem rangu.

    (3) detaljnije
  • Radnički

    Kolubara kažnjena - Radnički i Radnik ne mogu direktno u Prvu ligu, ali mogu u baraž

    Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je, nakon prijava UEFA protiv Kolubare, Spartaka, Mladosti GAT i Novog Sada, kaznila lazarevačku Kolubaru oduzimanjem bodova i to znači da će ta ekipa, uz Mladost GAT, direktno ispasti iz Superlige. Niškom Radničkom i Radniku iz Surdulice ostaje borba za opstanak i izbegavanje baraža koji donosi dvomeč sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timovima Prve lige.

    (7) detaljnije
  • Radnički

    Radnički poražen na "Čairu" - o opstanku odlučuje u poslednjem kolu

    Golom Srđana Hrstića sa "bele tačke" u 14. minutu fudbaleri subotičkog Spartaka pobedili su Radnički iz Niša na stadionu "Čair" i tako odložili Nišlijama odluku o opstanku u Superligi. Radnički je i dalje iznad "opasne zone", a sve će biti jasno u poslednjem kolu plej-auta kada niški tim igra u Lazarevcu.

    (23) detaljnije
  • Andreja Stojanović, FK Radnički

    Sutra meč-lopta Radničkog - trijumf nad Spartakom za opstanak u eliti

    Fudbaleri Radničkog iz Niša u ponedeljak, 22. maja kada dočekuju subotički Spartak, imaju šansu da kolo pre kraja osiguraju mesto u Superligi i naredne sezone. Utakmica je od 18 sati na stadionu "Čair", a ulaz je besplatan.

    detaljnije
  • Pejović, radnički

    Trijumf protiv Spartaka osigurava Radničkom opstanak u Superligi

    Do kraja plej-auta Superlige ostala su još dva kola koja će rešiti pitanje koje dve ekipe idu u Prvu ligu, koja dva tima će kroz baraž dobiti šansu da opstanu i ko će i naredne sezone igrati u najjačem takmičenju. Niški Radnički, nakon dve vezne pobede, blizu je opstanka, a eventualni trijumf protiv Spartaka na "Čairu" u ponedeljak, 22. maja značio bi i ostvarenje cilja.

    (2) detaljnije
  • Radnički

    Važna pobeda Radničkog - četvrti put Nišlije bolje od Javora

    Drugi put zaredom, deveti put u ligi, fudbaleri Radničkog upisali su pobedu - oni su u 35. kolu Superlige četvrti put ove sezone u svim takmičenjima savladali Javor iz Ivanjice rezultatom 3:2 (2:1) i time se popeli na 11. poziciju na tabeli. Do kraja plej-auta ostala su još dva kola, a u narednom Nišlije dočekuju subotički Spartak.

    (11) detaljnije
  • Radnički Niš

    Radnički dočekuje Javor u nastavku borbe za opstanak, ulaz na "Čair" besplatan

    U ponedeljak, 15. maja fudbaleri Radničkog iz Niša ugostiće ivanjički Javor u 35. kolu Superlige, a biće ovo duel dve ekipe koje su trenutno van "opasne zone" u plej-autu i koje samo dva boda dele na tabeli. Četvrti put se susreću Radnički i Javor ove sezone, a prethodna tri puta slavile su Nišlije. Da će se taj trend nastaviti nadaju se trener Dragan Šarac i igrač Bazile Jamkam.

    (6) detaljnije
  • sasa marjanovic, rdnicki, foto jelena misic

    Kraj loše serije - Radnički pobedio Napredak u Kruševcu

    Posle tri vezana poraza u plej-autu i jednog u Kupu Srbije, fudbaleri Radničkog iz Niša upisali su važnu pobedu - u 34. kolu Superlige savladali su Napredak u Kruševcu rezultatom 2:1 (2:1). Golove za niški tim postigli su Saša Marjanović i Miljan Škrbić. Surdulički Radnik poražen sa 2:0 (2:0) od Mladosti u Lučanima, pa je Radnički sada van "opasne zone".

    (14) detaljnije
  • radnicki

    Šarac: Protiv Napretka za početak dobre serije

    Utakmicom 34. kola protiv Napretka u Kruševcu fudbaleri Radničkog iz Niša pokušaće da prekinu seriju od tri poraza u plej-autu i uhvate priključak u borbi za opstanak. Trener niškog tima Dragan Šarac nije bio opširan, ali je istakao da će njegova ekipa dati sve od sebe da slave u Kruševcu.

    (12) detaljnije
  • Radnički Radnik

    Golom u nadoknadi Radnik pobegao iz "opasne zone"

    Gol za beg iz "opasne zone" u 91. minutu postigao je mladi Andrija Radulović, koji je lako prošao odbranu domaćeg Napretka i tako doneo važan trijumf (1:0) Radniku iz Surdulice u borbi za opstanak. Radnik je posle dužeg vremena iznad mesta koja vode u baraž ili direktno u Prvu ligu, a ovom pobedom je preskočio i Radnički iz Niša.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: