Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija stadiona "Čair"

  • JLM_9860

    Kada će biti završen stadion "Čair" - evo sa'će

    Moraće da se preradi projekat za rekonstrukciju stadiona "Čair", čija je rekonstrukcija počela pre tačno 13 godina i čiji će radovi neminovno početi, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Iz Ministarstva za javna ulaganja upućuju na Gradsku upravu odakle ne odgovaraju na pitanja kakve će promene projekat pretrpeti, kada bi počeli radovi i koliko će to građane da košta.

    (18) detaljnije
  • Stadion Čair

    Sotirovski: Verujem da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion sa imenom Piksija

    Pre više od decenije započet, godinama čekan, više puta najavljivan i obećavan, stadion "Čair" dobio je nov termin za završetak - gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da "veruje da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion, a svi želimo da se taj stadion zove imenom Dragana Stojkovića Piksija".

    (24) detaljnije
  • Vranje - Dobro došli u Vranje

    Vranje je prioritet za Vučića, stadion "Čair" treba da se rekonstruiše i promeni

    Obilazeći novi stadion u Zaječaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su za njih "Zaječar, Sombor, Požarevac i Vranje prioriteti u razgovorima sa investitorima. On je drugi dan zaredom pomenuo stadion "Čair", za koji je ranije rekao da je ruglo, ali je dodao da mora da se "u potpunosti rekonstruiše i promeni".

    (12) detaljnije
  • Stadion Čair

    Vučić o stadionu u Nišu: "Čair" je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi

    Stadion "Čair", čija je rekonstrukcija počela marta 2011. godine, a nikad nije završena, još čeka datum kada će biti nastavljeni radovi i on biti završen. Na otvaranju stadiona "Lagator" u Loznici predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je i stadion u Nišu o kom je rekao da je "postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi, a moraće da ulože najmanje 80 miliona".

    (53) detaljnije
  • Stadion Čair

    Trava i država: Milioni ulaganja i milion obećanja za srpske fudbalske arene

    Dok Leskovac ove sezone gosti Evropu mečevima beogradskog Čukaričkog , Surdulica vodi bitku sa gljivicama, a Vranje i Kuršumlija planiraju velelepne stadione, Niš, Kragujevac i Pirot imaju samo višegodišnja obećanja da će dobiti "fudbalsku lepoticu", velelepne stadione na kojima će se igrati i međunarodni mečevi. Stadion "Čair" u Nišu dobijao je ovih godina samo obećanja o nastavku rekonstrukcije koja je počela 2011. godine, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

    (11) detaljnije
  • stadion cair, foto jelena misic

    Stadion "Čair" dobio još jedan obećani termin, a Radnički najavu pomoći

    "Prvo moramo da pomognemo Radničkom, a rekonstrukciju stadiona 'Čair' možemo da počnemo u martu ili maju sledeće godine", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Leskovcu kada je obilazio novi stadion. Radničkom će pomoći odmah, ali nije rekao kako, a stadion "Čair" je opet, kao i pre dve godine dobio najavu da će "marta ili maja" početi radovi.

    (16) detaljnije
  • radnicki, stadion, istok, foto aleksandar kostic

    Stadion "Čair" - nekad "na stendbaju", sada "gotova stvar" za Grad Niš

    "Projekat je završen, nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije i čeka se kada će ući u proceduru", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za stadion "Čair" čija je rekonstrukcija započetak marta 2011. godine, a još nije završena. Procena vrednosti je, dodaje, oko 80 miliona evra, ali i dalje se ne zna kada će biti završena ta, do nedavno "na stendbaju", a sada "gotova stvar".

    (20) detaljnije
  • stadion cair, teren, foto aleksandar kositc

    "Čair" - između lepotice, zveri, Skadra na Bojani, prioriteta i stendbaja

    Fudbalski savez Srbije, kako je rečeno Južnim vestima, obezbedio je sredstava za zamenu podloge na stadionu "Čair" koja će biti urađena po najvišim profesionalnim standardima i to podrazumeva grejanje, hibrid... Termin radova zavisi od Radničkog, kažu u Savezu, a u klubu ističu da su to dobre vesti i biće na raspolaganju Savezu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je u utorak za skupštinskom govornicom istakla da je "Čair" trenutno na stendbaju.

    (10) detaljnije
  • stadion cair, april 2023, foto jelena misic 9

    Došao još jedan maj, a nema radova na stadionu "Čair"

    Pre više od godinu dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić se izvinio na mitingu u Nišu što je rekao da će radovi na rekonstrukciji stadiona "Čair" početi marta i dodao da će izgradnja "čairske lepotice", vredna 59 miliona evra, početi maja. Taj maj je prošao, stiže i novi, a radova ni u najavi. Iz Ministartstva za javna ulaganja kažu da nema novina u odnosu na decembar prošle godine kada je istaknuto da je procena vrednosti radova oko 5,2 milijarde dinara bez PDV-a.

    (25) detaljnije
  • IMG_3099stadion cair, nis, foto aleksandar kostic

    Za stadion "Čair" potrebno oko 50 miliona evra, rekonstrukcija još na čekanju

    I posle brojnih najava i rokova, stadion "Čair" će još čekati na rekonstrukciju koja je počela još 2011. godine. Trenutno je u toku usaglašavanje detalja projekta nakon čega može biti raspisana javna nabavka za radove koji predviđaju i rušenje zapadne tribine, postavljanje nastrešnica na svim tribinama, menjanje reflektora i grejanje terena, rekli su za Južne vesti iz Ministarstva za javna ulaganja. Trenutna procena vrednosti radova je oko 5,2 milijarde dinara bez PDV-a.

    (18) detaljnije
  • stadion Čair

    Na rekonstrukciju stadiona "Čair" i dalje se čeka, pare otišle za energente

    "Između rečenica je rečeno da je deo sredstava za stadion "Čair" otišao za nabavku energenata i da ćemo da sačekamo", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Strpljivi smo, dodaje Sotirovski, po pitanju rekonstrukcije stadiona, koja je počela 2011. godine.

    (15) detaljnije
  • stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 1

    Nišlije žele lepo mesto za fudbal - peticija na sajtu "Kreni-promeni"

    "Molimo vas, pomozite nama Nišlijama da dobijemo malo bolji stadion ili da rekonstrukcija napokon krene. Nišu je potrebno mesto za fudbal i druge sportove!", piše u peticiji koju potpisuje Miloš Janković, a koja se nalazi na sajtu tima Kreni-promeni.

    (17) detaljnije
  • Stadion Čair Niš

    Bane Jovanović: "Stadion 'Čair' samo treba pokriti i dograditi zapadnu tribinu"

    "Niški stadion 'Čair' ispunjava sve evropske standarde i nisu van pameti ljudi iz evropske kuće fudbala koji već više puta dozvoljavaju igranje evropskih utakmica u našem gradu", kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad". On je podsetio šta je od sportske infrastrukture urađeno u "njihovo vreme", a lokalnoj vlasti je poručio da im je "sport sinonim za lične interese, a njima ulaganje u sportsku infrastrukturu".

    (29) detaljnije
  • stadion čair fk radnicki niš

    Vučić opet najavio izgradnju stadiona u Nišu, ali bez rokova

    Pričajući o izgradnji nacionalnog stadiona u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodao je da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". Nije precizirao kada će to početi, a predsednik je naglasio i da će uskoro biti završen stadion u Leskovcu.

    (37) detaljnije
  • Stadion Čair Niš

    7 milijardi za rekonstrukciju stadiona "Čair", Vučićev rok opet pomeren

    Dugo najavljivana i čekana rekonstrukcija stadiona "Čair" u Nišu trebalo bi da u narednih 30 dana, prema Programu lokalnog ekonomskog razvoja Niša. Procenjena vrednost projekta je 7 milijardi dinara, a Grad je uradio svu potrebnu tehničku dokumentaciju i sproveo procedure za dobijanje građevinske dozvole i saglasnosti.

    (18) detaljnije
  • stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 12

    Uzalud Vučićeve najave i izvinjenja, prolazi i maj, radova na "Čairu" nema

    Osim izvinjenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kašnjenja najavljenih radova na stadionu "Čair", Niš i dalje nije dobio ni naznake da će sportski objekat, koji se više od 11 godina ruši, gradi, dograđuje i rekonstruiše, dobiti novi izgled i biti "fudbalska lepotica". Prolazi maj, mesec za koji je Vučić rekao da će početi radovi, a "fudbalska zver" i dalje čeka izgradnju vrednu 59 miliona evra.

    (17) detaljnije
  • stadion čair fk radnicki niš

    Vučić o tekstu "Južnih vesti" i kašnjenju u izgradnji stadiona: Izvinjavam se, počinjemo u maju

    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da na stranačkom mitingu u hali "Čair" u Nišu, kao predsednik Srbije, reaguje na tekst Južnih vesti o kašnjenju izgradnje stadiona Čair. On se izvinio što je rekao da će radovi početi marta i dodao da će izgradnja "čairske lepotice", vredna 59 miliona evra, početi maja.

    (30) detaljnije
  • stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 1

    Vučić za mart najavio početak gradnje stadiona "Čair", projekat gotov - radova nigde

    "Fudbalska lepotica", kako je pre više od tri meseca najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić novi stadion "Čair", još čeka početak radova. Prolazi mart, rok koji je najavio za početak izgradnje "velelepnog stadiona sa 20.000 mesta po UEFA 4 standardima", a i dalje nisu poznati planovi, a gradonačelnica Niša kaže da je projekat završen i posao vredan više od 60 miliona evra čeka "zeleno svetlo" Kancelarije za javna ulaganja.

    (28) detaljnije
  • Stadion Čair

    Opet najavljena rekonstukcija stadiona "Čair" - početak radova u "skorije vreme"

    Rekonstrukcija zapadne tribine stadiona "Čair" godinama se odlaže, kao i završetak i pokrivanje ostalih tribina koje su izgrađene 2012. godine, a nova najava stiže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Početak radova i dalje nije poznat, sem da će, po rečima gradonačelnice Niša biti u skorije vreme, ali je poznata vrednost radova - 35 miliona evra.

    (17) detaljnije
  • Stadion Čair

    FSS odlučio: Finale Kupa u Nišu

    Na stadionu "Čair", 24. juna trebalo bi da se igra finale Kupa Srbije, u kome će se sastati Vojvodina i Partizan. Drugu godinu zaredom, Fudbalski savez Srbije je dodelio domaćinstvo Nišu, ali je prošle sezone odluka preinačena, pola godine nakon što je doneta.

    (21) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: